1 września zdrożeją bilety komunikacji miejskiej w Gdyni i Sopocie

Opinie do artykułu: 1 września zdrożeją bilety komunikacji miejskiej w Gdyni i Sopocie.

Gdańsk wprowadził podwyżkę cen biletów za przejazdy komunikacją miejską już od 1 lipca, Gdynia i Sopot zrobi to za kilka dni - 1 września. Cena za bilet jednorazowy wyniesie 3,20 zł zamiast 3 zł. Zdrożeją też bilety okresowe.

Podwyżka to efekt wiosennych ustaleń podjętych na zgromadzeniu Metropolitalnego Związku Komunikacyjnego Zatoki Gdańskiej, gdzie rekomendowano wprowadzenie nowych cen w komunikacji miejskiej na terenie wszystkich gmin wchodzących w skład związku, w tym także ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

100-200zl

Proponuje kupowac i placic za karnet banknotem 100 lub 200zl i niech zkm sie martwi czy kierowca ma wydac czy nie bo pieniadz to pieniadz i kierowca powinien miec aby wydac oraz fajnie jesli wprowadzono by bilety opłacone przez sms.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tresowanie plensu

Już was przyzwyczajono, że podwyżka co roku "musi być" i to nie do uniknięcia. Więc wytresowany plebs się godzi na to. "Teraz bilety mogą być i po 5zł".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sprzedałem 3 lata temu samochod

Powiedziałem, że przy kolejnej podwyżce do niego wróce. Gratulacje. To było moje ostatnie 210zł wydane na transport publiczny w Trójmieście. Od września szukam auta :-)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

w kraju deflacja, ropa wyjątkowo tania a oni z super drogich biletów robią mega drogie

Polska to taki kraj gdzie pensje są ze wschodu a ceny z zachodu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Patologia to jestes ty skoro zgadzasz sie zarabiac 1200. Od dzieci wara.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Podpowiedź dla decydentów:

Jutro bym się wycofał z podwyżek, trąbiąc wszędzie, że wsłuchałem się w głos ludu. Kolejne głosy wyborcze zapewnione.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po najbliższych wyborach samorządowych. Jeśli gdynianie pójdą w końcu po rozum do głowy, a następnie z tym zapasem do urn wyborczych.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Komunikacja powinna byc darmowa i jest wielu miastach Polski!

Ale to kosztuje tylko ze trójmiasto stać na utrzymanie darmowej komunikacji miejskiej!Mamy bardzo stary tabor w trójmiescie który kosztuje dlatego bilety sa niezbedne by kupic nowy tabor.Ale i tak trójmiasto stac na obnizenie cen biletów o połowę!! A jest zupełnie odwrotnie co roku jest podwyżka i nikt juz niepamieta ze bilet jeszcze niedawno kosztował 2 zł !!Obecnie wygodniej,przyjemniej i Taniej jest po miescie przemieszczac sie samochodem mimo stania w korkach!! A powinno byc zupełnie odwrotnie!!To komunikacja miejska powinna być tańsza!!I wygodniejsza i szybsza to ona nie powoduje korków tylko je zmniejsza !Bilet komunikacji miejskiej powinien wynosic połowe ceny opłaty z parkomatu!!Obecnie godzina autobusem kosztuje ok.4 zł!Parkomat 3 zł!! Bilet powinien kosztować maksymalnie 2 zł w całym trójmiescie!!Znajomi mówią ze taniej jest autem po mieście przesiądą sie na komunikacje jak sie to zmieni,Znajomy ma bezpłatny bilet ale jeździ autem bo mówi ze jest 2 razy szybciej mimo korków!!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

wybrałam się z rodziną na Babie Doły.

Żeby pojechać z dzieckiem i mężem na Babie Doły, musiałam jechać w jedną stronę dwoma autobusami. tak więc- w jedną stronę skasowaliśmy bilety łącznie za 18 zł, w powrotną drogę też 18, co łącznie daje 36 zł... Wiecie ile kilometrów przejechalibyśmy samochodem na gaz za te 36 zł? ... strasznie droga wycieczka do innej dzielnicy Gdyni.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skoro są nie istotne

to po co je odprowadzać?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

czego nie możesz sobie wyobrazić? że będziesz płacić 2 zł więcej? :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mega mnie śmieszą te narzekania

Ponad 10 lat temu była ostatnia podwyżka. W tym czasie bardzo wzrosły zarobki, a ludzie biadolą o 2 zł w miesiącu :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 23

A jak to się ma do biletów okresowych różnych przewoźników?

Teraz płacę 200 zł za łączony bilet: SKM + ZKM Gdynia.

A po zmianach?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wielodzietni będą jeździć za darmo, ale to nie jest niewiadomo ile osób :)
Poza tym ostatnia podwyżka była z 15 lat temu.
Nie stać cię dopłacić 2 zł na bilet miesięczny ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Czyli lepiej dotować w 100% komunikację miejską, niż żeby sama chociaż trochę na siebie zarabiała.

Geniusz zarządzania jesteś. Dobrze, że nie rządzisz miastem, bo byś puścił z torbami wszystkich.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7