13 czerwca kościół św. Jakuba w Oliwie

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
szukam par ślubujących ww. dnia :) w sprawie dekoracji kościoła
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: 13 czerwca kościół św. Jakuba w Oliwie

jak w tytule

hmmm:P a pytalas sie moze siostry co oni sadza na temat dekoracji?? bo z tego co wiem to siostry stroja kosciol i nikt oprocz nih nie moze ingerowac:P wiem bo tez bede miala tam slub tylko ze 29 sierpnia. siostra wspominala takze ze tydzien przed cyba bedzie spotkanie z parami ktore danego dnia sobie slubuja i wtedy bedzie poruszony temat strojena kosciola- tzn aka macie wizje bo stroic beda siostry:Pn tak mi przynamniej mowila:P

mi siostra mówiła, że w katedrze nie można dekorować.

A spotkanie będzie 10 czerwca w tej sprawie. Tylko trochę póżno będzie, jeżeli się okaże że jednak możemy sami dekorować ;) jeszcze będę rozmawiała w tej sprawie z siostrą więc napiszę jak będą jakieś konkrety.

A jak pytałam w styczniu to jeszcze nikogo nie było z tego samego terminu co my :(

Ja ślubuję 13 czerwca w Katerdrze Oliwskiej i z tego co wiem to siostry tam dekorują a my (niestety) nie mamy na to wpływu.

ita ja tez 13 czerwca w Katedrze:) o której godzinie masz?

SYLVER a ty masz o której ślub w Katedrze?

a ile płaciliście za ślub w Jakubie? bo ja jeszcze protokołu nie spisałam i nie wiem jak sytuacja się przedstawia. Tylko za rezerwacje terminu zapłaciliśmy

za rezerwacje terminu placiliscie??
:D

no tak... opłata za rezerwacje terminu i wpis do kalendarza - 50 PLN

no to niezly interes... :D
ja nic nie placilam...a jesli chodzi o slub to ksiadz powiedzial macie pieniadze to dacie, nie macie tez dostaniecie slub....

dokładnie 50 zł za rezerwację

ja mam na 17.15 a ty??????

my mamy na 16. W połowie maja będę w tej siostry to zapytam jak z tymi dekoracjami, bo jakby co to można razem zrobić :)

No a my za rezerwację nie zapłaciliśmy bo akurat nie mieliśmy ze sobą pieniędzy i siostra powiedziała i tak nas wpisze. Mi się wydaje, że oni dlatego to pobierają bo często pary się zapisują w kilku miejscach na raz lub zajmują kilka godzin w danym dniu i się nie mogą zdecydować. Jak my poszliśmy zamawiać termin to jedna para tego samego dnia miała zarezerwowane 2 różne godziny w katedrze i 2 w Jakubie...

Dajcie znać dziewczyny jak jest z tym strojeniem, bo jestem bardzo ciekawa:)

hm:P no ja bylam i sie siostry pytalam:P powiedziala ze zasade ze nie wolno samemu stroic wprowadzil poprzedni proboszcz i ze teraz to kontynuują, bo jak to siostra mi powiedziala: "kosciol to miejsce swiete a nie jakas sala weselna ktora sie dekoruje" i w sumie chyba sie troszke z nia zgadzam:P

ja o 16:30...czyli szybko bedzie sie ksiadz musiał uwinąć;)

to juz sa zapisy na sluby w roku 2010??? z tego co sie orientowałam to siostra mówiła, zeby przyjsc w polowie czerwca bo poki co nie maja jeszcze otwartego terminarzu na 2010r

do SYLVER:czyli ty wychodzisz a ja wchodzę!45min mało czasu! nie wiesz może o której jest kolejny ślub po moim?

niestety nie wiem o której nastepny ślub, ale jedno jest pewne-spotkamy się przed kościołem;)

A wiecie może jaka jest przerwa pomiędzy jednym ślubem a drugim? Ja mam co prawda na 18:00 także myślę, że będziemy ostatni ale w razie czego warto wiedzieć ile ma się czasu przed następnymi:)

leelee przerwy chyba nie ma bo jest jeden ślub po drugim - ja mam na 16:30. ita na 17:15 a Ty na 18, czyli co 45 min sie zaczyna kolejna ceremonia. I nie wydaje mi sie żebyś była ostatnia-mi początkowo siostra proponowała godzine 19... no chyba że nikt się nie zdecydował na tak późną godzinę.

Kurcze to rzeczywiście fabryka ślubów:) Pytam się bo byłam ostatnio na ślubie w św. Mikołaju w Gdańsku i tam po ceremonii normalnie jeszcze staliśmy w środku i składaliśmy parze (bo padał deszcz) i następnej pary nie widziałam. Nie sądzę też że była to ostatnia para bo było jeszcze wcześnie. Oby nikt nie wziął godziny 19!!:)

mam nadzieje ze nie bedzie padało,bo wtedy leelee bedzie składała przysięge małżenską a ja na tyłach kościoła bede się z goścmi ściskała;-)

ita ja nie mam ślubu 13 czerwca także inna dziewczyna będzie ślubowała jak tobie będą składać życzenia.

A może któraś z forumek ma zdjęcia ze ślubu w kościele św. Jakuba. Ja robiłam już 2 razy podchody w majowe soboty (o dość popularnej godz 16:30) i nie było tam ślubu. Chciałabym zobaczyć jak siostry stroją kościół. W jednym z wątków z 2007 roku widziałam zdjęcie gdzie klęcznik przed parą młodą był czerwony... ja bym wolała biały - czy ktoś coś na ten temat wie?

nikt nic nie wie na ten temat?

Inne tematy z forum

gdzie chodzicie do stomatologa? (13 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

Antracyt (5 odpowiedzi)

Antracyt usytuowany będzie w pobliżu głównej arterii łączącej Gdańsk z Sopotem, a przede...

Opacka (62 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie w sąsiedztwie słynnego, zabytkowego Parku Oliwskiego o powierzchni ponad 11...