1 września zdrożeją bilety komunikacji miejskiej w Gdyni i Sopocie

Opinie do artykułu: 1 września zdrożeją bilety komunikacji miejskiej w Gdyni i Sopocie.

Gdańsk wprowadził podwyżkę cen biletów za przejazdy komunikacją miejską już od 1 lipca, Gdynia i Sopot zrobi to za kilka dni - 1 września. Cena za bilet jednorazowy wyniesie 3,20 zł zamiast 3 zł. Zdrożeją też bilety okresowe.

Podwyżka to efekt wiosennych ustaleń podjętych na zgromadzeniu Metropolitalnego Związku Komunikacyjnego Zatoki Gdańskiej, gdzie rekomendowano wprowadzenie nowych cen w komunikacji miejskiej na terenie wszystkich gmin wchodzących w skład związku, w tym także ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystko za darmo najlepiej

Jak czytam opinie to zastanawiam się kiedy zmieni się polska mentalność. A i wszystko to wina 500plus. Smutne że mamy w sobie tyle jadu. Dobrze że znajdą się jeszcze tacy którzy go nie mają. Do tego cudze chwalimy a o swoje niedbamy. No cóż może kiedyś Polska stanie się zachodem którego zazdroscimy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pytanie zadaj, który fiu fiu

projektuje takie zatoczki przystankowe, gdzie przy dużym natężeniu ruchu autobusów i trolejbusów i przy zakorkowaniu ulic w szczycie zawsze dochodzi do kliku, lub kilkunastu sytuacji wjazdu 2-3 pojazdów jednocześnie na przystanek. Poza tym zefir w twoim samochodzie tym się różni od zefira w autobusie, że ma więcej megacuchów na m2. Na ale swoim to się napawasz, cudzy nawet o tych samych walorach aromatycznych zawsze jest be. Hipokryta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

w 2005 roku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie 10, a 3
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie dostaję, bo jeżdżę komunikacją miejską pisiorku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dla takich jak ty powinniśmy jeździć za darmo pewnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

W Biedrze jest chleb pół kilo za 1,6 zł.

5 km to lepiej rowerem lub pieszo - dla zdrowia swojego i innych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

jeśli 141 zł to dla ciebie masakra to tym bardziej nie stać cię na jazdę samochodem i jego utrzymanie. Chyba tylko na pieszo wyjdzie taniej. Chociaż też nie, bo narzekałabyś, że musisz co miesiąc kupować nowe buty :)

Skandal! Złodzieje!!!

Nie dość że to g*wno ciągle się spóźnia to jeszcze bilety drożeją! Za co wy k*rwa chcecie tą podwyżkę?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Może to nie wystarczający powód, ale

od przyszłego roku w Gdyni wprowadzą bezpłatne przejazdy dla rodzin wielodzietnych z trójką dzieci. Co oznacza zmniejszenie przychodów z biletów
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak cie stać to jeździj. Mnie nie stać i musze się męczyć w SKM :\
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ten cały zkm to porażka !!!! Co chwila podwyżki , rozumiem gdybyście się rozwijali jak w innych miastach gdzie bilety można kupić za pomocą kart płatniczej w biletomacie który jest w każdym jednym autobusie , jednym słowem porażka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo kraj "katoicki" więc ciesz sie bo to woda prawie świecona

A w a zasadzie świecona bo kazda inwestycja pokropiona..
Pokaż mi na mapie świata BOGATY kraj katolicki.. pokaż
Tylko nie wskazuj Irlandii bo to juz od dekady nie jest kraj katolicki.... (pełen liberalizm swiatopoglądowy i społeczny)
Włochy powiadasz... tak szczególnie te katolickie południe.... bida z nyndzą...
Hiszpania - patrz Irlanidia

No tak zaraz tu wyjedziesz z razylia, Mexyiem, Argrntyna...
Byłem widziałem - bida z nyndzą.

Co ma nynsza do katlicyzmu ?

Sposób myslenia i mentalność - to ma

Kiedyś byłem ultrakatilikiem ale pomieszkawszy troche tu troche tam nabrałem wręcz wrogości go ogłupiania ludzi przez mafijna organizację z Watykanu.

Struktuta społecznna powinna byc płaska , demkratyczna i czasowa a nie hierarchiczna w postaci piramidy, skostniała i bezwzgledna, kontrolujaca wszystko i wszystkich, pobierająca za to sowity haracz

Dlateo pańśtwa luterańskie odniosły sukces a katolickie są w wiecznej wielopokoleniowej biedzie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Znowu totalna niekonsekwencja!

Miasto chcę ograniczać ruch samochodów. Zamierza m.in. ograniczać liczbę miejsc parkingowych w śródmieściu. Pod naciskiem lobby rowerowego podejmowane są inicjatywy antysamochodowe. Nie oceniam tego w tym miejscu ale mówię jedno ALE ...

Jak zachęcić ludzi do korzystania z komunikacji miejskiej skoro podnosi się ceny biletów? Albo albo! Są już miasta w Europie gdzie komunikacja miejska jest bezpłatna. To jest rzeczywiście zachęta.
Dam krótki przykład.
Do przejechania jest 10 km po mieście. 5 km w jedną i 5 km w drugą stronę.
Cena biletu: 3,20 x 2 = 6,40.
A teraz cena paliwa. Mój samochód spala np. 6,6 po mieście więc na odcinku 10 km. spali 0,66 litra. Przyjmując cenę za litr na poziomie 4,7 wychodzi 3,10 zł. Co tu dużo mówić: połowa taniej, 2x szybciej. Co ma mnie zachęcać do komunikacji miejskiej?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przecież Sopot nie posiada własnej komunikacji miejskiej... Zresztą szpitala też nie :D "miasto"... buahahaha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zawsze byłem za szczurkiem

Ale widzę że to był błąd cały czas głosować na samorządność. W Gdyni nic już prawie się nie dzieje dla mieszkańców.wszystko jest tylko robione pod publikę. Runmagedony. Red bułkę czy wyścigi triatlonu .tylko blokują całą Gdynię. A za to jeszcze trzeba płacić.brak inwestycji na osiedlach. Wszystko jest w centrum.infoboksy za 8 mln kolejki na kamienna górę.....po co to?Ale ze pod gali do pogórza codziennie jest korek nic nie robione.ze hutnicza codziennie 2 km korki nic nie robione.ze pod szlabanem z hutniczej na Chylińska codziennie czeka się godzinami zero reakcji.brak tanich mieszkań dla młodych.po co. ....wystarczy biurowiec....co krok to nowy.ul Pucka i jej okolice to slams 1 klasy.co jest robione?nic.brak parków do wypoczynku. Nie mówię już o parkingu dla dostawców. Choć 1 miejscu przy takim sklepie.gdzie jest budowa jakiejś estakady lub drogi co by rozwiązała korek na Oksywie? Zero reakcji...A jakie czynsze? W stoczniowcu za 60 M 2 na pogórzu 870zl w okresie grzewczym! !!!normalne?przecież tam powinna wejść prokuratura! !!i co....Tak super w Gdyni jest??kto tam mieszka to się ze coraz bardziej przypomina to samowolke rządzących Tym miastem.co chcą to robią nie pytając się mieszkancow wogole o problemy które trzeba rozwiązać
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

pasazer musi miec odliczona kwote za bilet.