a to dopiero dyskryminacja

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: a to dopiero dyskryminacja

jeszcze nie widziałąm , zeby wyznanie było decydujące w wyborze pracownika

Wg mnie - Pracodawca ma pełne prawo dowolnie określać swoje wymagania w stosunku do swoich pracowników.
Może np. szukać wyłącznie zielonookich mańkutów - jeśli ma taki kaprys.

Ale ja nie jestem socjalistą i mam w d.. Kodeks Pracy czy inne lewackie pomysły :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

No jasne... nawet nie śmiej mieć pretensji jeśli pracodawca nie wypłaci ci wynagrodzenia lub nie da urlopu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

z tym określeniem wyznania, to jest przegięcie. To jawna dyskryminacja.

Oczywiscie ze to dyskryminacja, z takim czyms mozna isc rownie dobrze do sadu, podpada to pod paragraf
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

SADYL-> nie masz racji! pracodawca nie może określać że szuka wg wyznania czy płci itd. to podlega pod dyskryminację i jest karalne!

KAŻDY szanujący Cię pracodawca napisze podstawowe ogólne wymagania/ kryteria którymi się kieruje i ew. nie zaprosi Cię na rozmowę jeśli np szuka zielonookich mańkutów- proste ale nie pozwoli Ci czuć się gorszym bo jesteś kobietą z dzieckiem, żydem itp.

to godzi w godność człowieka- czy w PL naprawdę jest tak mała świadomość kultury i szacunku ludzkiego?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Własny start up (3 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was moze odwarzył sie na otwarcie własnego start upu? Na co przy czymś takim...

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

kurs szkolenie dla męża (4 odpowiedzi)

mój mąż chce podnieść kwalifikacje, zastanawiamy się nad szkoleniem na spawacza, bądz np...