mieszkanie - Kolendrowa - pytanie

Witam, szukamy mieszkania do kupna w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa), oglądaliśmy ładne mieszkanie na sprzedaż przy ul. Kolendrowej (chyba 7). To jest SM Na Wzgórzu. Problemem jest wygląd zewnętrzny, elewacja budynku (i kilku innych obok) - odstraszająca: szare płyty, jakby w kwadratach, poklejone czymś na spojeniach. Elewacja starego typu po prostu. Czy wiecie może, jak to jest w praktyce w tych blokach - są jakieś mankamenty, np. jest zimno, wychodzą jakieś rzeczy na ścianach (grzyb?). Są ta wysokie czynsze - ponad 800 zł. Natomiast, samo mieszkanie jest dość zachęcające.

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkałem na Kolendrowej 7 klatka C ponad 16 lat, stan budynku z zewnątrz to tak naprawdę zasługa spółdzielni i mieszkańców którzy nie potrafią się zorganizować i pewnych spraw załatwić.

Dziękuję za odpowiedź. Chodzi mi bardziej o to, jak się ma stan wizualny budynku do faktycznych mankamentów w mieszkaniu: zaciski, grzyb itp. Dziękuję za odpowiedź

Czyli chodzi mi o kwestie praktyczne bardziej niż estetyczne (wizualnie widać, że dramat).

Witaj nie wiem jak dziś, ale generalnie nie przypominam sobie by u mnie czy u sąsiadów problem z grzybem , raz zdarzyły zacienki bo sąsiadowi wylała pralka ale wystarczyło zostawić i pomalować.
Generalnie pamiętam że mieszkanie było Ciepłe i słoneczne, szczególnie pokoje wychodzące na Miłkową.
Uważam, że mieszkanie na kolendrowej to bardzo dobra lokalizacja, szczególnie dla rodziny .

No tak, ale czynsz 800 zł w bloku który wygląda gorzej niż źle? Ja wiem, metraż duży, ale mimo wszystko.

Czynsze na Dąbrowie są chyba raczej wszędzie wysokie :/
Kupiłam właśnie mieszkanie 63 m i czynsz zimą bedę miała 782 zl.

Niestety ale tak jest. Dąbrowa jest bardzo dobrą dzielnicą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Nowa Dąbrowa (10 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację nowo powstającego osiedla przyszli mieszkańcy Nowej Dąbrowy będą mogli...

Patologia (12 odpowiedzi)

Dzień dobry Drodzy Państwo, mieszkamy na Dąbrowie od niedawna, jednak już teraz widzimy, że jest...

Zakup mieszkania na Rdestowej "Leśny zakątek" (3 odpowiedzi)

Dzień dobry Planuje kupić mieszkanie na ul. Rdestowej osiedle leśny zakątek, proszę o jakieś...