stat
Impreza już się odbyła

Bliskowschodnia kuchnia to królestwo warzyw i owoców, które w połączeniu ze świeżymi ziołami i intensywnymi przyprawami podbijają podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

27 kwietnia - 5 maja 2024, g. 09:00 - 18:00

Gdynia,
Ze względu na dużą dostępność, warzywa królują na arabskim stole przez cały rok w postaci mezze (przystawek) i dań głównych. Samar dzieli się wiedzą, jej kuchnia z rodzinnych stron to niezapomniane doznania smakowe.

Przygotujemy:

- Hummus (pasta z ciecierzycy)
- Babaghanoush (pasta z pieczonych bakłażanów)
- Muhammara (pasta z pieczonych papryk i orzechów)
- Tabbouleh (sałatka)
- Falafel (kotleciki z ciecierzycy)
- Okra z pomidorami
- Ryż po libańsku
- Naamoura (ciasto z mąki semoliny)