KOREK NA SŁOWACKIEGO PRZED RONDEM DE LA SALLE OD STRONY ZŁOTEJ KARCZMY

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta Motoryzacja
Proszę o zajęcie się ponownie tematem regulacji świateł na rondzie de la Salle przy ul Słowackiego w Gdańsku . Przeprowadzona regulacja sygnalizacji , a w zasadzie jej przeregulowanie spowodowało olbrzymie korki przy wjeździe na rondo od strony Złotej Karczmy . W godzinach szczytu np. ok. 16.30 , korek sięga często prawie pod Złotą Karczmę . Regulacja świateł wymaga pilnej korekty . Przed regulacją świateł tego korka nie było . Liczę na pomoc !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: KOREK NA SŁOWACKIEGO PRZED RONDEM DE LA SALLE OD STRONY ZŁOTEJ KARCZMY

Niby kto ma się zająć, forumowicze? Wydaje mi się, że chcąc osiągnąć dobry efekt to należałoby określić adresata problemu a w tym momencie jest to prawdopodobnie ZDiZ i to do tej instytucji skierować swoje oczekiwania a nie wylewać swoje żale na forum. Internet nie jest czarodziejską różdżką, która wszystko potrafi sprawić. Dzwonisz do odpowiedniego działu lub do dyżurnego ruchu miasta, wyjaśniasz swój problem i wtedy go będą analizować a nie że napiszesz swój żal w internecie i myślisz, że nagle się wszystko zmieni zgodnie z Twoim życzeniem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Rzeczywiście korek makabryczny się robi, mogliby coś z tym zrobić. A co z tristarem, będzie w ogóle instalowany na słowackiego?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może właśnie ruszył i taki dał efekt ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

światła zmienili tez na łostowickiej, masakryczne korki teraz sie robia przy zjezdzie rano, to samo skret w prawo z potokowej na slowaka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Slowackiego w dol.w godzinach szczytu to TRAGEDIA! Rok stalismy w korkach, cierpliwie w nadziei, ze jak skoncza budowe bedzie lepiej. Niestety stalo sie wrecz przeciwnie jest gorZej niz bylo wczesniej- korki sa masakryczne!!!!
Wiem, ze na pewno sa aspekty ustawienia swiatel, o ktorych zwykly kierowca nie wie ale to co sie dzieje w dol slowackiego po 16 to PARANOJA. Panowie i Panie odpowiedzialni za te korki- zrobcie cos z tym zanim sie doczekacie miliona telefonow co dzien! Ja zaczynam od jutra! Codzien SPAM mailowy i telefony- w korku mam duzo czasu na to.....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Korek to dopiero będzie jak powstanie tunel pod Martwą Wisłą. Wszyscy będą walili na Słowackiego i korek będzie się zaczynał na zjeździe z obwodnicy. Myślę, ze już warto rozbudować leśny odcinek Słowackiego do 3 pasów ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rondo de La Salle powinno być rondem , a nie skrzyżowaniem regulowanym światłami .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ja jeszcze skromnie dodam, że skręcając z Niedźwiednika w lewo w kierunku Wrzeszcza, na rondzie trzeba się dodatkowo na 2-3 sekundy zatrzymać, bo zielone na rondzie nie zapala się razem z zielonym na Góralskiej tylko chwilę później.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aby zaczac dzi alac ko go trzeba spamowac ZDiZ ????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zauważyłem, że w kilku miejscach są źle ustawione światła, czasami trzy, cztery auta zdążą tylko przejechać. Paranoja normalnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzcie mi prosze czy za to odpowiada ZDiZ?

TAK ZDIZ

podbijam bo nic sie nie zmienia tam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1