Teatr Alpaka | PreTekst

Temat dostępny też na forum: Teatr Alpaka | PreTekst
Teatr ALPAKA powstał w 2021 roku jako odpowiedź na pandemiczny spleen. Powstał z miłości do teatru i z potrzeby tworzenia. W kwietniu 2023 roku w Gdańskim Archipelagu Kultury premierę miał PreTekst - pierwsza autorska sztuka ALPAKI i od tamtego czasu grana jest regularnie, za każdym razem spotykając się z fantastycznym przyjęciem.Czy mamy jakieś Credo? Ano mamy. Nie chcemy grzebać w ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy aby na pewno komedia?

Poszłam na spektakl przyciągnięta komediowym hasłem. Pośmialam się troche na początku licząc na fajne komediowe rozwinięcie. Im dalej "w las" tym mniej śmiechu. Bywam w teatrze i jak dla mnie to teatr szkolny, dla młodzieży. Jako dorosła osoba spodziewała bym się więcej mocniejszych gagów i ciekawszego rozwinięcia tej historii.
Ps. Przeczytałam o premierowym spektaklu Błyszczeć i dam jeszcze jedną szansę komedii w wykonaniu Alpaki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Żabson - Hollywood Smile: X-Perience (3 odpowiedzi)

Żabson powróci do nas na wiosnę 2025 w nowej odsłonie z okazji X-lecia! Przygotujcie się na...

Poznaj więcej szczegółów dot. Mieszkaniowych okazji cenowych w Gdańsku lub Gdyni (3 odpowiedzi)

Jesteśmy do Twojej dyspozycji na Dniu Otwartym! Już w tę sobotę, 26 kwietnia, przyjdź do...

Spięty - Koncert specjalny (3 odpowiedzi)

Jeden z najbardziej cenionych polskich tekściarzy i rockowych liderów rusza z serią specjalnych...