Film: https://www.youtube.com/watch?v=-z3fn9aaviM

Składniki:
5-6 pieczarek
4 łyżki majonezu
średnia cebula
natka pietruszki
100 g orzechów laskowych
kajzerka
100 g stary żółty ser
curry, sól, pieprz, maggi

Sznycel oczyść z błon i tłuszczu. Powinien on mieć ok. 1 cm grubości. Mięso wykąp w przyprawach - curry, oliwie, maggi, soli i pieprzu. Cebulę i pieczarki pokrój w plasterki lub kostkę.
Do cebuli i pieczarek dodaj majonez i skrojoną natkę pietruszki. Całość wymieszaj i rozłóż na sznycle. Do tego zmiel skrojoną kajzerkę i orzechy laskowe.
Do daj do nich ser tarty. Całość posyp na sznycle. Wstawiamy do piekarnika - pieczemy 20-25 minut 200 st. C.

Czas przygotowania 35 minut (bez kąpieli w przyprawach)
Koszt: 25 zł dla czterech osób