LEŚNE TARASY- MAT-BUD

Witam czy Ktoś myśli o zakupie mieszkanka w Redzie , nowa inwestycja firmy MAT-BUD?Ja rozważam bardzo poważnie tę kwestię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: LEŚNE TARASY- MAT-BUD

Razem z dziewczyną jesteśmy zainteresowani, z tym , że do tej pory jeszcze nie ma nawet wzorów umów. !!!
Czekamy cierpliwie, bo jedno z mieszkanek zarezerwowaliśmy :)

Temat śledze, nie ma co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

witam a jakie mieszkanko zarezerwowaliście , w którym bloku?

Witam,

czy wiecie może jak kształtują się tam ceny mieszkań? Nie odposali na maila... Kiedy mają zacząć budowę?

Najpierw pomyślcie czego chcecie:

1. Reklamują cichy zakątek, a osiedle jest 20 m od torów - SKM, dalekobieżne, towarowe.
2. 100-200 m dalej wielkie hałdy węgla i koksu - hałas, pylenie, sprawa z mieszkańcami w prokuraturze, zgłoszenia do ochrony środowiska i td. - gazety pisały wielokrotnie.
3. Nowa droga pod oknami, która wobec zakorkowanej szóśtki będzie de facto przelotówką.
4. Budynek socjalny 50 metrów od osiedla. Na ok. 80 rodzin.

Piękne miejsce, na pewno będzie się tam doskonale mieszkać :))))
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

no to odbitka :

Ad.1 Byłeś tam wogule ?? często chodze tam na spacery i kolejki jedynie "słychać" - aktualnie mieszkam na osiedlu przy młynie i ani kolejka, ani główna ulica nie przeszkadzają., a do drogi nawet w linii prostej jest ok 100m ( nie mowiac juz o kolejce)

Ad.2 Sprawa z mieszkańcami w prokuraturze po drugiej stronie torów ..... taaa z tamego miejsca jest bardzo daleko do nowego osiedla

Ad.3 nowa droga pod oknami nigdy nie bedzie przelotowka, bo jest 1-dno pasmowa i tak naprawde będzie obsługiwać jedynie mieszkańców po tamtej części torów od Rumii i Redy i koniec (także niefortunnie ta inwestycje robia dla nas.

Ad.4 Budynki socjalne primo sa na znacznie mniejsza ilosc rodzin ,ponadto juz ziemie za socjalnymi budynkami tez sa sprzedane pod osiedla . Do tego to osiedle będzie ogrodzone (tak mi wiadomo)

Reszta to superlatywy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

uważajcie na tego dewelopera, obiecuja gruszki na wierzbie, a po podpisaniu umowy inna gadka. Uważajcie na panią Justynę przed podpisanie umowy slodzi nieba by uchiliła, a jak juz podpiszecie ciężko się dogadać. Poczytajcie najpierw fora poprzednich inwestycji na Dąbrowsiego Rumia i Aleja Dębowa Rumia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,

czy ktoś z Was zastanawia się nad mieszkankiem w tej lokalizacji? Na razie nic nie mogę znaleźć o Leśnych Tarasach...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak ja się dowiadywałam to nie będzie ogrodzenia a poza tym ceny mają większe lub podobne co w Rumi, z tego co się orientuję to nawet są deweloperzy budujący w Gdyni za niższą cenę niż oni w Redzie
.
druga sprawa to fakt że firma niesłowna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hmm, a mogłabyś podać jacy deweloperzy budują taniej w Rumi? W sumie brak ogrodzenia nie jest jakimś mocno dyskwalifikującym punktem wg mnie, martwi mnie bardziej bliskość torów...

Ludzie ostrzegam Was przed tym deweloperam. Mam mieszkanie z Mat Bud. Obecnie mieszkamy w budynku bez prawa do użytkowania. Prąd (brak podłączenia przez ENERGĘ) co chwila wysiada. Najpierw obiecywali, że sprawa rozwiaże sie do końca października, teraz przesunęli termin na koniec grudnia. Szczerze to jedna wielka masakra.Uważajcie co byście potem nie płakali jak my
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem kto tam kupi mieszkania, ale będę miał niezły ubaw z tych ludzi...

1. Gość pisze, że ulica nie będzie przelotówką, bo będzie jednopasmowa.. HAHAHA, widać że nigdy nie byłeś tam latem - gdy "6" stoi, to pędzili tamtędy jeden za drugim - i to wtedy, gdy była GRUNTOWA. Teraz będzie asfalt, więc sam sobie odpowiedz. Może jakiś zakładzik??
2. Pociągi - rzeczywiście TYLKO słychać :)
3. Tak jak i skup złomu i wyładownię po drugiej stronie torów (ostatni protest mieszkańców o kruszywo, które wyładowywali po nocach).

Życzę powodzenia, zaczęli już budować, czyli jelenie są nie tylko w pobliskim lesie :) - polecam tam spacer, można się nieźle obłowić na puszkach i butelkach po palonych dragach - ale to NA PEWNO nie ci mili ludzie z budynku socjalnego!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

1. mieszkałem tam 2 lata; 100 m do drogi? ojojojoj, chciałbym zauważyć, że działka GRANICZY z drogą :)
2. "bardzo daleko" to w linii prostej jakieś 300-400 metrów :)
3. zaczynam mieć wrażenie, że to Ty chcesz sprzedać te mieszkania - to droga JUŻ jest przelotówką, a latem będzie armagedon, zwłaszcza w weekendy.
4. osiedle nie będzie ogrodzone. na pewno na zapleczu socjala powstanie ekskluzywne osiedle....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

W projekcie nie ma ani słowa o miejscach garażowych - rozumiem, że pod budynkiem ich nie będzie? Bo na wizualizacji przed domami jest tyle miejsca, że chyba na torach będziecie parkować :D

Ps. polecam zdjęcia z "budowy" - na stronie dewelopera - widać wspaniałe sąsiedztwo walących się chatek na kurzej łapce. Ale za do blok socjalny jest nowy...

ps. 2. jak oni chcą tam zmieścić 10 bloków? Chyba jak w Semeko - w co drugim nie będzie trzeba mieć telewizora, bo będzie można oglądać od sąsiada.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jest mowa o garażach pod blokami - wystarczy poczytać...A blokow ma byc docelowo 30.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no to czytaj, ja za to wybrałem się na budowę i widzę, że są już fundamenty i nie tylko pierwszego bloku - rozumiem, że potem zrobią podkop? :)

Ten budynek jest w doskonałym miejscu - dziurze z "widokiem" na socjal, skarpę z lasem i szarą ruderę.

To na prawdę było fajne miejsce do mieszkania - 10 lat temu. Teraz - oprócz "atrakcji" wymienionych w poprzednich postach, dochodzi jeszcze smog jak w Londynie - tam nie ma centralnego, więc wszystkie kominy dymią aż śnieg jest co roku czarny! Pomijam fakt, że sporo mieszkańców nie podłączyło się do kanalizacij i co chwilę ktoś pompuje szambo - albo zlewa do bajorka, które jest 50 m od waszych wymarzonych M.

Pozostawiam pod rozwagę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

rozumiem że cię nie stać na mieszkanie tam, jeździsz Townem i lub podmiejską, jesteś tak sfrustrowany że jedyne na co cie stać to sprowadzanie wszystkich do twojego poziomu egzystencjalnego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie wiem kogo nie będzie stać na mieszkanie tam - sprawdź ceny, elYta to tam mieszkać nie będzie na pewno... Łapią się w rodzinę na swoim, więc sam sobie odpowiedz. Jeżeli wg Ciebie ludzie jeżdżący koleją są biedni to odłóż troszeczkę grosza i poleć tanią linią gdziekolwiek - będziesz zszokowany :D

Wracając do merytoryki, bo purystyczne potyczki bez godnego rywala są nudne:
byłem na budowie, pierwszy bloczek staje - a właściwie dwa. Dobra wiadomośc - to drugie to garaże. Idealnie rozplanowane, na wpros okien pierwszego bloczku w odległości takiej, że przez okno będzie widać czy wyjeżdżający się ogolił. Oczywiście nie będzie nic słychać, ani czuć spalin, bo będą to mieszkania "blisko natury" :D
Pozostaje upraszać w modlitwach, by żaden z sąsiadów nie jeździł na 6-7 do pracy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

ZANIM KUPICIE MIESZKANIA OD MAT-BUDA POCZYTAJCIE NA FORACH ICH POPRZEDNICH INWESTYCJI CO MOZE WAS CZEKAĆ I ZASTANÓWCIE SIĘ CZY WARTO
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

widać że konkurencja nie śpi .....

Litosci z kad te odleglosci bierzecie ludki zastanowcie się co piszecie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, kupiliśmy mieszkanie w Leśnych Tarasach, i poszukujemy kogoś kto też kupił mieszkanie w bloku nr 1. :)

JA kupiłem ale w 4 :) pozdrawiam przyszlych sasiadow:)

My kupiliśmy w budynku nr 2 :) Nie możemy się już doczekać :)
Pozdrawiamy

SUPER! Wszystkim gratulujemy! od tygodnia na wyładowni walą przez całą noc kamienie podkładowe z ciężarówek na wagony - świetny wybór, cichy zakątek!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

cześć my też kupiliśmy w bloku nr 1 mieszkanie na parterze mamy mieszkanie 1/1 :)

Ala a jaki masz metraż swojego mieszkania? I na jakim piętrze kupiłaś? Kinga

@Kinga: z moich obliczeń wynika, że mamy mieszkanie nad wami :) nr 3 :)

Polecam mieszkania w budynku nr 5:) mam tam kupione mieszkanie . jest to najlepszy budynek jaki bedzie tam stał pod samym lasem nic juz przed nami nie wybudują dalszych robót nie bedzie widac z okien. plac zabaw przed blokiem -bedziemy miec dzieci na oku... same plusy... nie bedzie tak slychac kolejki jak w innych budynkach. nasza 5 jest zasłonieta przez nie . piatka rządzi:D

Ala słucha a powiedz mi nie chodzi Ci po głowie ta skarpa która jest koło naszego bloku? Byłaś tam wogóle na budowie? Obchodziłaś ten budynek w koło? Nas bardzo gnębią myśli o tej skarpie i o tych drzewach, które jak narazie wchodzą na mój balkon ;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nam się wąwóz bardzo podoba! i mamy nadzieję że go nie zasypią! a co do drzew to spędzały nam sen z powiek, bo powiedziano nam, że to co miało byc wycięte to już wyciete zostało, ale ostatnio po kolejnej wizycie w biurze dostaliśmy info, że je wytną, bo tam ma byc droga...więc chyba za będą musieli zasypać wąwóz :) a jesteśmy tam na spacerze co tydzień :)

Nam właśnie najbardziej ta skarpa nie daje spać ponieważ mamy małe dziecko i balkon centralnie na tą skarpę, więc niestety jest o czym myśleć;/
a druga sprawa, to że jak narazie na nasze mieszkanie nie dociera cień słońca przez te drzewa,a drodze wiemy, bo tez nam to mówili w biurze, ale jak naprawdę będzie to dowiemy się dopiero za jakiś czas...

Jaka jest cena za metr ?

Cześć my kupiliśmy za 4100,00 z groszami za metr, załapaliśmy sie rodzina na swoim ale mamy na parterze, więc nie wiem czy czym wyżej tym drożej czy też nie

Drzewa wytną? Ciekawe kto im pozwoli, ludzie tam jest TRÓJMIEJSKI PARK KRAJOBRAZOWY!!!! Mieszkania musiałyby kosztować po 40 tysi a nie marne 4 za metr, żeby deweloper uzbierał na kary.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z wypowiedzi wnioskuję, że nie kupiłeś mieszkania z drzewem w salonie, więc to chyba nie Twój problem i nie ma się co unosić ;) nie zawsze trzeba płacić kary za wycinanie drzew, takie rzeczy da się załatwić legalnie :)

Witam, czy wiadomo już coś na temat drzew, drogi która miała być wokół bloku nr 1 i tej skarpki??

będą wycinane gałęzie z tego co mi wiadomo...
bo już nie mogą więcej drzew wyciąć : (

sąsiadów zapraszam na forum: www. lesnetarasyreda.fora.pl

No ok, gałęzie, ale one odrosną przecież za jakiś czas...
A co z drogą, przecież narazie przy budynku nr,1 przy dwóch garażach od strony skarpy jest tak mało miejsca że narazie zastanawiam się jak tam ludzie będą mogli wjechać jakimś większym autem. Mam nadzieję, że będzie tam droga i poszerzony obszar bo narazie słabo to wygląda

Jak myślicie czy zgodnie z planem będzie budynek nr1 oddany do końca grudnia??

fatalna problemowa obsluga klienta ...

nierozumiem

No właśnie, czy ktoś ma jakieś przecieki dot. oddania budynków 1 i 2? Plac budowy nie napawa nadzieją - w mieszkaniach pozostało sporo do zrobienia, klatki schodowe nie ruszone, dookoła niezły bałagan, a droga dojazdowa...

Ja także sądzę, że nie wyrobią się z terminem, naprawdę słabo to wygląda..

zapraszamy wszystkich przyszłych mieszkańców na forum: http://www.lesnetarasyreda.fora.pl/

na nim dowiecie się więcej!

Najnowsze wieści!
Odbiór budynków nr 1 i nr 2 został przełożony na 31/03/13!!!
Wg. oficjalnej wersji Mat-budu nie z ich winy, więc nie zostaną wypłacone kary umowne za zwłokę!!! Prawda jest taka, że nie mają podpisanej umowy z gazownią, nie dostarczyli projektu. O opóźnieniu wiedzieli już w marcu 2012!!!
Ostrzegamy wszystkich przed deweloperem! Robią co chcą! Nieprzyjemna obsługa klienta, kłamią i nie dotrzymują warunków umowy!

Nierzetelne i nieprofesjonalne podejście do klienta. jeszcze tydzień temu deweloper zapewniał, że odbiór mieszkania będzie zgodnie z umową. jak można na 2 tygodnie przez planowanym terminem poinformować, ze odbiór opóźni się o 3 miesiące!?!?! popieram powyższą opinię, nie polecam dewelopera Mat-Bud.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

mieszkańcy może gdzieś z tym pójść?

piszcie co zamierzacie?

a ja polecam, do tej pory współpracuje nam się świetnie,
i właściwie na nic nie można narzekać.

Co do opoznien, można sie wkurzyc o 3 miesiace,
ale jesli chodzi o budowanie czegokolwiek, to o opoznienia nie trudno.

wszysto mozna ustalic scianki, kable, rury, są bardzo elasttyczni,
na wszystko mamy wplyw,
kominek? prosze bardzo, podlogowka? bez problemu,
dodatkowe okna? powiedz ile.
są bardzo przyjazni klientowi.
tyle w temacie ode mnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

masz to wszytko za darmo ze tak sie cieszysz ?
czy bulisz za to kase, czyli moze placisz za wykonanie czegos ? moze kupujesz mieszkanie u nich ? ... kazdy deweloper to oferuje nic nadzwyczajnego. obsluga tylko do bicia !!! zacofanie !!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie wiem co to za pomysł, zatrudniać pracownika, a mam tu na myśli panią Justynę, która chyba wręcz została zatrudniona do tego, by słodzić i koloryzować przedstawiane oferty mieszkań, które w ostateczności odbiegają od rzeczywistości, a sama pani Justyna próbuje odwrócić kota ogonem, tłumacząc się ze to nie jej wina tylko dewelopera.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja bardzo chcialam mieszkac w lesnych tarasach,jak dla mnie super miejscowka, ale ostatecznie wybralismy co innego. Obsuniecia to chyba kazdy deweloper ma, oni maja gdzies klientow i daja terminy z rekawa chyba.

Co do tej pani Justyny to jakas dziwna, jak bylam kiedys w biurze, ze mowila tylko do mojego meza,mnie olewala ;D co za babsko... szkoda tylko,ze pach nie umyla...bo dalo sie czuc...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

komentarz ponizej poziomu, jakim trzeba byc glupkiem zeby takie rzeczy pisac?
o myciu pach? skonczylas zerowke tylko?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie, skonczylam studia (dzienne 5-letnie ;p ). W naszych czasach malo kto konczy tylko zerówke ;)

Poniezej pewnego poziomu jest nazywanie kogos glupkiem oraz niedbanie o higiene ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

wybacz pani magister, jak smialem nazwac cie glupkiem,
przeciez skonczylas studia i myjesz pachy,
to cie upowaznia do tego zeby wypisywac na forum kto tego nie robi, ba! nawet zobowiazuje! czekamy z niecierpliwoscia na wiesci kto jeszcze nie myje pach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

ej kolego przystopuj, kobieta spokojnie odpowiedziala a ty jedziesz na nia ze studia skonczyla ... ? przeciesz sam jej sie spytales czy zerowke skonczyla, to odpowiedziala. ze nie. i juz ironizujesz. juz masz powod do zaczepki... czy jak ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oferta jest całkiem interesująca. Kupić dezodorant w XXI wieku to nie problem, pozdrawiam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

~on TO PAJAC ;) ale myjesz pachy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podejrzewam,ze Ty nie myjesz skoro tak Cię to boli .

i jak wiadomo czy wybuduje się w terminie?

Przesuwanie terminów będzie bez końca, osobiscie czekam na mieszkanie w budynku 2, uwazam ze trzeba wystowac zbiorowy pozew. Klauzula ze nei biora odpowiedzialnosci za gazownie jest niezgodna z prawem. W tej umowie nie powinno byc mowy o osoabach tzrecich. kazdy klient podpisuje umowe z deweloperem . a deweloper z podwykonawcami, trzeba ich postraszyc

odbiory mają być w trzecim tygodniu czerwca

Zdecydowanie odradzamy podpisywanie umów z Mat-Bud Rumia. Półroczne opóźnienie w oddaniu mieszkania, prąd będzie prawdopodobnie podłączony z 9-miesięcznym opóźnieniem, a deweloper w ogóle nie poczuwa się do winy i nie chce wypłacać odszkodowań. Jeżeli zastanawiacie się nad kupnem mieszkań na osiedlu Leśne tarasy albo Przystań Rumia - zastanówcie się zanim popełnicie ten sam błąd co my. A forum osiedla Alei Dębowej dziwnym zbiegiem okoliczności zniknęło żeby przyszli klienci prawdy nie znali?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

chyba dalej jest forum alei dębowej tylko nieprawidłowo się wyświetla ;/
może tylko mi?
http://forum.trojmiasto.pl/mieszkania-Mat-Bud-RUMIA-ALEJA-debowa-t191300,4,5.html
ostatnio pisali o wodzie w garażach

Odbiór w zeszłym tygodniu.
Jesteśmy bardzo zadowoleni,
odbiór przebiegł sprawnie,
jakieś drobiazgi się tylko nie zgadzały.
Polecamy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

wspaniale, tylko pół roku po terminie - na pewno nie jesteście pracownikami firmy...

hahaha, w naszym przypadku 2 miesiące ;]

Inne tematy z forum

Kameralne Tarasy (73 odpowiedzi)

Reda jest dobrze skomunikowana z Trójmiastem, a tym bardziej samo osiedle Kameralne Tarasy, które...