Ogromny Stand-up

Temat dostępny też na forum: Ogromny Stand-up
Legendy stand-upu dla imigrantów wystąpią dla Ciebie w Pub G10: Pasha Rodevich, Siergiej Nowikow i Żenia Awdejuk.Привет, ГданьскДля Вас выступят легенды мигрантской стендап-комедииПаша Родевич стендап-комик с богатым 9-летним опытом выступлений. За его плечами участие в комедийных шоу по всему СНГ и во многих странах Европы, а также съёмки в самых популярных интернет- и телепроектах.Сергей ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szczyty bezczelności.

Choć nie powinnam się dziwić: wpisują się w klimaty funkcjonowania ukrnacji we wszystkich krajach, dokąd ich naniosło.

Ja akurat ten bełkot w języku pochodzącym od innego, ale bardzo zanieczyszczonym (nie móc się zdecydować, jakich znaków używać i mieszać języki, to jak w żargonie prostactwa a nie w języku, i wstyd dla nacji), zrozumiem. Ale nie muszę. A mam prawo wiedzieć, co się publikuje i po jakiemu w mojej i naszej ojczyźnie.

Ale do rzeczy. Taka forma publikacji na pewno popada pod jakieś artykuły. Zgłaszamy obcojęzyczne wyziewy? A może się umawiają na ostrzelanie naszego kraju, tak jak Donbasu, lub jak na pójście z widłami na sąsiadów?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mili państwo, wyjaśnię moje zbulwersowanie,

otóż w godzinach porannych w dniu 25 kwietna, w anonsie o tym stand- upie, czy czym tam wtedy, nie występowało ani jedno polskie słowo w alfabecie łacińskim, włączając nagłówek, podtytuł, hasła reklamowe.
Wszystko było w ukraińskiej karykaturze cyrylicy.

Podlega to co najmniej pod artykuł 15 Ustawy o języku polskim i przepisy o dyskryminacji ze względu na narodowość, gdzie jesteśmy my, gospodarze którzy przyjęli ukr..., dyskryminowani.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i proszę, można dodać

podstawowe przynajmniej dane w języku kraju publikacji. Zdaje mi się też, że mamy tu już czysty język rosyjski, co na pewno sprzyja tłumaczeniu.
Tym bardziej podejrzane się staje, co w tej publikacji było wcześniej, skoro pospiesznie trzeba ją było zmienić.
Do redakcji apeluje o uważność w pilnowaniu litery prawa. Publikacje to nie miejsce szyfrowania przekazów, krycia treści, dyskryminowania Polaków i Polek ze względu na narodowość i używanie języka polskiego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Charytatywny bieg "Goń Zajączka" (6 odpowiedzi)

Fundacja Feniksa ma zaszczyt zaprosić wszystkich miłośników aktywności fizycznej do udziału w...

Immersyjna wystawa VAN GOGH & Friends (3 odpowiedzi)

Od 9 grudnia 2024 roku w Gdańsku, w Amber Expo będzie można podziwiać zupełnie nową, największą...

Schiller - Live in Gdańsk (3 odpowiedzi)

Podróż przez dźwięki i emocje! Legendarny twórca muzyki elektronicznej Schiller wystąpi w...