1 września zdrożeją bilety komunikacji miejskiej w Gdyni i Sopocie

Opinie do artykułu: 1 września zdrożeją bilety komunikacji miejskiej w Gdyni i Sopocie.

Gdańsk wprowadził podwyżkę cen biletów za przejazdy komunikacją miejską już od 1 lipca, Gdynia i Sopot zrobi to za kilka dni - 1 września. Cena za bilet jednorazowy wyniesie 3,20 zł zamiast 3 zł. Zdrożeją też bilety okresowe.

Podwyżka to efekt wiosennych ustaleń podjętych na zgromadzeniu Metropolitalnego Związku Komunikacyjnego Zatoki Gdańskiej, gdzie rekomendowano wprowadzenie nowych cen w komunikacji miejskiej na terenie wszystkich gmin wchodzących w skład związku, w tym także ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wystarczy sobie dzieci narobić...

Ha, myślisz, że to takie proste? To do dzieła i korzystać z profitów....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na gaz i to hybrydowym:

Ja 360 km a jakby mi się nie śpieszyło to więcej. A tedeikiem z czarną rurą i opalonym zderzakiem to ile?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlatego jeżdzę do pracy dystans 5 km swoim autem.

Wychodzi mi taniej.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tanej wychodzi jazda samochodem

Przy takich cenach biletów jedno-przejazdowych nie opłaca się przesiadać z samochodu na autobus... Takimi krokami nie zmniejszą korków w mieście.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Masa. Kilkanaście sztuk na 350 pojazdów w sumie. Eh pasażerowie. Tylko narzekają.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

autobusy na przystankach

Jestem ciekawy... Jaki IDIOTA pod kierownictwem innego IDIOTY, za zgodą jeszcze większego IDIOTY, tak tworzy rozkład jazdy, że na krótkich zatoczkach przystankowych spotykają się dwa autobusy przegubowe i np prądojeb? Sytuacja nagminna na Wielkopolskiej na Karwinach. Blokują bezmózgi prawy pas i korki jeszcze większe... Podwyżka - może na nabicie klimy zbierają, bo czy to 20 czy 35 stopni, okienka otwarte i klima milczy... Oszczędzają paliwo, żeby Pan Prezes mógł się pochwalić przez Panem Prezydentem. Nie jeżdżę tym syfem, ale obserwuję i szczerze współczuję... Przy 30 stopniach to w środku musi być bukiet... A jak ktoś jeszcze zefira puści... Ja pier... :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

No to mój wydatek i syna to 141 masakra , masakra!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ty też jesteś Ge(j)niusz

Komunikacja miejska z założenia nie ma na siebie zarabiać. to nie prywatne przedsiębiorstwo. I niegdzie w europie na siebie nie zarabia.. oczywiscie niech trzeba dokladają jak najmniej, ale nie za wszelką cenę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

W miesiacu na paliwo wydaje jakies 1200 zl - do pracy, na zakupy, ogolnie tu i tam po miescie.. Nawet gdyby ogarniecie biletow mialoby mnie wyniesc polowe tego to i tak za nic nie przesiadlbym sie do tego syfu..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jaki jest zwiazek miedzy ZKM, a 500+? Czy w twojej tumanskiej glowce 500+ odpowiada takze za gradobicia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

sypnij żółtym groszem

- odliczone ??
- Nie wiem, mam dziurawe kieszenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nic nowego

A ludzie się burzą...
Bez przesady - zamiast 102 zł zapłacę 117 - nie zbiednieję.
Nie sądzę, żeby ta kasa szła na pensje zarządu.
Idzie na tabor, na nowe linie, na bilety dla wielodzietnych rodzin. o co ta awantura to nie rozumiem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Chleb 1,50?! Chyba jaja sobie robisz. Dzis 1 kg chleba (a nie produktu chemicznego), kosztuje od 14 do 20 zl (minimum).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zmien prace, eez kredyt. 90% nauczycieli mija sie z powolaniem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

beda s*aly na twoja emeryture. 90% tych dzieci skonczy jak ich starzy, czyli brzrobotni, bez wyksztalcenia za to z otwarta morda "dajta bo mje sie nalezy"
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jakbyś miał rozum ,to kupiłbyś bilet kwrtalny i dziennie wydawałbyś 5zł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Trzeba było kupić godzinowe za 4,6

Wtedy wyszłoby 13,8 w jedną stronę. Istnieją też godzinowe na linie zwykłe, które kosztują 3,6, ale prędzej w Gdyni spotkasz jednorożca niż kupisz taki bilet u kierowcy.

Może ta podwyżka plus kolejna spółka komunikacyjna (np. Miejska Spółka Komunikacji Czasowej) coś zmieni na plus i jednorożec się pojawi...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Amatorka

Paliwo idzie w dół a obniżek nie było za chwilę w górę i znowu podwyżki żenada zkm
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

pierwsza meska decyzja w Twoim zyciu!

gratuluje :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0