• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Azjatyckie smaki w Hotelu Sheraton

26 listopada 2014 (artykuł sprzed 9 lat) 
W sierpniu do zespołu restauracji InAzia dołączyła doświadczona szef kuchni - Tajka Paweenapasson Chottpavasurat specjalizująca się w kuchni tajskiej i rzeźbieniu w owocach i warzywach. W sierpniu do zespołu restauracji InAzia dołączyła doświadczona szef kuchni - Tajka Paweenapasson Chottpavasurat specjalizująca się w kuchni tajskiej i rzeźbieniu w owocach i warzywach.

Tajlandia, Chiny czy Wietnam - który z tych krajów chcielibyście odwiedzić? Do kulinarnych podróży po Dalekim Wschodzie zaprasza restauracja InAzia zobacz na mapie Sopotu w Hotelu Sheraton w Sopocie.



Kraje Azji to miejsca wyjątkowo kolorowe, nasycone smakami oraz przesiąknięte orientalnymi zapachami. Dla każdego wizyta w takim miejscu to początek podróży, podczas której chłoniemy wszystkimi zmysłami to, co nas otacza. Także wyjątkowe smaki tamtejszych potraw. Nie zawsze możemy pozwolić sobie na podróż do odległych krajów na Dalekim Wschodzie. Wyjątkowymi smakami i aromatami z tamtejszych państw pozwala nam jednak nacieszyć się restauracja InAzia w Hotelu Sheraton w Sopocie.

Kuchnia Azji to smaki z pięciu krajów: Chin, Tajlandii, Wietnamu, Japonii oraz Indii. W sierpniu do zespołu restauracji InAzia dołączyła doświadczona szef kuchni - Tajka Paweenapasson Chottpavasurat, zdrobniale nazywana Ying. Jej umiejętności dały nowe tchnienie sopockiej restauracji oraz dodały autentyczności serwowanym tutaj daniom. Specjalnością Ying są tajskie potrawy oraz carving, czyli wywodząca się właśnie z Tajlandii misterna sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach.

To nie wszystkie zmiany w InAzia. Od października restauracja oferuje nową kartę. Znalazły się w niej m.in. takie dania, jak placuszki roti z jagnięciną i kolendrą, sałatka z pomelo i krewetkami w sosie kokosowo-orzechowym czy żeberka w ciemnym occie ryżowym, podawane z makaronem ryżowym Vermicelli oraz sałatką z ogórka.

Poza regularnym menu, szef kuchni InAzia proponuje również Orientalne Brunche, które odbywają się w każdą pierwszą niedzielę miesiąca. Na gości czekają m.in. stacja sushi, wok i grill teppanyaki. Orientalny Brunch to również pokazy live cooking, muzyka na żywo oraz wspaniały widok na molo i Zatokę Gdańską z rozległego tarasu restauracji.

Listopad to miesiąc wyjątkowych ofert w restauracji InAzia. Menu trzydaniowe (zupa, danie główne, deser lub zakąska) serwowane jest w cenie 65 zł. Ostatnia szansa, żeby skorzystać z promocji to sobota, 29 listopada.

Więcej informacji o ofertach specjalnych znajdziesz na inazia.pl.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

  • InAzia Sopot, Powstańców Warszawy 10
  • Sheraton Sopot, Powstańców Warszawy 10

Opinie (5)

  • Tajskie mniam.

    • 0 1

  • Oświadczenie

    Jak do tatara też trzeba pisać ;)?

    • 1 1

  • 65 zł (1)

    Super promocyjna cena dostępna dla przeciętnego Kowalskiego,pewnie już kolejka się ustawia .

    • 1 2

    • Zapewniam cię,

      że przeciętny Kowalski nie jest w założeniu odbiorcą takiej reklamy. Wyobraź sobie, że są w twoim mieście ludzie bardziej majętni od ciebie i chętnie z takiej oferty skorzystają.

      • 6 2

  • Który to już z kolei szef kuchni w tej restauracji?

    • 3 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najczęściej czytane