Dodaj opinię

Opinie (razem: 22)

  • A dlaczego mamy promowac francuska kuchnie w Polsce?
    Gdzie promuje sie tak kuchnie polską?
    3 miesiące temu
  • (1)
    absurd
    Żak Szirak
    3 miesiące temu
    • Mówisz o cenach
      3 miesiące temu
  • ...w Polsce i Trojmiescie (1)
    Wezcie jakis redaktorow a nie studentow.
    U10
    3 miesiące temu
    • jakichś
      a ty weź słownik
      3 miesiące temu
  • (3)
    Kaczki i gęsi hodowane na foie gras trzyma się w klatkach i karmi na siłę za pomocą wpychanej do przełyku rury - smacznego foie gras
    vooyek
    3 miesiące temu
    • (1)
      To zupełne jak polaki zażerające się na Wielkanoc
      3 miesiące temu
      • kto? a ty to niemiaszek? czy inny ch
        3 miesiące temu
    • no właśnie tak się to robi żeby wątrobę bardziej otłuścić...nic nowego i przełomowego. kurczaki, które kupujemy w sklepach także nie są traktowane zbyt dobrze i nie zawsze mają humanitarną śmierć...ale tak po prostu jest, komentarz wystawiony na trojmiasto na pewno niczego w tym temacie nie zmieni.
      ciachozkremem
      3 miesiące temu
  • ale bouillabaisse (2)
    nie gotuje się na tłustych rybach - więc ani łosoś, ani troć, ani halibut
    - a sola ma zbyt delikatne mięso i smak.
    smakosz
    3 miesiące temu
    • A na (1)
      Jakich daj przykład
      Klemens
      3 miesiące temu
      • mintaj, żabnica, często dodaje się także homara oraz dorsza.
        ciachozkremem
        3 miesiące temu
  • Po tym jak Hollande naplul nam w twarz (1)
    bojkotujmy wszystko, co francuskie!
    3 miesiące temu
    • Fakt
      Stracił okazję by siedzieć cicho...
      ;)
      3 miesiące temu
  • Te wszystkie dania
    Można doskonale zrobić w domu samemu - są książki "Kuchnia francuska", należy tylko wybrać świeże składniki
    3 miesiące temu
  • Przystanek Orłow- mała knajpa a się cenią, jakby na POlach Elizejskich byli!
    hahahaha
    3 miesiące temu
  • bedzie cos bezglutenu ew. vege?
    ostatnio bardzo modne
    znca
    3 miesiące temu
  • ceny powalające... (3)
    Ceny powalające, festiwal kuchni Francuskiej we Francji lub innym kraju wyjdzie taniej i smaczniej;-) restauratorzy w Gdańsku mają niezły apetyt na portfele...
    nie-smakoszka
    3 miesiące temu
    • ? (1)
      35 Euro. podaj proszę gdzie we Francji jest taniej.
      3 miesiące temu
      • 12 EUR
        np lunch w Saint Malo za 12 Eur lub zestaw obiadowy 20 EUR...
        3 miesiące temu
    • nie porównujmy co gdzie ile kosztuje bo raz inna waluta i inne zarobki a dwa i w sumie najważniejsze- Francja ma dużo łatwiejszy dostęp do większości składników typu ryby, owoce morza... za to u nich bardzo drogie są podroby a u nas wątróbkę czy serca można kupić dosłownie za grosze. nie dziwota, że ceny na gout de france są wysokie bo produkty są po prostu drogie.
      ciachozkremem
      3 miesiące temu

Twoja opinia

zamknij
Dodaj opinię