1 września zdrożeją bilety komunikacji miejskiej w Gdyni i Sopocie

Opinie do artykułu: 1 września zdrożeją bilety komunikacji miejskiej w Gdyni i Sopocie.

Gdańsk wprowadził podwyżkę cen biletów za przejazdy komunikacją miejską już od 1 lipca, Gdynia i Sopot zrobi to za kilka dni - 1 września. Cena za bilet jednorazowy wyniesie 3,20 zł zamiast 3 zł. Zdrożeją też bilety okresowe.

Podwyżka to efekt wiosennych ustaleń podjętych na zgromadzeniu Metropolitalnego Związku Komunikacyjnego Zatoki Gdańskiej, gdzie rekomendowano wprowadzenie nowych cen w komunikacji miejskiej na terenie wszystkich gmin wchodzących w skład związku, w tym także ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

lepiej jezdzic autem

za paliwo place ok 200 zl/mc. Rozwoże 2 dzieci do szkoły. Gdybym miała zaplacic sobie i dzieciom za miesięczny, to by się nie oplacalo. Gdynia narzeka ze za dużo aut wszędzie itd....., ale podwyzsza ceny biletow zkm. Co to za alternatywa wogole?
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 1

Matoł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Tak Gdynia walczy z korkami i wspiera ekologie. Żenada.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam dwoje dzieci, nie zarabiamy za dużo, bo jesteśmy małżeństwem nauczycieli.

nam nie przysługuje darmowa komunikacja a tym co mają 3 x 500 + należy się jazda za darmo. Szczurek gdzie w tym wszystkim logika?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 11

Gdyńskie autobusy są nowoczesne?

Dobre. Szczególnie cała masa rozlatujących się jelczo-mercedesów i neoplanów.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie rozumiem jednego ostatnimi latami podnoszono ceny wielu towarów np w Mc Donsldsie ,marketach itp tłumacząc to wysokością ceny paliwa a bylo to wtedy 5,25 zł standardowego diesla. Teraz paliwo jest po 4,20 czyli teoretycznie ceny powinny maleć.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

super :) z rana kolejny raz zostałem uświadomiony ze do pracy tylko autem :)

i mozecie robic tempo 5, sciezki dla swołoczy pedalarskiej, zabierac miejsca parkingowe a ja dalej bede jezdził autem :)
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale w roku wyborczym wyremontuje 100 m chodnika, by pokazać, jakndba o sprawy mieszkańców. Tak było ostatnio na Dąbrowie. Dziś ten szeroki na 1 metr chodnik zarasta trawą.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszystko zlikwidować zeby niczego nie bylo

Kononowicz to ty?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 14

I kolejkę

Na Gdyński Wierch ;-D
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przez kilka lat dojeżdżałam do pracy skm+autobus/trajtek w Gdyni

Od paru miesięcy zaczęłam korzystać z samochodu raz na czas (ze względu na pogodę, albo napięty plan dnia). Robiłam to coraz częściej a teraz praktycznie codziennie dojeżdżam autem. Czas przejazdu może i czasami bywa zbliżony. Koszt- może i wyższy, ale płacąc za benzynę chociaż wiem za co płacę- za komfort, ciszę, czystość, brak przeciągów, bezdomnych, krzyczących do telefonu, kanarów, którzy zawsze zjawiali się gdy chciałam się zdrzemnąć. No i te ciągłe podwyżki, ze którymi nic nie idzie.
Niby chcą ludzi zachęcać do korzystania z komunikacji miejskiej a póki co odstraszają na tysiąc sposobów.
A dla tych co zaraz mi wyskoczą z rowerem- nim także sie posiłkowałam, ale wtarganie roweru do skamki, a potem trasa w tzw przedziale bydlęcym- nie- dziękuję.
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak

Paliwo w dół bilety w górę.. Ciekawe :-)
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tobie wiatr hula w gaciach.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

Milcz. Dzieci sie kocha. To sol naszego narodu. Dla ciebie liczy sie kariera to plac. Nawet nie wiesz ile jest pracy przy dzieciach. Ktos bedzie musial pozniej pracowac zeby kolo ciebie, na ciebie zarobic.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 19

Co??? ceny paliwa są niskie i podwyżki ????

aż strach się bać co będzie jak paliwo zacznie drożeć!!!!
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0