jest jedna firma na wybrzezu ktora nigdy sie nie ogłasza...

ta firma jest Igielski Ochrona...jest to karuzela dojaca pracownikow....szczegolnie zakładu pracy chronionej ....jest z ta firma ciekawa sprawa bo zaden organ nie przyglada sie tej firmie a skala nieprawidłowosci jest ogromna...sąd pracy nie jest zainteresowany wyjasnieniem spraw,inspekcja pracy nie staje w obronie pracownika(lub pod naciskiem -niechetnie) a izba skarbowa wszystko otacza tajemnica...ja przy tak małych zarobkach zostałem oszukany przez ta firme na 27 tys. udokumentowane w sadzie pracy...a pracowalem w prokuraturze apelacyjnej w śopocie...najłatwiej okradac chorych i słabych społecznie i dlatego jeszczs funkcjonuja takie zakłady!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystkie firmy ochroniarskie i utrzymania tak działają. Właścicielami tych firm są często osoby umocowanie w poprzednim systemie, lub wykorzystujące obecny system ( mają słupy ). Praca w takich firmach prawie zawsze kończy się koniecznością złożenia pozwu do sądu by odzyskać swoje pieniądze wynikające z : fałszowania godzin pracy, braku urlopów, braku ustawowych dodatków, zmian grafików, pracy w święta, braku zwrotu za użyte w pracy materiały i tak dalej. Szefowie tych firm mają za plecami sztaby prawników którzy dbają by dokumenty wyglądały wiarygodnie a kierownicy są szkoleni ze stosowania socjotechnik i wiedzą jak i na czym przycinać pracowników.... Jest to świadomy i stosowany w różnych firmach model biznesu polegającego na wyludzaniu nieodpłatnej pracy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

kurs szkolenie dla męża (4 odpowiedzi)

mój mąż chce podnieść kwalifikacje, zastanawiamy się nad szkoleniem na spawacza, bądz np...

Wypożyczalnia samochodów-wasze doświadczenia z takiej pracy? (10 odpowiedzi)

Witam wszystkich. Czy ktoś z was pracował w wypożyczalni samochodów i może podzielić się...