Mam problem!! CV/Praca

Jak w tytule, mam problem z CV. Sprawa wygląda tak: skończyłam szkołę podstawową, potem zawodową(mam zawód) i liceum. Od 20 r.ż pracowałam różnych zakładach pracy ale wszędzie na czarno...i to nie z mojej winy, tylko po prostu pracodawcy akurat w mojej branży (jubilerskiej)nie chcą dawać umów o prace. Wszędzie się praktycznie robi na czarno. I teraz chce napisać CV ale oprócz praktyk, na nic nie mam papierka. I teraz pytanie, czy w CV mogę napisać, że pracowałam w tych różnych firmach? Czy muszę pisać tylko te, w których byłam zatrudniona? Bo jak tak, to mam tylko praktyki i resztę cv puste.... to jest po prostu jakaś załamka. Poradźcie mi. :(((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mam problem!! CV/Praca

Wpisuj doświadczenie które zdobyłaś pracując na czarno. To nie urząd skarbowy- pracodawcę powinno interesować co umiesz, a nie w jakiej formie byłaś zatrudniona. Nawet fakt że pracowałaś wczesniej tylko na czarno z punktu widzenia firmy która będzie się Tobą interesować może mieć pewne zalety.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli moge normalnie podać nazwe firmy/stanowisko i ile czasu tam pracowałam mimo ze nie na umowe? Kurcze troche mnie pocieszyłeś. Dziekuje Ci bardzo:)

Bardzo się cieszę że mój post Cię pocieszył, aż mnie zmotywowałaś to pogooglania :)

http://weblog.infopraca.pl/2009/08/praca-na-czarno-w-cv/

Mam nadzieję że pomoże.

Trzymam kciuki za znalezienie pracy :)

Az podskoczyłam z radości:)))) Naprawdę jeszcze raz dziękuje. Zdołowałam sie rano chcąc napisać CV bo doszło do mnie ze przecież wszędzie pracowałam na czarno...i w końcu nie wiedziałam co wpisać. SUPER !!! Dużo uśmiechu życzę, takiego jaki ja mam teraz i wszystkiego dobrego życzę :))

Ja też we wszystkich pracach nie miałam umowy ale o każdej wspominam w CV :)

Tak jak ktoś wspomniał, to może nawet wyjść Tobie na plus przy szukaniu nowej pracy. Jedynym minusem jest emerytura a raczej jej brak...

Inne tematy z forum

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

Stres w pracy (37 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Własny biznes - jak się reklamować? (188 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...