kupię książkę "Niewidzialny Tonino"

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
odkupię książkę pt. "Niewidzialny Tonino" Rodari Gianni
a może ktoś ma PDF

potrzebna nam na Maraton Czytelniczy a ani w bibliotekach ani w księgarniach jej nie ma ;-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kupię książkę

Witam

My też dzis szukałyśmy w bibliotece, równiez chciałam kupić ale wszędzie niedostępna.

Manamana

może ktoś ma na zbyciu ;-)

jesli ksero moze byc odezwij sie m1980@orange.pl

Mam pdf

U nas w szkole też maraton i też nie ma. Byłabym wdzięczna za pdf
ty_ko@wp.pl

Wysłałam,

Ja też w potrzebie gluszykd@wp.pl
Poproszę bardzo

Help...ja też poproszę: beatamarciniak2@o2.pl

Czy i ja bym mogła poprosić o pdf-a? Serdecznie dziękuję z góry. anmoza@wp.pl

Wysłałam

poproszę też m.zielonka@poczta.onet.pl dziękuję z góry

Witam,
czy mogę prosić o przesłanie na emaila :
glowk12@wp.pl

Bardzo dziękuję

poproszę też
krzysztof.szmelcer@wp.pl
dziękuję z góry

poproszę ilona-p1@wp.pl
Również z góry dziękuję:)

Wysłałam

Dowiedziałam się, że można czytać w zamian " Karolcię" i my przy tym zostaniemy. Dla dzieci, które nie mają dostępu do "Niewidzialnego Tonino" ma być test z "Karolci".

Ale bardzo dziękuję za odzew ;-)

Karolcia ma być kolejną lektura na styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

witam!
Moja córcia też by przeczytała, bardzoooooo prosimy o przesłanie;-)
na: zabikson@wp.pl

Upewnijcie się z ta Karolcia bo u nas Karolcia jest jako normalna lektura. Wszystkie ksiazki do konkursu czytelniczego były podane i żadnej Karolcia tam nie było.

http://www.wbpg.org.pl/sites/default/files/zalaczniki/REGULAMIN%20WMC%20%20dla%20Najmłodszych%20Spotkacie%20Nowych%20%20Przyjaciół%20%20%20V%20Edycja.pdf

Witam,
Czy mnie też ktoś mógłby poratowac pdf-em tonina? Będę wdzięczna: magdabieniek@yahoo.de

Z góry dzięki wielkie

Witam,
czy również mogłabym prosić o przesłanie PDF "Niewidzialny Tonin".
Mój email:
glowk12@wp.pl
Z góry bardzo dziękuję

no to przekonałyście mnie ;-)

proszę wyślijcie mi również pdf

joannark77@wp.pl

z góry serdecznie dziękuję

U nas też Karolcia zamiast Niewidzialnego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Karolci nie ma w spisie książek.
:/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo proszę o przesłanie Tonino na adres agnieszkatryc@wp.pl

Proszę o PDF niewidzialny tonino na dormar1111@gmail.com dziękuje!!!!

Bardzo proszę o przesłanie pdf Niewidzialny Tonino na maraton czytelniczy Adres: oceanida@wp.pl

aleksandra_zielinska@onet.eu

Z góry dziękuję

Witam. Czy można prosić o wysłanie pdf na adres: lordlech@poczta.onet.pl. Dziękuję.

Witam, czy ja również mogę prosić o pdf Niewidzialny Tonino? mar_wisniewska@wp.pl bardzo dziękuję

Re: kupię książkę "Niewidzialny Tonino"

Mam tą książkę. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mogę pożyczyć. Gd Ujeścisko
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzieciom została przekazana informacja że w przypadku braku dostępu do Tonina, dzieci mają przeczytać Karolcię...Informacja jest od jednej z pań odpowiedzialnych za konkurs. DO 5 stycznia trzeba zgłosić z której książki dziecko będzie pisało test, aby przygotowano odpowiednią ilość egzemplarzy. Ten konkurs ma promować czytelnictwo KSIĄŻEK wśród dzieci, więc nie rozumiem jak można dobrać do konkursu tytuły, które jak widać są dostępne wyłącznie w formie pdfa jako wydruk.
Inne książki też kupujemy bo w bibliotekach jest ich jak na lekarstwo... Chyba nie taka powinna być idea tego typu konkursów...Ciekawe co robią rodzice których nie stać na zakup co miesiąc 1 książki?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pożyczają? Ja mam wszystkie książki, we wrześniu jak tylko pojawiła się lista kupiłam. Jak tylko moje dziecko przeczyta książka od razu idzie do innych. Zazwyczaj są to krótkie lektury. Dłuższa będzie tylko Pięcioro dzieci i coś, ale ta z kolei jest ogólnie dostępna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja we wrześniu,podobnie jak inni rodzice mam sporo innych wydatków więc ciężko byłoby wydać kolejne fundusze na 8 książek...To,że lista jest podana we wrześniu to żaden argument,zresztą ta lista nie jest podana dokładnie-co jest potrzebna na konkretny miesiąc...Pierwszy raz moje dziecko bierze udział w tym maratonie i szczerze żałuję.Mam wrażenie,że ten konkurs najbardziej to promuje zakup kiążek w wydawnictwach. Ciężko było już przy poprzedniej lekturze-''Mat i świat'' (swoją drogą książka bardzo fajna), cudem udało się zakupić ją w Krytyce Politycznej,która jest wydawcą, ale to,co ''zaoferowali'' organizatorzy tego konkursu w tym miesiącu to prawdziwy horror! Książka tylko w kilku egzeplarzach jest w gdańskich bibliotekach ( zresztą są od dawna zarezerwowane),w księgarniach stacjonarnych panie ekspedientki śmiały się na hasło ''Niewidzialny Tonino",mówiły,że zawsze było trudno z tym maratonem ale tym razem to już w ogóle..., w wydawnictwie Bona nakład wyczerpany (miła pani pionformowała mnie przed świętami,że "z tego co słyszałą,to jedna z bibliotek w Gdańsku będzie miała publiczne czytanie tej książki"). Na allegro przez chwilę był jeden egzemplarz Tonino używany za 50 zł, bo ktoś wyczuł interes...Wiem,że konkurs jest dobrowolny ale czy tak trudno było przemyśleć całą sprawę bardziej dokładnie. Trudno mi to wszystko wytłumaczyć dziecku.Syn bardzo przeżywał,że nie ma kolejnej lektury.Myślę,że nie na tym polega idea takich konkursów,w regulaminie napisali coś o wzroście czytelnictwa,korzystaniu z bibliotek i o kształtowaniu emocji...Rzeczywiście-wszystkie cele zrealizowali,zwłaszcza ten ostatni! Myślałam,że to poważny konkurs o poważnym przesłaniu i dobrze zorganizowany!My czytamy Karolcie,bo taką inforację też otrzymaliśmy 2 dni przed świętami. Cieszę się,że tu na forum odnalazłam potwierdzenie,że Karolcia też może być!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na 100% może tylko do 5 stycznia trzeba przekazać informację z jakiej lektury będzie pisało dziecko test... To co piszesz jest idealnym podsumowaniem naszych wrażeń względem tego konkursu...może tylko z tą różnicą że mój syn konkursy lubi tak sobie, tyle że czytać uwielbia... ale panie organizujące konkurs moim zdaniem "dały ciała"...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jak się wszyscy wypowiadają na temat konkursu czytelniczego mają rację to jest konkurs-maraton dla rodziny dziecka,które ma się przygotować do testu.Szukają wszyscy od c*otek po babcie i mamy, odczuli to wszyscy bibliotekarze,księgarze. Książki,które spokojnie leżały na pólkach stały się artykułem pierwszej potrzeby.Idea czytania i kontakt z książką upadł,bo wszystkie dzieci czytają pdf albo ksero. Organizatorzy konkursu powinni się zastanowić nad wyborem lektury zwracając uwagę na jej dostępność w bibliotekach i księgarniach.Nie wolno narażać dzieci i ich bliskich na stres i bieganie po województwie za książką.Jeśli chodzi o książkę "Niewidzialny Tonino" jest dostępna w Bibliotece Sopockiej (jeden egzemplarz).Prośba do organizatorów konkursu czytelniczego z Wojewódzkiej i Miejskiej Biblioteki Publicznej-proszę przeczytajcie dokładnie wszystkie komentarze ludzi szukających książek na wasz maraton czytelniczy.Życzę trafionych pomysłów lektur Agnieszka Labuda
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy oferta nadal jest aktualna? Z chęcią byśmy pożyczyli.

mogę wysłać pdf, ale test już lada chwila.