parafia Stanisława Kostki w Gdańsk Oliwa

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Witam
Dziewczyny czy któraś z was miała w tej parafii ślub lub będzie brała chciałam się dowiedzieć jak to wszystko w tej parafii wygląda.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: parafia Stanisława Kostki w Gdańsk Oliwa

up nikt nie miał ślubu w tym kościele??

up

up naprawdę nikt nie miał;-(

no właśnie :(

My bedziemy mieli w czerwcu ;))

my mamy we wrześniu;-)

no to ja bede pierwsza :)

tu jest link do strony domowej tej parafii: http://www.stanislawk.diecezja.gda.pl/

ja tam ślubu nie brałam, ale fotografowałam tam ślub. mogę odpowiedzieć więc tylko z tej strony - jest świetny, bo bardzo jasny i nieduży. do najurodziwszych nie należy, ale nie można mieć wszystkiego.

ja zamierzam brać tam ślub ;) ktoś jeszcze??

ja już jestem po i nie żałuję, że zdecydowaliśmy się na ślub w tej Parafii :)

Było po prostu cudnie, Proboszcz tak pięknie poprowadził Mszę i bezstresowo, że żałuję, iż tak krótko sam ślub trwał :)

Napisz co chciałabyś wiedzieć - postaram się odpowiedzieć :)

Ja miałam tam chrzest, komunię świętą i za jakiś czas ślub ;) a kto udzielał wam ślubu? Ja bym chciała żeby był to aktualny proboszcz

Ja miałam tam chrzest, bierzmowanie i ślub - komunię, niestety nie :(

A kiedy masz ślub? Podejrzewam, że się znamy ;D zapewne też uczęszczałaś do szkoły która podlega pod tą Parafię ;)

Wszystkie formalności załatwialiśmy z Proboszczem, jak i samego ślubu Nam Proboszcz też udzielał :)

Bez żadnych problemów i kłopotów, a wręcz Nam uspakajał, ciepło się odnosił i uśmiechał - cudowny człowiek :)

Obiecaliśmy sobie, że jak Dziecko Nam się pojawi to też je tam ochrzcimy ;)

ślub dopiero za jakieś 1,4 do 2 lat ;( na pewno się znamy, słynna szkoła szermiercza? ;))

Tak proboszcz jest super, ciepły człowiek dlatego chciałabym żeby udzielił nam ślubu, szczególnie że pewnie będziemy zestresowani.

Powiedz mi jeszcze jak z wystrojem kościoła, sama robiłaś czy ktoś ci pomagał??

Dokładnie, szkoła szermiercza, więc bankowo się znamy ;)

A jaki rocznik? :)

To jeszcze macie sporo czasu ;) le Siostra Kinga mówiła, że nawet rezerwują u Nich Młodzi z 2 letnim wyprzedzeniem ;)

Nie, ja miałam własną dekoratorkę - Glorioza ;) nie było z tym problemu :D Siostra Kinga jest bardzo sympatyczną osobą, ale nie ujmując Jej, nie za bardzo mi się dekorację Jej podobały... :(

Ja miałam mieczyki przy każdej z ławek, wzdłuż drogi do Ołtarza miałam małe świeczuszki, Nasz klęcznik wraz z krzesłami dla Nas i świadków był udekorowany, plus dwa duże wazony przy ołtarzy z mieczyków i wsio :) Kościół jest tak piękny sam w sobie, że nie trzeba go dekorować ;)

Rocznik 89 ;)

Moją dekoracją będzie zajmować się artystyczna dusza - moja siostra ;) namawiam ją do założenia działalności bo ma fantastyczne pomysły i wyczucie stylu.Wole spać spokojnie i wiedzieć, że wszystko będzie zrobione w moim guście niż zjawić się w kościele z niezadowolona miną;)

My chcielibyśmy wcześniej się pobrać, ale wiesz finansujemy wszystko sami także najpierw trzeba odłożyć pieniążki, a potem można poszaleć. Można by sam ślub i obiad, ale to nie to samo co wesele ;)

Inne tematy z forum

gdzie chodzicie do stomatologa? (14 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

wymiana kotła gazowego (3 odpowiedzi)

dzień dobry, czeka mnie wymiana dwufunkcyjnego kotła gazowego w mieszkaniu niespełna 80m, obecnie...