ma ktoś ochotę na wspólne spacery z psami w Sopocie? mam amstaffa 6 miesięczngo, fajnie by było gdyby był to inny bullowaty albo wiekszy psiak, żeby mogły się wyszaleć ;)
Czy będzie także wspólne sprzątanie kupek.
Po Twojej wypowiedzi podejrzewam że jak większość właścicieli psów nie masz pojęcia o wychowaniu psa. Niestety ty stanowisz większe zagrożenie bo masz pasa rasy agresywnej.
hahahaha, no to poleciałeś.
Wystarczy sprawdzić listę ras uznawanych za agresywne i niespodzianka ! american staffordshire terrier tam nie ma. Sprzątam po swoim psie, znam się na wychowaniu psów, a zagrożenie stanowią niedoinformowani. Pozdrawiam.
Oczywiście lista psów agresywnych jest ważna, ale psy spoza listy też są niebezpieczne. Dużo zależy od właściciela. Pies jest głupi i to właściciel ma myśleć za niego. Ostatnio na moje dziecko rzucił się spaniel, a pani właścicielka gdy zwróciłem jej uwagę nakrzyczała na mnie, że to wina mojego dziecka, bo nie powinno biegać w pobliżu psa. Nawet byłbym skłonny przyznać jej rację, gdyby nie to, że akcja miała miejsce na placu zabaw, gdzie kilkoro dzieci bawiło się z sobą. Niektórym ludziom powinno zabronić się posiadania psów
czasami myślę, że czytanie ze zrozumieniem to dar, ktoś pisze, że szuka towarzystwa na spacery , a ty wyskakujesz ze zbieraniem kup i tym, że ta osoba nie wie nic o wychowaniu psa, właśnie, że wie sporo skoro stawia na socjalizowanie poprzez kontakt z innymi zwierzętami, były posiadaczu psa , naucz się czytać tekst ze zrozumieniem.