• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Smak luksusu z Lilu Fruits

24 grudnia 2012 (artykuł sprzed 11 lat) 

Jedzenie to nic innego jak zmysłowa przyjemność - rozkosz dla podniebienia i uczta dla oczu. Wie o tym trójmiejski dostawca warzyw, ziół i owoców - firma Lila Fruits, który zaopatrując restauratorów w produkty najwyższej jakości, wpływa na poziom lokalnej kuchni.



W połowie grudnia na zaproszenie LiLu Fruits, trójmiejskiego dostawcy owoców i warzyw dla branży HoReCa, w sopockiej restauracji Avocado spotkali się restauratorzy, szefowie kuchni i miłośnicy sushi. Na imprezie "live cooking" można było spróbować japońskich przysmaków przyrządzonych według oryginalnej, tradycyjnej receptury oraz podanych w niespotykany w sushi barach sposób.

Goście, którzy pojawili się na imprezie w Avocado mieli okazję podglądać mistrzów sushi w akcji, którzy podczas pokazu przyrządzili sushi stosując się do tradycyjnej receptury, na którą składa się między innymi słony ryż i kilka tajemniczych dodatków, których nie skosztujemy w naszej europejskiej wersji. Gwarancją świeżości i jakości serwowanych przez mistrzów kuchni smakołyków była marka LiLu Fruits - trójmiejski dostawca owoców i warzyw dla branży HoReCa.

Firma dostarcza produkty do wielu trójmiejskich restauracji i hoteli, zapewniając szeroki i doskonałej jakości asortyment. Oprócz tradycyjnych warzyw i owoców, oferuje soki z owoców i filety z owoców, produkty tropikalne, świeże i cięte zioła, jaja czy kiełki. Nic zatem dziwnego, iż podane podczas imprezy "live cooking" przysmaki zaspokoiły doznania kulinarne nawet tych najbardziej wybrednych gości.

Czy był(a)byś zainteresowana(y) dostawą świeżych owoców i warzyw do domu?

- Dysponujemy nowoczesną obieralnią warzyw,zaoptarujemy branżę gastronomiczną w najlepsze produkty, ale zależy nam, aby być kimś więcej niż dostawcą - - mówi Paweł Wasilewski, właściciel firmy Lilu Fruits. - Śledzimy najnowsze trendy, chętnie słuchamy sugestii naszych Klientów. Zarówno rozwój własny, jak i hoteli czy restauracji, z którymi współpracujemy, jest dla nas niezwykle istotny. W ostatnim czasie przeprowadziliśmy m.in. szkolenia z carvingu. Ta niezwykle efektowna sztuka rzeźbienia w warzywach i owocach, doskonale wpisuje się w misję naszej firmy - dodaje.

Nie od dziś wiadomo, iż to samo jedzenie podane w różny sposób smakuje inaczej, dlatego organizatorzy imprezy "live cooking", by nadać potrawom egzotyki i ekskluzywności zaserwowali sushi w równie tradycyjny, co receptura przyrządzenia, sposób. Podali je na przystrojonych ciałach modelek. Body Sushi, bo tak określa się podawanie gotowych przystawek na nagich ciałach kobiet, w Japonii jest sztuką. W Los Angeles, Nowym Yorku i San Francisco króluje na najbardziej wystawnych przyjęciach, a w Polsce wciąż szokuje.

Oryginalna zastawa, wzbudzając zainteresowanie wśród gości Avocado, nie prowokowała, ale dopełniła obrazu tradycyjnej, japońskiej uczty. Prawdziwej celebracji potraw towarzyszyła degustacja tradycyjnych japońskich alkoholi, a dreszczyk dodatkowych emocji można było poczuć przy ruletce i black-jacku.

- Chcemy zostać liderem na rynku dostawców owoców i warzyw dla branży HoReCa w województwie pomorskim. Aby osiągnąć ten cel poszerzamy asortyment, a także wprowadzamy nowe rozwiązania logistyczne. Firma rozwija się prężnie i poszerza swoją działalność na nowe kierunki Warmii i Mazur.Uruchomiliśmy możliwość składania zamówień online. Zoptymalizuje to czas dostawy, a także pozwoli w całkowitym skupieniu dokonać najlepszego wyboru. Nasz system to zupełna innowacja w branży, w dodatku jest niezwykle prosty w obsłudze. Wierzymy, że to rozwiązanie spotka się z pozytywnym odbiorem, zarówno wśród naszych dotychczasowych, jak i przyszłych klientów - kwituje Wasilewski.

Lilu Fruits idzie z duchem czasu i dostosowuje się do aktualnych trendów żywieniowych. Od nowego roku uruchamia produkcję i dystrybucję świeżych sałatek owocowych. Najświeższe produkty bez konserwantów będzie dostarczać nie tylko kilientom korporacyjnym, ale taże indywidualnym.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Zobacz także

Opinie (3) 2 zablokowane

  • hmm

    Byłbym zainteresowany ale problem jest że chcąc mieć świeże owoce w domu trzeba je kupować prawie codziennie a ilość którą jest wstanie zjeść moja rodzina każdego dnia jest znikoma, jakie minimum musieliby zastosować ?

    • 1 0

  • kwestia ceny !

    Za ile ?????

    • 0 0

  • obleśne jeść jedzenie z czyjegoś ciała

    jak ktoś mógł w ogóle wpaść na takie pomysł.....

    • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Chrzest jachtu Conrad 144S

uroczystość oficjalna

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane

Inwestycje Deluxe

Gaja Park

Gaja Park

DORACO Investment

Gdańsk Żabianka, ul. Pomorska 68 Mapa

30 do 175 m2
Powierzchnia
w budowie
Realizacja
Monolit

Monolit

7 ogłoszeń

Herzinvest

Straszyn, ul. Marsa Mapa

223 do 268 m2
Powierzchnia
zakończona
Realizacja