1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

Właśnie po powrocie mamy z wywiadówki w mojej szkole-
Akademickim Liceum Ogólnokształcącym w Gdyni (ORŁOWO) z oburzeniem chciałabym przytoczyć to, czego się właśnie dowiedziałam. Otóż nagle okazuje się, że wspaniały budynek, w którym mieści się wspomniana szkoła, doskonale kojarzony przez wszyskich Gdynian pałacyk jest własnością Zwiąsku Nauczycieli w WARSZAWIE. I własnie WARSZAFKA dała naszej szkole PÓŁ roku na całkowite wyprowadzenie z budynku!!! Jest to rządanie wprost absurdalne, moim zdaniem, jako uczennicy pierwszej klasy. Mam bowiem w tej szkole spędzić jeszcze ponad 2 lata, a przecież nie wiadomo, jaki będzie los jednej z lepszych szkół w trójmieście. Pół roku to bardzo krótki czas na przeprowadzenie tak wielkich zmian- przede wszystkim znalezienie nowego budynku, patrząc na to jeszcze przez pryzmat czekającej uczniów trzecich klas pierwszej edycji nowej matury... Nie wiem co się z nami stanie, z uczniami, nauczycielami całą jednością jaką jest nasza szkoła. Przecież pałacyk wraz z otaczającym go parkiem jest w pewnym sensie symbolem tak jakże już starej i zasłużonej szkoły. W tej formie chciałabym zwrócić uwagę wszystkich na powstały problem a przede wszystkim uczulić na niego wszystkich Gdynian no i oczywiscie władze Gdyni. Proszę o odpowiedź wszystkich zainteresowanych!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: 1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

Krycha, myślisz że dyrekcja nie wie, że ludziska palą w parku lub że istnieje coś takiego jak alkohol na wycieczkach? myślisz, że nasi rodzice są na tyle naiwni że uważają nas za świętych i nie zdają sobie sprawy z naszych grzeszków? jeśli twoi tacy są, to naprawdę szacun dla nich:P ośmielam się wątpić, że jesteś (jak pewnie i twoje X LO) czysta niczym dziewica orleańska, chyba że chodzi o umysł myslą nieskażony:]. A co do technikum transportowego...to wybacz, ale skoro uważasz go za taką dobrą szkołę to co robisz w X? możesz być dumna, wyższe sfery zwróciły na Ciebie uwagę:P

droga dorotko masz chyba zryta czache j***** pies ciebie i te twoje z****ne 1 lo po hu* sie wpierdalsz z tym na kazdy praktycznie topic, to tym bardziej zniecheca do ratowania twojej szkoly, pomysallas o tym?

dorotka napisala:

DOROTKA:** 20-01-2005 22:37 wyślij odpowiedź

u mnie też troche śniegu ale ja jestem baba ze wśi :)

to widac slychac i czuc niestety...

no i teraz wyłyżeczkujcie se macice!

ciesze się ;) papa

Moi drodzy,
o tym, że I ALO może zostać pozbawione swojej siedziby "chodziły słuchy " juz od jakiegoś czasu.
Dlatego my z panem Dyrektorem, pracowaliśmy nad takim wizerunkiem Naszej Szkoły który, w krytycznym momencie jaki teraz nadszedł, pozwolił nam z satysfakcją przeczytać większość waszych wypowiedzi.
Ze swej strony podjęlismy juz pewne kroki popierając Pana Dyrektora w jego działaniach i będziemy popierać Go dalej.
Po przeczytaniu waszych wypowiedzi na Forum myślę , że z waszą pomocą uda się nam , w najgorszym wypadku, stworzyć drugą "I", nawet jeżeli zamiast Pałacyku dadzą nam Pałac Kultury, a nie Kolejówkę czy Ekonomik.

W pełni zgadzam się z wypowiedzią mojej poprzedniczki i pomio ludzi którzy wchodzili na tą stronę i się bez sensu wypowiadali to i tak stwierdzam, że jest to już bynajmniej część sukcesu, ale zapewne spora część drogi jest jeszcze przed nami. To forum można uznać już za zakończone. Ale zapewne jeszcze nie raz będzie trzeba się wypowiedzieć. Podziękowania dla wszystkich tych którzy coś pomogli.

Jako że rozpoczęłam tą całą dyskusję na forum, chciałabym ją teraz dosyć "godnie" zakończyć. Na bieżąco zapoznawałam się z Waszymi wypowiedziami, sama już ich nie komentując i do pewnego momentu byłam nawet zadowolona. Niestety rozczarowała mnie duża ilość prymitywnych wypowiedzi oraz to, jak łatwo uczniowie dali się sprowokować do rozmowy na temat alkoholu. Cóż, skoro niektórzy nie dorośli jeszcze do inteligentnego i obiektywnego wypowiadania się na tak poważne tematy, trzeba było ich zlać. Ale mimo wszystko uważam, że to forum spełniło swoje zadanie- przede wszystkim zapoznało większą ilość osób z problemem. Jednak za największy sukces uważam to, że wczoraj w Gazecie Wyborczej Trójmiasto i Dzienniku Bałtyckim ukazały się artykuły na temat 1ALO. W drugiej wymienionej przeze mnie gazecie ukazała się nawet wzmianka o tym, że takie forum istnieje i została zacytowana wypowiedź jednego z naszych uczniów. Nie wiem, czy jest w tym nasza zasługa, że sprawa zyskała taki rozgłos ale jedno jest pewne- już dzisiaj w Dzienniku Bałtyckim możemy przeczytać nagłówek "Jedynka zostaje"... Skoro forum spełniło swoją rolę, oficjalnie uznaję dyskusję na temat naszej szkoły za zakończoną.
Pozdrawiam wszystkich uczniów 1ALO, klasę 1b a przede wszystkim Dorotkę:*:*-->Daria

czy wy nie możecie juz sami swoich spraw zwiazanych z tym palacykiem zalatwiac gdzie indziej tylko wszystkich w to mieszacie zastanowcie sie co wy robicie gowno mnie obchodzi to i nie wpierdalajcie sie tam gdzie nie potrzeba

moderejtor!!!! wypierd...ać z ta dorotka stąd!!!! bana jej!!:D co to ku..wa ma byc!!!

antydres napisał(a):

> i bardzo dobrze ze bylo malo osob, sami sobie r********iscie

> imprezy glupie drechole ( chodzi mi o ta andrzejkowa)

po 1 chyba nikt jak do tej pory nie napisal czy bylo duzo czy malo osob...i czy wogole sie impra odbyla ;)

po 2 "drecholem" nie jestem nie bylam i nie bede :-P wiec nie pakuj wszystkich do jednego wora :-/..po 3 nie mam pojecia co sie dzialało na jakiejs tam imprezie andrzejkowej..moze mnie oswiecisz? ;)

> teraz nikt nie ebdzie chodzil na kazy po ostatnich zadymach, sami

> jestescie sobie winni...

Jeśli przyznacie sie rodzicom ŻE SIĘ UPIJACIE - ok może zostawia wam te bude. Za szczerosc he he. Jestem chyba pierwszy co zgadza sie z krycha. Nie chcialbym leczyc sie u lekarza ktory zdawal egzaminy przy pomocy alkoholu odurzony marycha...mowicie ze ci z trojki to w ogole chleja...jaki z tego wniosek sie pytam?! ze "najlepsi uczniowie" inaczej nie potrafia? chyba skoro sa tacy genialni to wiedza ze ALKOHOL SZKODZI ZDROWIU takze psychicznemu...dziwia sie wtedy ludzie skad tacy osobnicy na stanowiskach z wyzszym wyksztalceniem maja przerozne odchylenia np. pedofilia jest tego dosk. przykł. Ale taki psycholog chodzil kiedys na studia i chlal tak jak wy...i owszem wyuczyl sie ale i przy okazji psyche se tez naruszyl...powodzenia geniusze!

No wiec...
Nie zazdroszcze wam tej szkoly...nie probowalam tam sie dostac bo znam swoje mozliwosci ktore nie sa tak wysokie jak wasze ale mnie to wisi, mówiłam przeciez ze samo wkuwanie nie jest dla najwazniejsze...
Nie życze wam jak najgorzej...co mnie to zreszta mialoby obchodzić? ja sie tylko dziwie ze tak mozna walczyc o kawał budy...jak ktos chce sie uczyc to mu nie powinno zalezec czy robi to w palacyku czy w jakiejs mniej romantycznej budzie...a skoro tacy z was artysci, przewrażliwieni na piekno /bo przez o tym caly czas pierniczycie- urok, czar, magia dworku/ to czy nie trzeba bylo iść do liceum plastycznego? tam byscie moze poczuli sie spełnieni...
Niepowodzenia w życiu ? Kazdy z nas ma gorszy dzien ale to nie ma znaczenia na caloksztalt...ja po prostu poruszylam konkretny temat: alkoholizm w waszej szkole...czemu sie tego czepiam? bo po prostu dziwie sie jak w przypadku tej waszej budy że taka inteligentna mlodziez licealna może być tak głupia?!
Czy to jest rozwiązanie dla młodzieży topić smutki w alkoholu?
No i jeszcze raz powtarzam: Co na to wasi rodzice?!

Widze ze co niektórzy którzy raczyli odpowiedzieć na moje pytanie napisali, że piją bo LUBIĄ. Piszą że czemu by mieli nie pić skoro lubią ...itd ... no właśnie i tu jest rzecz w tym że gdyby w ogóle nie probowali to by nie lubili ...a chyba żaden rodzic ich do tego nie namawiał...który normalny rodzic chciałby aby ich kochane dziecko brało alkohol do ust lub paliło papierosy? skoro uważacie że to normalne jest że pijecie alkohol to czemu nie powiecie o tym rodzicom ze sie UPIJACIE? ciekawe czy im powiedzielibyście "pije bo lubie" "ucze sie dobrze wiec chyba moge sobie pozwolic na upicie sie" itd przy nich na pewno zachowalibyscie skruche a tak gadac ze wy pijecie alkohol bo lubicie, mozecie powiedziec tylko mi rówiesnicy czy kolegom...pewnie że nie ma roznicy czy siega sie po alkohol w wieku 17 czy 18 lat. Ta osiemnastka to tylko daje wam pozwolenie na to w świetle prawa, bo fizycznie to i tak ciagle jestescie wciaz duze dzieci. Ale ja i tak wiem że po używki zaczynają juz siegac nawet ludzie poniżej 17 roku zycia. I daje wtedy takiemu matka kieszonkowe czy zeby se kupil soczek do szkoły a on co ? wychodzi do najblizszego kiosku po paczke Malboro...oszukuje matke ktora nic nie wie i ta w dalszym ciagu daje mu pieniadze a on je po prostu marnotrawi...bo papierosy czy alkohol nie sa to środki niezbedne do zycia a zwlaszcza w tak młodym wieku...jest tez drugi aspekt sprawy - młodzież nie ma raczej jeszcze swoich dochodów i tak wykorzystywac fundusze rodziców?!
robic co sie chce i LUBIĆ to mozna jak sie jest "na swoim" i ma sie swoje pieniadze a nie wyludzać od rodzicow... i to na co...czemu wprost nie powiecie"mama daj mi na wódkę" ...ciekawa jestem jaka by byla reakcja matki i czy tez uznałaby ze skoro lubisz i dobrze sie uczysz to pewnie że ci da...

napisałąm.

"że co? że niby wy ratujecie uczniów i nauczycieli?? ZNP reprezentuje soba to samo co obecnie reprezentuje soba nasz rząd!!
"Sławomir Broniarz, prezes ZNP:

- To wina władz Gdyni, że musieliśmy ustalić konkretne terminy przeniesienia szkoły. Miasto zaspało z podjęciem decyzji, a my - choć rozumiemy rozgoryczenie uczniów i nauczycieli - nie możemy dłużej czekać. Pieniądze, które uzyskamy ze sprzedaży, zostaną w Pomorskiem. Zainwestujemy je w remonty, przede wszystkim Domu Nauczyciela w Gdańsku i domu wypoczynkowego w Jastrzębiej Górze"

ludzie zastanówcie sie co jest ważniejsze 400 uczniow i okolo 40 nauczycieli , ich edukacja i przyszlosć czy wasz wrodzony egoizm??? brać dla siebie jak najwiecej i nie myslec o innych !! postawcie sie w naszej sytuacji!!! prawda jest taka ze macie nas gdzies a przeciez jestescie nauczycielami i powinniście najlepiej rozumiec ten problem !! ale dla was jest wazniejsze to ze bedziecie przez tydzien w roku odpoczywac w luksusowym kurorcie i na to warto poswiecić przyszlość masy młodych ludzi na których napewno negatywnie odbije sie przeniesienie ich do innej szkoły przed maturą ... logiczne jest że w szkole bardzo obniży sie poziom nauki.. albo proponuje zlikwidować szkołe , i nie dać nam mozliwości dalszej edukacji. w polsce ilosc analfabetów urosnie o kolejne 400 osób. bo co z tego że chciałam się dostać na medycyne a ktoś inny na prawo.. macie to gdzieś nas można przenosić jak stare ławki z klasyn do klasy, byle by wam było wygodniej!
z uszanowaniem uczennica 1 Akademickiego LO w Gdyni "

jest plan!! bojkotujemy ZNP masą maili wysylanych na ich adres znp@znp.edu.pl

słuchajcie !! piszą o nas !! jesteśmy w wyborczej i bałtyckim! tylko to siedem milionów ;/ ale juz teraz wierze w to że damy rade !!! przecież jesteśmy 1ALO :)) i co .. jak sie czuja wszyscy którzy tak bardzo chcieli zepsuć to forum??? nie udalo sie wam .
BUZIACZKI DLA WSZYSTKICH A SZCZEGÓLNIE DLA DARII :**

czytajac to forum dochodze do wniosku ze ludzie latwo wszytsko popsuja na poczatku jescze trzymaliscie sie tamatu. wogule bez sensu wypowiadac sie nie na temat. zalozcie sobie inny temat a nie zasmiecajcie tutaj.
osobiscie jestem za tym zeby podniesc jakis strajk tylko ze takie teoretyczne rozwazania nie przyniosa zadnego owocu tylko ludzie sie podenerwuja i tyle z tego bedzie. jak na razie mozemy tlyko czekac na dalszy rozwoj sprawy. zreszta znajac dyrka to nie pozwoli na to wszystko
pozdro dla wszystkich z 1ALO

heh, jezu tu naprawde battle z prawdziwego zdarzenia, ale luz. W ogóle temat jest dosyc powazny, bo od kilku lat słysze tą fame, ze 1alo padnie. W sumie to miałem wylane w to, chociaz byłaby szkoda bo pałącyk spoko, ale tera sam tam chodze i jednak przycieloby wszystkich jakby go rozebrali. Hmm... ej wydaje mi sie ze na razie my nic tam nie zdziałamy, bo sprawa nalezy do dyrekcji i tamtej wawy, więc chyba nie ma co robic tera okupacyjnego i wyrzucać zeszytów na tory, heh. Ej, ale jakby serio mieliby nas rozebrac to oczywiscie ze bedzie strajk, głodówka i w ogóle. Co do tej sprawy z krysia (albo krystianem nie wiadomo) to zwała z niej... w ogóle tutaj noty trzaska o nas i transportowej jak by była z niej, a potem pisze ze jednak jest z XLo. Heh, to niech sie zdecyduje, bo porównuje nas do trasnportowej, a sama jest z X. Po za tym to co ona ma do nas, ej ta buda mi sie tez podoba chociaz jest mała i lekcje są gdzies w kurniku. Naprawde ma cos w sobie i własnie jest takim oldschoolowym pałacykiem. Serio to jest oryginał. A tu krystyna wyskakuje ze swoimi opiniami ze jest przeciętna. Moze ty masz wylane w to, ale nie stresuj sie ze inni sie czuja tam zwiazani z tym budynkiem. Ej i nie jestesmy jakimis kujonami nie badź śmieszna. Masz u nas jednego qmpla i od razu wlk. wypowiedzi na nasz temat. To nie jest dwuosobowa szkoła więc luzuj z tymi opiniami. A z tym piciem to juz w ogóle z*******aś, najpierw ze kujony to pewnie nie piją, potem ze jakies zule, po chwili ze transportowa jest lepsza bo ludzie więcej tam piją, a na koncu ze nie warto utrzymywac takich pijaków jak my, heh sama chyba byłaś najebana jak to pisałaś... no ale dobra, przynajmniej zwała z kogos na tym forum. Tak na koniec to nie martwcie sie, damy rade z tym 1alo, heh nie oddamy ziemi skąd nasz ród. No i przedewszystkim nie stresujcie sie, a ty krysiu nie cisniuj sie wiecej, bo taka lipa z ciebie jest troche... piątka dla tych co juz walczą, pozdro whole 1alo i Dorota która chyba awansujemy na genarała tej bitwy:*- dobrze sobie radzi dziewczyna

zsypiemy zeszyty na tory
łącząc się ze strajkującymi kolejarzami
(ostatecznie wylądujemy w jednym budynq =P)