Młody Straszyn

Osiedle położone jest niedaleko od obwodnicy. To zapewnia dojazd do Gdańska, pozostałych miast trójmiejskiej aglomeracji oraz wyjazd na autostradę A1.
W otoczeniu Młodego Straszyna nie brakuje miejsc do uprawiania sportów i rekreacji (rzeka Radunia, lasy, jezioro Straszyńskie). W samym Straszynie znajduje się infrastruktura niezbędna do komfortowego życia: szkoła, przedszkole, przychodnia ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: BLOK 4

a może 4 musi wyschnąć,to znaczy ta zielona ściana od parkingu.. hahahaha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BLOK 4

4 nie może być po odbiorze bo nie jest skończona elewacja od strony parkingu, dziwne że na 3 juz to zrobili i pogoda im nie przeszkadzała a na 4 dalej stoją

BLOK 4

Witam.
czy ktos wie ze blok jest po odbiorze koncowym ze zgoda na zamieszkanie? Podobno mamy umawiac sie na odbiory. Pozdrawiam sasiadow i zycze wesolych swiat.

Rury kanalizacyjne na wierzchu!!

Witam. Czy wszyscy z mieszkańców mają rury kanalizacyjne na wierzchu? Nie wydaje wam sie to dziwne? Dlaczego nie są wpuszczone w ściane! Co oni sobie myśleli jak to zakładali!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do mieszkncow 4

Witam czy ktos wie kiedy bedzie koncowy odbior naszego bloku z pozwoleniem na zamieszkanie.

Re: Mieszkańcy budynku numer 3 czyli 111

pierwotny plan przewidywał komórki w całkiem innym rozkładzie,po odbiorze technicznym gdzie ponoć strażak nie zaakceptował tego planu zostało całkowicie zmienione,komórki zostały usytuowane na całkiem innych ścianach niż przewidywał to poprzedni zarys na starym planie miało być 25 komórek,a na nowym wyszło 19.Aneks do umowy jest tak skonstruowany że podaje nr.komórki i przewidywaną wielkość ,"powierzchnia i obrys pomieszczenia strychowego zostaną dokładnie ustalone na podstawie pomiaru powykonawczego."Co do zapłaty nie jest dokładnie wymieniona suma za komórkę tylko podana ogólna cena całego mieszkania.Jedynie co nam się udało wywalczyć to zamianę na inną komórkę ,która miała już powierzchnię 7,4 m2 ale różnicy nam nie zwrócili tłumacząc się że to było płacone od komórki a nie od metrażu.

ale w umowie masz zapis ile metrów Ci się należy...
nie ma mowy że może ulec zmianie.
Powinni Ci kasę oddawać...

próbowałam ,ale nic z tego gdyż rozkład komórek bardzo się zmienił niż było to na pierwszym planie i większość dostała co innego ,jedni mniejsze a jedni większe.

Re: Dopłaty

ja miałam wstępną umowę i do niej tylko był aneks o kupnie komórki.

w 105 do tej pory nie mamy poprawionych usterek:)
więc sobie poczekacie trochę.

co o komórek- dzina nie rozumiem, dlaczego nie dochodzisz swoich praw. W umowie masz podany metraż jaki kupujesz, nie ma możliwości, że połowę mniejszą dostajesz...
My byśmy nie odpuścili!

W aktach notarialnych sa zawarte takie informacje
ale ci ktorzy kupili mieszknaia przed zmiana prawa maja tylko umowe kupna i tam nie wiem czy jest zawarta informacja o która pytasz

dzina
a ty we wstepnym akcie notarialnym mialas podany numer i metraz komorki? bo ja cos takiego mam ale nie mam jeszcze odebranego mieszkania jestem ciekawa jak to bedzie.

Tak.ale sie zmenily plany i dostalam calkiem co innego

Dzina a zarezerwowałaś konkretną komórkę czy po prostu 10 metrową? Bo nam powiedziano żebyśmy wybrali konkretny numer komórki jaki byl na planie. Tyle ze nie bylo nic na piśmie...
Będą jaja jak sie okaże ze mamy coś innego,albo ze w ogóle nie dostaniemy haha bo już wszystkie rozdadzą,masakra jakas...

było,tylko już nie miałam wyboru bo do wszystkich komórek były już rozdzielone klucze.

A na umowie nie bylo informacji o metrazu jaki kupilas?

Niestety na umowie nie miałam napisane że to od metra ,Pani Magda teraz tłumaczyła że to było od komórki bez względu na metraż.

dzina odebralas za 7 tys 5m2 komórki
i tak odpuscilas ??

Mieszkańcy budynku numer 3 czyli 111

Czy jest ktos to odebrał mieszkanie w budynku numer 3?? Jak wyglądają odbiory? Czy dużo rzeczy jest do poprawienia? I jak duzo czasu to zajmuje deweloperowi??
prosze o odpowiedź.

NIE rozliczają w 105 mieliśmy opóźnienie 5 miesięcy i nic za to nie dostaliśmy ,a do tego płaciłam za komórkę ,która miała mięć 10m2 a dostałam 5,6m2

Inne tematy z forum

Silva (10 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...