1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

Właśnie po powrocie mamy z wywiadówki w mojej szkole-
Akademickim Liceum Ogólnokształcącym w Gdyni (ORŁOWO) z oburzeniem chciałabym przytoczyć to, czego się właśnie dowiedziałam. Otóż nagle okazuje się, że wspaniały budynek, w którym mieści się wspomniana szkoła, doskonale kojarzony przez wszyskich Gdynian pałacyk jest własnością Zwiąsku Nauczycieli w WARSZAWIE. I własnie WARSZAFKA dała naszej szkole PÓŁ roku na całkowite wyprowadzenie z budynku!!! Jest to rządanie wprost absurdalne, moim zdaniem, jako uczennicy pierwszej klasy. Mam bowiem w tej szkole spędzić jeszcze ponad 2 lata, a przecież nie wiadomo, jaki będzie los jednej z lepszych szkół w trójmieście. Pół roku to bardzo krótki czas na przeprowadzenie tak wielkich zmian- przede wszystkim znalezienie nowego budynku, patrząc na to jeszcze przez pryzmat czekającej uczniów trzecich klas pierwszej edycji nowej matury... Nie wiem co się z nami stanie, z uczniami, nauczycielami całą jednością jaką jest nasza szkoła. Przecież pałacyk wraz z otaczającym go parkiem jest w pewnym sensie symbolem tak jakże już starej i zasłużonej szkoły. W tej formie chciałabym zwrócić uwagę wszystkich na powstały problem a przede wszystkim uczulić na niego wszystkich Gdynian no i oczywiscie władze Gdyni. Proszę o odpowiedź wszystkich zainteresowanych!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: 1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

buhaha....no to nie trzeba bylo zapisywac sie do 1... o tym,ze szkole maja przeniesc bylo wiadomo juz dawno,nieznany byl tylko dokladny termin... trzeba wiedziec dokad sie 'zapisywac'...

dzieki Bogu u mnie nie ma śniegu...nienawidze sniegu.Tylko caly czas pada deszcz i mega dzisiaj zmoklam.. Co do krysi...jej wypowiedzi swiadcza tylko o niej. Wulgaryzmy, caly czas powtarzane pytanie nie stawiaja jej w dobrym swietle.Dziwie sie Dorocie ze wogole wdaje sie w konwersacje z taka osoba,ktora tylko prowokuje swoja postawa.Celem forum jest zupelnie co innego,a ona po prostu zwraca na siebie uwage. Mile widziane sa moim zdaniem wypowiedzi uczniow z innych szkol ale wypowiedzi na temat i na jakims poziomie. A co jeszcze do jej wypowiedzi. Nie rozumiem czemu ona nam zarzuca ze caly czas sie uczymy i nie widzimy nic poza nauka. Skad ona moze wiedziec jak u nas wyglada edukacja?? z opowiadac swojego kolegi?? To jest smieszne. Nie uwazam sie za kogos lepszego od innych tylko ze wiem co chce robic w zyciu. Nie chce skonczyc na smazeniu frytek w budkach przy skwerze,jesli to przeszkadza krysi no to sorry. Idac do tej szkoly wiedzialam na co sie pisze i nie sadze zebym zle postanowila. Wiec Krysia daj sobie spokuj bo tylko wprowadzasz zamet na forum. ..

u mnie też troche śniegu ale ja jestem baba ze wśi :)
walczymy o szkole !! jak do konca lutego nie bedzie nic konkretnego wiadomo albo bedzie wiadomo ze nas wywalaja to wedy zaczynamy wymyślac hasla pod którymi bediemy strajkować ;) coś jak "1ALO JEST FAJNE :)" żartuje. trzeba bedzie cos lepszego wymyślić :**

Szanowna Pani Krycho,

widziała Pani choć na oczy nasz dworek ?
Myślę, że i Pani by się do niego przywiązała, a widząc perspektywy przeniesienia do tzw. "Transportówki", która przecież nie prezentuje się najpiękniej zarówno z wewnątrz jak i zewnątrz sprzeciwiałaby się przeniesieniu szkoły - która, bagatela, swoje tradycje ma - przez ten dworek przewinęło się kilka tysięcy ludzi, którzy teraz są przykładnymi obywatelami Rzeczypospolitej :) A czy tradycja, patriotyzm, czy wreszcie własny komfort i przyjemność - te pojęcia są Pani obce ? ;)

Picie alkoholu - wnioskuję, że jest Pani gorącą przeciwniczką tegoż ? Chciałbym przypomnieć, że w liceum kończy się 18 lat. A jeżeli ktoś lubi (picie bo "koledzy tak robią" jest godne pogardy) alkohol, to i czemu nie miałby go spożywać, nawet jeżeli jest rok młodszy?
Mam pytanie - skąd takie pretensje ? Czyżby nie trafiła Pani do szkoły, jaka się Pani marzyła ? My tę budę sobie WYBRALIŚMY, to chyba musi się nam podobać, nie ? A przeprowadzka nastąpi w czasie wakacji najpewniej, więc wolnego nie będzie tak czy siak. A Pani ma chyba jakieś kompleksy, może to zwykła zazdrość... no, ale nie wnikam.
W każdym razie zazdrość to durna sprawa - grzech jest, a przyjemności żadnej - łączę wyrazy współczucia :)
Zostanę pewno zwyzywany za w miarę kulturalną wypowiedź od kujonów, no, ale malo mnie to obchodzi - kto mnie zna, ten mnie zna, a kto mnie nie zna, niech sobie myśli, co mu się żywnie podoba ;]

Pozdrawiam 1e, 2b & Dorotę :)

PS. Kmieciu, śniegu u mnie sporo- ale ja mieszkam na prowincji :P

dlaczego miało to byc głupie pytanie? wręcz przeciwn ie w koncu coś normalnego..
hmm... otóz u mnie daleko od gdynii śnigu ni ma. zero.. deszcz tylko pada. ale nie płaczmy z tego powodu... jak zarobimy to kupimy sztuczny

Widze ze to abrdoz popularny topic na tym forum. Tak wiec chcialabym sie podzielic z Wami moim problemem. Jedna rzecz mnie nurtuje od dosc dawna, a dokladniej przyszla mi do glowy ok 2 minut i 34 sekund temu. Z poczatku wstydzilam sie zadac takie pytanie, ale do odwaznych swiat nalezy i moze otrzymam ciekawa odpowiedz. Nie zmuszam oczywiscie nikogo do odpisywania, ale chcialabym otrzymac szczere odpowiedzi bez wulgaryzmow itp. Po tym przykrotkim wstepie wkoncu jestem gotowa aby sie spytac... Czy jest u Was snieg?

jeśli uważasz ,że każda "buda" jest taka sama to masz sieczkę w głowie

właściwie to sumując wasze powyższe wypowiedzi wydaje mi się, że powielacie tylko swoje wypowiedzi, każdy tylko cos potwierdza.. ludzie ferie.. mamy... nie dajmy sie zwariować. idzta!! gdzieś w pole się bawić a nie tkwic w domach przed kompem.. i stekać bedzie co bedzie teraz.. nic nie da się zrobić... po feriach bedą wam sie tyłki trząś...

Dyrektor zapewne nie podda się tak łatwo, bedzie walczył do końca, a my mu w tym pomożemy. Tylko nie popadajmy w jakieś skrajności. Mamy ferie więc spróbujmy trochę zapomnieć o szkole, naszej sytuacji; póki co nasze działania są bezskuteczne i tylko dorzucamy oliwy do ognia naszymi wypowiedziami. Czekanie nie jest miłe ale taki jest nasz los. Jeszcze 11dni i się czegoś zapewne dowiemy.

No niestety musimy poczekać, ale tak to już jest w życiu, nie można mieć wszystkiego odrazu. Poczekajmy spokojnie, bez pisania jakiś bzdur na tym forum.

Wiemy tyle,że po powrocie do szkoły muszą nam powiedzieć co z nami będzie!!Wiemy też,że trwają jakieś poczynania dyrektora w tej sprawie, a pan dyrektor napewno o nas walczy. Nie załamujmy się !! Wiem ,że czekanie jest najgorszym rozwiązaniem,ale nic nei możemy zrobić =/

no tak.. ale taka niepewnosć nie jest wcale łątwa... a poza tym...
ja juz nic nie wiem, i jakoś nie jestem pewna czy bedzie dobrze ;/

Popieram mojego poprzednika. Niestety jesteśmy skazani na niewiedzę=/ i na czekanie.

Chyba nas- uczniów- to nei zraziło,aczkolwiek oburzyło.

Po powrocie do szkoły nie pytajcie się wszystkich nauczycieli co obecną sytuacje szkoły. Myślę, że dobrym wyjściem byłaby rozmowa przewodniczącego Samorządu z odpowiednim nauczycielem,bądż z dyrektorem.Wtedy wszystko powinno być już pewne. Zobaczymy jak daleko będziemy musieli posunąć się w działaniach. Ale wierzę , że tak łatwo się nei poddamy=)

Ludzie nie dajmy się zwariować. Nauczyciele pewnie nic tu nie napiszą, jak przeczytają co tu niektórzy już napisali; i dowiemy się czegoś więcej dopiero po feriach. Dopóki się nie skończą ferie, nie ma co panikować, znając dyrektora, to nie pozwoli on tak łatwo zabrać nam pałacyku. Bądźmy dobrej myśli i spokojnie czekajmy na decyzję dyrektora.

wytłumaczcie mi jedno. czemu zdjeli link?? nieiwerze ze tylko z powodu wulgaryzmów!!!!! nie chcą zebyśmy sie mieszali?? o co im chodzi bo juz teraz nic nie kuma.
może oni na serio maja nas w (...) ???

może na serio jakas zbiórka kasy chociaz w malym stopniu by pomogła ???

No więc możemy w spokoju porozmawiać =) Otóż może poczekajmy na dokładne informacje dotyczące wszyscy wiemy czego i wtedy zróbmy z tym coś. A teraz to po prostu bądzmy dobrej myśli i uwierzmy w naszego dyrektora ,który jestem pewna,bardzo się stara o to abyśmy nie zostali wyrzuceni z pałacyku. Dajmy na razie wolną rękę głowie naszej szkoły=) =P

Sorry krycha ale mam dla ciebie chyba złą wiadomość bo przez zejście z głównego tematu jak i nieodpowiednie słownictwo zastosowane na tym forum prawdopodobnie żaden z nauczycieli się nie wypowie tutaj. Gdyż do tej pory nie było żadnej odezwy ze strony szkoły został usunięty link do forum i jedynie co pozostaje nam czekać do czasu końca ferii na ewentualną powiadomienie nas wtedy o aktualnej sytuacji szkoły. Z góry podziękowania dla tych którzy nie myśleli pisząc na tym forum. Jedyne co zostało nam do zrobienia na tym forum to opracowanie planu co dokładnie robimy po powrocie z ferii.Przypominam że maile zostały wysłane. Osobiście mam nadzieje, że szkoła nie wypowiedziała się do tej pory tylko ze względu na nieodpowiednie słownictwo i nie zrazi to wszystkich troszczących się o naszą szkołe do dalszego działania.

dziękujemy bardzo za udział w tej dyskusji,chyba nie zrozumiała pani do końca sedna sprawy,no ale trudno się mówi,może kiedyś to zrozumiesz droga Krysiu. trzymaj sie ciepło i pozdrawiamy Twoją szkołę papa

Oj widze że się państwo rozchulali....Krycha zeszła nieco z tematu...no ale cóz..My nie twierdzimy ,że transportówka jest zła,czy niepotrzebna. My tylko nie chcielibyśmy tam kontunuowac naszej nauki i zabawy(czyt. jak to nazwałaś-opierdalanie się)ze względu na zachowanie uczniów(np.rzucaenie krzesłąmi itp.) a także fakt,że szkołą nie będzie już taka klimatyczna jak w naszym pałacyku.
Jeśli chodzi o alkohol i inne używki...no cóż uważam, że nie ma to na celu pokazanei się, jako osoba dorosła,której wszystko wolno. Takie zachowanie można raczej nazwać buntowaniem się. A poza tym, to myśle, że jesteś świadoma, że połowa z nas jest już pełnoletnia i różnego typu używki są dozwolone. A poza tym spożywanie alkoholu jest rzeczą naturalną..tak nic co ludzkie obce mi nie jest...widzisz młodość ma do siebie to ,że wszystkiego chce spróbować jak najszybciej...myślę,że ma to w sobie jakiśurok. No ale zejdzmy z tego tematu bo nie ma potrzeby dyskutowania o tym aspekcie.
Co do grona - mam nadzieję, że ktoś w końcu zaszczyci nas swojąopinią i informacjami dotycząymi naszego problemu
Pozdrawiam ALO

Inne tematy z forum

Nocleg w Gdańsku (41 odpowiedzi)

Witam :) Szukam noclegu w Gdańsku w dniach 17-19 maj. Czy ktoś może polecić hotel lub pensjonat...

Radio internetowe (6 odpowiedzi)

Najlepsze radio internetowe to www.powerbalanga.com JAAAAAAAZDA nonstop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

Szukam dobrego prawnika do firmy (8 odpowiedzi)

Czy przy prowadzeniu biznesu wykorzystujecie usługi prawnika i w jakim zakresie? Długoterminowo,...