• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Walentynki w restauracji hotelowej

11 lutego 2015 (artykuł sprzed 9 lat) 

Walentynki to święto zakochanych. W ten dzień staramy się być dla siebie wyjątkowo mili i spędzamy czas poza domem. W sobotę trójmiejscy restauratorzy z pewnością będą oblegani przez zakochane pary. Restauracje hotelowe również przygotowują atrakcyjne propozycje dla zainteresowanych. Plusem pobytu w restauracji hotelowej jest z pewnością intymna atmosfera oraz możliwość skorzystania z innych usług hotelowych, które umilą wieczór.



Butikowy hotel Grand Cru w Gdańsku to wyjątkowe miejsce w samym centrum Śródmieścia. Wykwintne dania oraz najwyższej klasy wina na co dzień są gwarancją jakości również podczas kolacji walentynkowej. Na ten wyjątkowy wieczór szef kuchni proponuje jako przystawkę figi zapiekane z gorgonzolą i szynką parmeńską, zupę ze szlachetnych borowików z łazankami przywodzącą na myśl jesień, na danie główne sandacza na puree selerowo-truflowym z przegrzebkami, a na deser kruche wafelki przekładane kremem mascarpone i truskawkami. Do kolacji serwowane będzie wino dobrane do potraw. Cena kolacji w Restauracji Grand Cru to 140 zł za osobę.

Restauracja Grand Cru. Restauracja Grand Cru.


Kolejne miejsce na ciekawy wieczór walentynkowy to Restauracja Bonum. Hotel zlokalizowany jest w odrestaurowanych, barokowych kamienicach w Śródmieściu Gdańska. Restauracja jest bardzo klimatycznym miejscem - znajduje się w podziemiach, w których można poczuć się naprawdę wyjątkowo. Szef kuchni poleca do wyboru dwie przystawki: tatara z łososia lub roladki z kurczaka z boczkiem na delikatnej sałatce z mango oraz dwie zupy: krem z zielonego groszku z szynką parmeńską lub krem ze słodkich pomidorów z bazylią i mozarellą. Na danie główne wybrać można grillowany filet z kurczaka zagrodowego z serem pleśniowym, brokułami i dzikim ryżem lub medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie z suszonych śliwek oraz puree z selera podane z liśćmi ze świeżego szpinaku. Na deser szef serwuje tiramisu lub pannacotę z sosem truskawkowym. Cena tego menu to 70 zł za osobę.

Restauracja Bonum. Restauracja Bonum.


Propozycja wyjątkowa to walentynkowy wieczór w Restauracji Long Island w hotelu Best Western Plus Arkon Park Hotel. To miejsce, które wyróżnia się świetną lokalizacja przy centrum biznesowym na Przymorzu, jasnym, przestronnym i zaaranżowanym bardzo energetycznie wnętrzem cenionym przez młodych ludzi oraz nowoczesną kuchnią. Szef Michał Marek Dawidowski poleca menu za 99 zł za parę. Jego dania w tradycyjnej karcie zachwycają zarówno oko, jak i podniebienie, a propozycja walentynkowa jest zdecydowanie warta spróbowania. Na przystawkę zjemy jabłko gotowane w czerwonym winie i miodzie podane z serem pleśniowym, orzechami na gorąco i lodami, zupa to krem ze szparagów z prażonymi migdałami i kruchymi grissini, na danie główne podany zostanie halibut z blanszowanymi burakami i warzywami. Uwieńczeniem jest deser - przepyszne creme brulee z malinami, miodem i kruchym ciastem.

Restauracja Long Island. Restauracja Long Island.


Ostatnia propozycja walentynkowej kolacji to wieczór w nowej Restauracji Aquarella w niedawno wyremontowanym hotelu Best Western Villa Aqua Hotel. Hotel usytuowany jest w idealnym miejscu w Sopocie - zaledwie 250 m od plaży. Słynie z obfitych śniadań, które stanowią dobry początek dnia. W czasie kolacji walentynkowej zjemy: na przystawkę - półgęsek z własnej wędzarni z piklowaną dynią i pudrem chrzanowym, lekki krem z zielonego groszku z pianą truflową oraz filet z gęsi z krokietem ziemniaczanym z pudrem z koziego sera i z sosem wiśniowym. Na deser do wyboru karmelizowany melon z orzechami włoskimi i lodami lub panna cota z ajerkoniakiem z tapioką malinową. Cena tego menu to 140 zł za parę. W cenie zawiera się kawa, herbata, napoje oraz lampka wina.

Restauracja Aquarella. Restauracja Aquarella.


Wszystkie hotele należą do grupy Dobry Hotel. Więcej informacji na stronie www.dobryhotel.com.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie 1 zablokowana

Wydarzenia

Kolacja degustacyjna Transatlantyk - ostatni polonez na Batorym

350 zł
degustacja

Dinner in the Sky Trójmiasto

990 zł
degustacja

Najczęściej czytane