Tort + ciasta...

Temat dostępny też na forum: Wesele
podpowiedzcie gdzie zamawiacie tort i ciasta na wesele oraz orientacyjnie ceny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Tort + ciasta...

My bierzemy od czernisia lub jarzembinskich. niech mi tylko ktoś doradzi ile kg tortu i ile ciast na 90 osób ???

10 kg w zupełności wystarczy, liczy się ok 100 gram na osobę, więc z kg masz 10 porcji. Jeśli mogę poradzić to szukałabym cukierni która robi torty weselne w śmietanie a nie w masie ticino ( biała masa lukrowa ), ticino jest bardzo ciężka i bardzo podbija wagę tortu a co za tym idzie i cenę. Jeśli chodzi o smak to jest bardzo słodka i mało kto ją zjada, zostaje na talerzyku i jest zwykle wyrzucana do śmieci.

Tak właśnie też chcemy zrobić, też nam nie odpowiada ta masa lukrowa, więc chcemy na śmietanie :)
a jeśli chodzi o ilość ciast ??

Cześć , my tort i ciasta zamawiamy z cukierni AN-KA, wykończony będzie bitą śmietaną, z tego co wiem mają sklep w gdyni i w gdańsku, z właścicielem osobiście się dogadywaliśmy i powiem szczerze że można naprawdę dobre ceny wynegocjować. Wesele na 30osób zamawiamy 4kg torta + 5 rodzaji ciast po 35szt.
Pozdrawiam ;)

a czy myslicie ze 10 blach ciasta na wesele ok 80-90 osób z poprawinami starczy, czy wiecej trzeba zamowic ??

Liczy się, że 1 gośc zje na weselu (bez poprawin i wydawki na koncu dla gości!) 3 kawałki na głowę.
1 blacha = 30 kawałków = 10 osób :)

Policz sobie dalej

ok dzięki :)

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?