moze ktos wie jakie dokladnie badania krwi robie sie przed dobraniem tabletek antykoncepcyjnych? jak mozecie mi pomoc to bylabym wdzieczna ( i 50 zl do przodu na krotkiej pogadance z lekrzem) :-)
Idealnie byłoby zrobić poziom hormonów, ale jeszcze nie spotkałam żadnego lekarza, który by to zlecił ( a już z pewnością nie na kasę chorych:((). Próba wątrobowa i czas krzepnięcia to niezbędne minimum, to zrób na pewno, a reszta będzie zapewne dobieraniem takiego rodzaju tabletek, który będzie Ci służył. Życzę, aby lekarz szybko "utrafił"
pozdrawiam:))
Nie sluchaj nikogo! Badanie krwi, watroba, testy - to wszystko nie budzi pozytywnych skojarzen, a chodzi przeciez o mile sprawy. Trzeba zastosowac specjalna sonde... nie bede tutaj na forum opisywal szczegolow jej dzialania. Ja w kazdym razie posiadam taka sonde i moge Cie nia zbadac. Badanie bedzie mile, niezbyt szybkie, ale skuteczne;-)))
cześć musisz zrobić badania na hormony i krzepniecie krwi bo wtedy dopiero lekarz ci dobierze tabletki ja brałam przez 5 lat oczywiście z przerwami i czułam się super ale do czasu gdy miałam poparzenie nóg i to przez tabletki. Są dobre i złe strony brania tabletek ale moja rada uważaj na słońce!
Pozdrawiam i miłego współżycia ;-)
Marta
Aha jeszcze zapomniałam dodać że mogę ci polecić dobrego ginekologa, jeżeli oczywiście jesteś z Gdańska i to nie takiego za 50zł tylko z przychodni
Pozdrawiam