Opinie (33) 2 zablokowane

  • bzdury, a ludzie kupują

    Pasteryzacja przy pomocy siarki? Chyba komuś się pojęcia lekko pomyliły. Proponuję się douczyć.
    Nie wiem, czy pan sommelier słyszał o suszonych owocach bez dodatku siarczynów. Fakt, że nie poleżą tyle co te nafaszerowane chemią, ale kompot z nich raczej 1000mg siarczynów miał nie będzie. Chyba że zasymiluje z atmosfery podczas gotowania....

    • 7 5

  • To jest zdrowe.

    Najzdrowszy trunek alkoholowy to biała czysta z ziemniaków,tylko z ziemniaków!

    • 3 3

  • Tylko domowe

    Ja robie wino w domu. Nawet najlepsze sklepowe sie nie umywa. Polecam wszystkim

    • 4 1

  • Siarczyny to nic innego jak związki siarki występujące w stanie gazowym SO lub w stanie stałym KHSO

    naprawdę?

    • 1 0

  • poprzeczytaniu biblioteki książek o winie....

    dobre sobie. o winie wszak nie ma książek są tylko albumy ze zdjęciami coraz to nowych etykiet

    • 3 0

  • Jeszcze wielu pozycji pan nie przeczytał (2)

    Otóż powiem Panu, że można suszyć owoce bez siarki. Są już w Polsce takie na rynku. Morele np. z Turcji bez siarki są w Piotrze i Pawle, ale rzadko, bo są droższe od tych z siarczynami. nie ma Pan racji. Mam bardzo

    Otóż powiem Panu, że można suszyć owoce bez siarki. Są już w Polsce takie na rynku. Morele np. z Turcji bez siarki są w Piotrze i Pawle, ale rzadko, bo są droższe od tych z siarczynami. nie ma Pan racji. Mam bardzo ciężką postać migreny od 20 lat. Badania wykazały, że siarczyny właśnie mogą się przyczynić do ataków choroby. Jest Pan sommelierem, a nie lekarzem. trochę więcej wiedzy i pokory.

    • 3 1

    • "ukochanym przez Polaków kompocie z suszonych owoców nie mniej niż 1000 mg/l." (1)

      1000 (tysiąc) mg (miligram) na jeden litr?
      Człowieku, to oznacza KILOGRAM siaczynów na litr kompotu, chłopie nie tylko na winach się nie znasz ale nawet podstaw matematyki nie opanowałeś!
      ITy chcesz nasz

      1000 (tysiąc) mg (miligram) na jeden litr?
      Człowieku, to oznacza KILOGRAM siaczynów na litr kompotu, chłopie nie tylko na winach się nie znasz ale nawet podstaw matematyki nie opanowałeś!
      ITy chcesz nasz przekonać że konserwacja siarczynami (czy może raczej przyspieszanie produkcji) to pasteryzacja? I że to jest zdrowe? Całkowicie się ośmieszyłeś, żaden sommelier nie poleci klientowi wina z siarczynami....

      • 2 5

      • Nie nakręcaj się i sam zapoznaj się z podstawami.
        Tysiąc mg to jeden gram.

        • 2 0

  • Głowa nie boli , kaca nie ma ;)

    Super wino Liebfraumilch polecam ! Smukła charakterystyczna chabrowa butelka

    • 0 0

2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.