Korki.

Czy ktoś wie coś o realnych planach rozwiązania dramatycznej sytuacji, która powstaje codziennie rano i po godzinie 15.30 na Chwarznieńskiej?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

O ja wiem, wiem że będzie jeszcze gorzej. To jest początek armagadonu korkowego. Strasznie jestem zły że tu kupiłem mieszkanie. Ja się pytam gdzie ta CISZA i SPOKÓJ
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Korki.

Czy nadal rano są korki w stronę Witomino?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tam chyba całe Wiczlino jedzie. Ogólnie tragedia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

https://www.gdynia.pl/bip/rada-dzielnicy-chwarzno-wiczlino,1628/zadania-inwestycyjno-remontowe-rady-dzielnicy-chwarzno-wiczlino,412894

tu są plany
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma realnych, przebudowa skrzyżowania na Witominie to ponury żart. Chyba że potraktować jako rozwiązanie poniższą inicjatywę :)

https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Lepsza-droga-miedzy-Chwarznem-a-Wiczlinem-n130125.html

Ręce opadają - a godzinny wyjazd z osiedla nie jest rzadkością. Ale ponieważ w planie są nowe osiedla , a nowe drogi poza powyżej wskazaną autostradą nie są planowane - wszystko przed nami. Może za rok możemy już liczyć na 1,5 godziny żeby wydostać się z domu...

Inicjatywy miasta są mało przemyślane w dzielnicy Wiczlino-Chwarzno, urzednicy Szczurka idą na żywioł i sami już nad tym nie panują. Wydawane są w mieście pozwolenia na budowę osiedli, kolejnych blokowisk a główny układ drogowy jak sprzed 20lat!
Wydano pieniądze na projekt przebudowy Chwarznieńskiej i nawet nie potrafiono go dobrze wycenić co grozi odłożeniem prac na kolejne lata! Kompletne porażka, korki to codzienność przy wyjazdach do szkól i pracy.
A tu na dokładkę miasto knuje z deweloperem by ten budował jeszcze wyższe bloki a może to już wieżowce - to na Staniszewskiego! Nie wiadomo czy to jakaś złośliwość, jeszcze więcej samochodów na drodze.
Kochani, grozi nam drogowy armagedon! Piszcie, dodawajcie swoje uwagi a może miasto nas usłyszy a szeryf Szczurek pogoni magistrat do roboty.

Inne tematy z forum

Sokółka Zielenisz - opinie i oceny (70 odpowiedzi)

Sokółka Zielenisz to kolejny kompleks mieszkaniowy budowany przez Grupę Inwestycyjną Hossa w...

Chwarzno Polanki (42 odpowiedzi)

Inwestycja swoją nazwę zawdzięcza położeniu tuż przy ścianie lasu, co zapewnia bardzo dobry...

Dynamiq (5 odpowiedzi)

Osiedle Dynamiq powstaje blisko lasów Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego i z dala od zgiełku...