Talosi

Dwa budynki wielorodzinne stanęły na działce położonej u zbiegu ulicy Świętokrzyskiej i alei Vaclava Havla. Niedaleko osiedla jest pętla tramwajowa, są przystanki autobusowe, przebiegają też nowe drogi - al. Havla czy Trasa WZ. Szybko dojechać można stąd zarówno do centrum Gdańska jak i wyjechać na trójmiejską obwodnicę. W sąsiedztwie jest pełna infrastruktura: szkoły, przedszkola i sklepy.

Miejsce sprzyja także osobom, które lubią aktywnie spędzać czas na świeżym powietrzu - kilkaset metrów od budynków znajduje się otoczony zielenią zbiornik wodny, przy którym urządzono alejki spacerowe i ścieżki rowerowe, zewnętrzną siłownię i plac zabaw.

Sama inwestycja ukierunkowana jest na realizowanie potrzeb rodzin. Powstała tu strefa zabaw dla dzieci, mieszcząca się wewnątrz budynku i dostępna wyłącznie dla mieszkańców (klub dla dzieci). Z kolei na zewnątrz powstanł plac zabaw i strefa piknikowa.

Oba budynki zaprojektowano w stylu inspirowanym Skandynawią (talosi po fińsku znaczy „twój dom”). Jest on widoczny w stonowanej kolorystyce, przestronnych strefach wejściowych i jasnych klatkach schodowych z panoramicznymi windami. W sumie powstało tu prawie 200 mieszkań.

W ofercie znalazły się mieszkania dwu-, trzy- i czteropokojowe.

Projekt inwestycji powstał w ASA Architektonicznym Studio Autorskim Mariana Synakiewicza.

Inne inwestycje dewelopera