zaparcia u niemowląt

Czy ktoś z was zna skuteczne, domowe sposoby na zaparcia u niemowlęcia (9 miesięcznego)?Moje dziecko jest karmione zarówno piersią, gerberkami jak i bebilonem. Czekam na waszą pomoc...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zaparcia u niemowląt

Karola, a spróbuj tartego jabłuszka, to działało u moich bliźniąt.

Qna! napisał(a):

> Karola, a spróbuj tartego jabłuszka, to działało u moich
> bliźniąt.

CAŁKOWICIE SIE Z TYM ZGADZAM :P

lewatywka moze, ciooo?

Pomocne jest umiejętne masowanie brzuszka.Podaje tel. do tybetańskiego doktora 557-91-32. On pokaże Ci jak to sie robi i ewentualnie poleci jakieś zioła.

abram napisał(a):

> Pomocne jest umiejętne masowanie brzuszka.Podaje tel. do
> tybetańskiego doktora 557-91-32. On pokaże Ci jak to sie robi i
> ewentualnie poleci jakieś zioła.

Dziękuję za informację...
Byłabym wdzięczna gdybyś napisał(a) jakiej specjalizacji jest dr Tybetański, gdzie przyjmuje i czy jest skuteczny?
Karola

Zle bylo by, gdyby Twoje dzecko do tej pory nie dostawalo tartego jablka.

Jesli dostaje i to nie skutkuje to sprobuj dac mu do picia samej przegotowanej wody- moze byc lekko slodzona - jesli nie zechce wypic. albo - preparat PLANTEX- proszek w saszetkach. To takie swinstewko, ale udawalo mi sie przemycic to w mleku lub soczku. Mozesz sprobowac wziac czesc porcji na pierwsza probe. Moze wystarczy.
podrawiam i powodzenia

Nie chcę Cię martwić, ale taki układ pokarmowy ma Twoje dziecko i najprawdopodobniej będzie miało zaparcia nawykowe. Miałam te same problemy z moją córką do 5-tego roku życia.Potem samo się wszystko uregulowało. Nie pomagały żadne doradzane tu sposoby. Tylko czopki i lewatywa (gruszką do nosa z przegotowaną wodą), ale i to nie zawsze pomagało.

Inne tematy z forum

PANOWIE po pięćdziesiątce :) (86 odpowiedzi)

Może tutaj bywają NORMALNI panowie po pięćdziesiątce, którzy chcieliby nawiązać znajomość z...

dojrzale kobiety (22 odpowiedzi)

czesc mam 20 lat in starsznie pociagaja mnie dojrzale kobiety... chcialbym takowa poznac jezeli...

Gay Gdańsk (132 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...