Płyta Redłowska-niebezpieczna okolica?

Czy mieszka ktoś z Was na Płycie Redłowskiej w bliskiej okolicy sklepu Żabka i szkoły podstawowej? Wieczorem, około 22-23 ciężko iść na spacer, bo pełno pijanych facetów, krzyczących z piwem w ręce. Młodzi też siedzą i strach prechodzić tamtędy? Zawsze tak tam jest i było?Pytam z ciekawości, bo Redłowo jest raczej bezpieczną dzielnicą, ale ta okolica chyba bardzo kiepska.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Płyta Redłowska-niebezpieczna okolica?

Pod Żabka zawsze stała ekipa ale luzik nie groźni :D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie raz tam można się natknąć na agresywnych małolatów, stare nurki nie groźne, Redłowo ogólnie bezpieczne poza wskazanym miejscem :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

bez przesady, siedzą piją i tyle - przejść można spokojnie :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hey!
Mieszkam na płycie (Lanoty) od lat dwóch i też nie stwierdziłem wielkiego niebezpieczeństwa. Są raczej spokojni ci kolesie, w Poznaniu mieszkając miałem kilka akcji, tutaj raczej 'lokalni' tylko i nie szukają zaczepek.
Czy ktoś może miał jakieś nieprzyjemności z ich strony?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo ktoś siedzi sobie na ławce czy murku to odrazu niebezpieczni?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ludzie , nie popadajcie w paranoje !!! Mieszkałam na Chyloni , Witominie , Leszczynkach...tam to dopiero jest niebezpiecznie. Na Płycie Redłowskiej mieszkam od 8 lat i nie znam spokojniejszej dzielnicy. Co do osób spożywających alkohol pod sklepem to....pokażcie mi miejsce w Polsce gdzie takich osób nie ma. Tak jak napisałam , mieszkam tu od 8 lat i nigdy nikt mnie nie zaczepił.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nastepnym raze jak będziesz tamtędy przechodzić to rozluznij pośladki i się tak nie spinaj to może uda ci się znowu spokojnie przejść. Powodzenia w bezpiecznym przemykaniu przez ta dzielnice.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Supernova (12 odpowiedzi)

Kameralne osiedle powstanie w sąsiedztwie (dosłownie w otulinie) rezerwatu Kępa Redłowska....

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Która lokalizacja lepsza do mieszkania? Gdańsk, Sopot czy Gdynia? (93 odpowiedzi)

Witajcie, nie jestem z 3city a planuje zakup mieszkania. Nie wiem jednak która lokalizacja jest...