Po cichu szkola na wniosek burmistrza za zgodą

Sanepidu wprowadza zdalne nauczanie dla klas 6-8, od jutra, nawet lekcje po pol godziny, co wies to wies, może sie pochwalicie wynikami osmoklasistow w tamtym roku? Ja pierdziele co za ludzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Po cichu szkola na wniosek burmistrza za zgodą

Średnia z trzech ok 70 angielski 99 polski i matematyka ok 55
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To zobaczymy teraz, zresztą bez korków i tak nic z tego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu chodzi tylko o rozladowanie szkody i wygodę, a dzieci co tam, caly dzień w domu, bez ruchu i bez pomocy, lekcje po pol godziny, a podstawa programowa bez zmian
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

To jest Twoje dziecko ktore kochasz. To zapewnij mu ruch i jakies cwiczenia. Sama szlachta leniwa ktora wychodzi z zalozenia ze dzieci to szkola ma wychowac. A pozniej pretensje do szkoly i wszystkich na okolo ze dzieciak ma na Ciebie wywalone.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kiedy na stronie szkoły pojawią się informacje na temat covid 19? Czy Banino jest wolne od wirusów?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zazdroszczę czasu :-) ja jako samotna matka najwcześniej jestem ok 17 w Baninie. Obiad, pomoc w odrobieniu lekcji - pierwszoklasista i uczeń 5 klasy w domu. Powiesz kiedy mam zapewnić im rozrywkę? Bo za lenia się nie uważam. Moje dzieci nie chcą już zdalnego nauczania bo wola kontakt z koleżankami i kolegami, pogoda za oknem też nie najlepsza więc się nie spotykają z nimi. Szef czasem też dorzuci swoje do nadrobienia w domu a w czasach koronawirusa to zaszczyt :-( nie mam pretensji do szkoły - nie ustala podstawy programowej ale lekcję po pół godziny? Realizacja całego materiału na barkach dzieci i ich rodziców i to mnie denerwuje, tak jak komentarze ze mając takie swoje zdanie na zaistniałą decyzję Ty uważasz mnie za lenia i wyrodnego rodzica. Pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ja uważam że powinni zamknąć całe szkoły na co najmniej 2 tygodnie i wtedy może coś się zmieni. Nie wiem czy bardziej bać się koronawirusa czy kwarantanny czyli paraliżu, ale jedno jest pewne zdrowie moich dzieci jest najważniejsze i na pierwszym miejscu. Po co komu będzie praca i pieniądze jak nie będzie komu pracować albo dla kogo, trzeba zaopiekować się swoimi dziećmi po prostu A nie patrzeć czy Państwo da zasiłek czy nie, bo jak dziecko zachowuje i będzie musiało być samo w szpitalu to będzie za późno
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Brawo Ty, moze teraz niech Rada Sołecka zajmie się dzieciakami i sadzą razem drzewka hahah żart. Uważam że zamknięcie szkoły to rozwiązanie po najmniejszej linii oporu wiadomo ze dzieciaki i tak będą się spotykać a już rezygnacja z zajęć dodatkowych buhahah gdzie miały te zajęcia rozładować świetlicę to jakaś kpina.... tak działają wiejskie instytucje zarządzane przez prostych kaszubów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale czy w tym momencie chodzi o kontakt z rówieśnikami ?????????????
Przecież chodzi o izolację , nasze zdrowie i życie zrozum to w końcu !!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oczywiście, że nie chodzi o kontakt z rówieśnikami ale dzieciaki po lekcjach i tak będą miały kontakt ze sobą tak jak było w marcu, galerie pełne młodzieży. Niestety ciężko walczyć z epidemią przede wszystkim ludzkiej głupoty. Szkoda, że my sami nie umiemy się odpowiednio zachować i trzymać samodyscypliny. Pozdrawiam koronasceptyków i życzę im dużo zdrowia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro masz dziecko w I klasie i V, więc problem zdalnego nauczania Ciebie nie dotyczy. To w jakim celu ten wywód? Widać masz za dużo czasu!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mnie zastanawia jaki sens ma wogóle wprowadzanie kwarantanny dla dzieci/młodzieży od VI klasy wzwyż skoro 95% z nich ma młodsze rodzeństwo. Wrócą za 2-3 tygodnie do szkół ze świeżym wirusem z domów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

W szkole moich dzieci do szkoły mogą chodzić klasy 1-4, więc chyba chyba zdalne nauczanie jednak dotyka moją rodzinę. Więc nie masz chyba dzieci bo mało zorientowany /- na jesteś. Z resztą nie taki był cel mojej wypowiedzi. Uważam że przeładowana podstawa programowa na 30 min lekcjach online to kpina. Mam nadzieję że w końcu ktoś odpowiednio ,,wysoko " zauważy ten problem, bo wiem że większość nauczycieli uważa tak samo. Niestety nie od nich to zależy. I żeby zaspokoić Twoją ciekawość : w koronowirusa wierzę, noszę maseczkę bo jestem córką pielegniarki - której niestety od kilkunastu dni znowu nie mogę odwiedzić bo ciągle jest w pracy. Pozdrawiam i zdrowia życzę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...