1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

Właśnie po powrocie mamy z wywiadówki w mojej szkole-
Akademickim Liceum Ogólnokształcącym w Gdyni (ORŁOWO) z oburzeniem chciałabym przytoczyć to, czego się właśnie dowiedziałam. Otóż nagle okazuje się, że wspaniały budynek, w którym mieści się wspomniana szkoła, doskonale kojarzony przez wszyskich Gdynian pałacyk jest własnością Zwiąsku Nauczycieli w WARSZAWIE. I własnie WARSZAFKA dała naszej szkole PÓŁ roku na całkowite wyprowadzenie z budynku!!! Jest to rządanie wprost absurdalne, moim zdaniem, jako uczennicy pierwszej klasy. Mam bowiem w tej szkole spędzić jeszcze ponad 2 lata, a przecież nie wiadomo, jaki będzie los jednej z lepszych szkół w trójmieście. Pół roku to bardzo krótki czas na przeprowadzenie tak wielkich zmian- przede wszystkim znalezienie nowego budynku, patrząc na to jeszcze przez pryzmat czekającej uczniów trzecich klas pierwszej edycji nowej matury... Nie wiem co się z nami stanie, z uczniami, nauczycielami całą jednością jaką jest nasza szkoła. Przecież pałacyk wraz z otaczającym go parkiem jest w pewnym sensie symbolem tak jakże już starej i zasłużonej szkoły. W tej formie chciałabym zwrócić uwagę wszystkich na powstały problem a przede wszystkim uczulić na niego wszystkich Gdynian no i oczywiscie władze Gdyni. Proszę o odpowiedź wszystkich zainteresowanych!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: 1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

Też jestem uczniem Ialo i z tego co wiem to nasza szkołą przegrała sprawę w sądzie. Ale zastanówmy się po co związkowi z Warszawy ten budynek sądze że temu związkowi jest ona zupełnie niepotrzebna a dla nas ona coś znaczy. Zmiana budynku dla szkoły to coś strasznego zmienia się klimat zmienia się podejście do niej. Jak dla mnie coś w stylu parku przy naszej szkole powinno istnieć przy każdej i mimo że kończe w tym roku szkołe to jestem za stworzeniem ogólnoszkolnego strajku. Przecież późniejsze spotkania absolwentów gdzie się będą odbywać? Przecież będzie zupełny brak wspomnień! Tak więc sądze że powinniśmy walczyć wszystkimi możliwymi środkami i pokazać że ta szkołą dla nas to nie jest byle co!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0