Jagiellońska 13

Lokalizacja przyszłej inwestycji sprzyja aktywnemu trybowi życia. Zielony, pełen ścieżek rowerowych i spacerowych Park Reagana znajduje się w zasadzie po drugiej stronie ulicy. Co za tym idzie, krótki spacer będzie dzielił przyszłych mieszkańców od plaży i nadmorskiego deptaka. Tuż obok inwestycji znajdują się z kolei kryte korty tenisowe.

Realizacja inwestycji na Przymorzu oznacza dostęp do rozbudowanej sieci sklepów osiedlowych, a także galerii handlowej, siłowni, punktów usługowych, warsztatów samochodowych, przedszkoli, szkół, kościołów, przychodni zdrowia - wszystkich punktów, które powodują, że w danej dzielnicy wygodnie się żyje.

Konkursowa koncepcja przewiduje realizację budynku o trzynastu kondygnacjach nadziemnych i dwóch podziemnych. Przed budynkiem, od strony ulicy Jagiellońskiej powstanie niewielki plac, wokół którego skupione będą usługi oraz wejście główne do budynku. W dwukondygnacyjnym holu wejściowym zaplanowano natomiast ogród zimowy, zaś obustronne przeszklenie (północ-południe) umożliwiać będzie nieustanny kontakt wnętrza z przestrzenią rekreacyjną na zewnątrz. W podobnym duchu zaplanowano strefy dla mieszkańców: bawialnię i salon wypoczynkowy, które będą mieć bezpośredni kontakt z półprywatnym ogrodem. Zielona, dostępna tylko dla mieszkańców przestrzeń, powstanie także na najwyższych kondygnacjach budynku. Według założenia architektów rozciągał się stąd będzie widok na Zatokę Gdańską.

W sumie powstać ma tu 160 mieszkań (w tym, dzięki kształtowi budynku, 82 - powyżej czwartej kondygnacji - z widokiem na Zatokę Gdańską). Na parterze powstanie sześć lokali usługowych - w tym pięć z nich będzie miała dwie kondygnacje, co wpłynie na atrakcyjny wygląd elewacji.

W dwukondygnacyjnej hali garażowej zaprojektowano 199 miejsc, ponadto przewidziano 17 zewnętrznych miejsc postojowych przeznaczonych dla osób niepełnosprawnych oraz klientów lokali usługowych.

Każde mieszkanie wyposażono w loggię, która dodatkowo posiada "boks", gdzie zmieści się jednostka klimatyzacji lub meble tarasowe. Dla każdej loggii przewidziano możliwość instalacji szklanych przesłon przesuwnych.

Koncepcyjny projekt inwestycji powstał w sopockiej pracowni Roark Studio.

Inne inwestycje dewelopera