1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

Właśnie po powrocie mamy z wywiadówki w mojej szkole-
Akademickim Liceum Ogólnokształcącym w Gdyni (ORŁOWO) z oburzeniem chciałabym przytoczyć to, czego się właśnie dowiedziałam. Otóż nagle okazuje się, że wspaniały budynek, w którym mieści się wspomniana szkoła, doskonale kojarzony przez wszyskich Gdynian pałacyk jest własnością Zwiąsku Nauczycieli w WARSZAWIE. I własnie WARSZAFKA dała naszej szkole PÓŁ roku na całkowite wyprowadzenie z budynku!!! Jest to rządanie wprost absurdalne, moim zdaniem, jako uczennicy pierwszej klasy. Mam bowiem w tej szkole spędzić jeszcze ponad 2 lata, a przecież nie wiadomo, jaki będzie los jednej z lepszych szkół w trójmieście. Pół roku to bardzo krótki czas na przeprowadzenie tak wielkich zmian- przede wszystkim znalezienie nowego budynku, patrząc na to jeszcze przez pryzmat czekającej uczniów trzecich klas pierwszej edycji nowej matury... Nie wiem co się z nami stanie, z uczniami, nauczycielami całą jednością jaką jest nasza szkoła. Przecież pałacyk wraz z otaczającym go parkiem jest w pewnym sensie symbolem tak jakże już starej i zasłużonej szkoły. W tej formie chciałabym zwrócić uwagę wszystkich na powstały problem a przede wszystkim uczulić na niego wszystkich Gdynian no i oczywiscie władze Gdyni. Proszę o odpowiedź wszystkich zainteresowanych!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: 1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

buhaha....no to nie trzeba bylo zapisywac sie do 1... o tym,ze szkole maja przeniesc bylo wiadomo juz dawno,nieznany byl tylko dokladny termin... trzeba wiedziec dokad sie 'zapisywac'...

dzieki Bogu u mnie nie ma śniegu...nienawidze sniegu.Tylko caly czas pada deszcz i mega dzisiaj zmoklam.. Co do krysi...jej wypowiedzi swiadcza tylko o niej. Wulgaryzmy, caly czas powtarzane pytanie nie stawiaja jej w dobrym swietle.Dziwie sie Dorocie ze wogole wdaje sie w konwersacje z taka osoba,ktora tylko prowokuje swoja postawa.Celem forum jest zupelnie co innego,a ona po prostu zwraca na siebie uwage. Mile widziane sa moim zdaniem wypowiedzi uczniow z innych szkol ale wypowiedzi na temat i na jakims poziomie. A co jeszcze do jej wypowiedzi. Nie rozumiem czemu ona nam zarzuca ze caly czas sie uczymy i nie widzimy nic poza nauka. Skad ona moze wiedziec jak u nas wyglada edukacja?? z opowiadac swojego kolegi?? To jest smieszne. Nie uwazam sie za kogos lepszego od innych tylko ze wiem co chce robic w zyciu. Nie chce skonczyc na smazeniu frytek w budkach przy skwerze,jesli to przeszkadza krysi no to sorry. Idac do tej szkoly wiedzialam na co sie pisze i nie sadze zebym zle postanowila. Wiec Krysia daj sobie spokuj bo tylko wprowadzasz zamet na forum. ..

u mnie też troche śniegu ale ja jestem baba ze wśi :)
walczymy o szkole !! jak do konca lutego nie bedzie nic konkretnego wiadomo albo bedzie wiadomo ze nas wywalaja to wedy zaczynamy wymyślac hasla pod którymi bediemy strajkować ;) coś jak "1ALO JEST FAJNE :)" żartuje. trzeba bedzie cos lepszego wymyślić :**

Szanowna Pani Krycho,

widziała Pani choć na oczy nasz dworek ?
Myślę, że i Pani by się do niego przywiązała, a widząc perspektywy przeniesienia do tzw. "Transportówki", która przecież nie prezentuje się najpiękniej zarówno z wewnątrz jak i zewnątrz sprzeciwiałaby się przeniesieniu szkoły - która, bagatela, swoje tradycje ma - przez ten dworek przewinęło się kilka tysięcy ludzi, którzy teraz są przykładnymi obywatelami Rzeczypospolitej :) A czy tradycja, patriotyzm, czy wreszcie własny komfort i przyjemność - te pojęcia są Pani obce ? ;)

Picie alkoholu - wnioskuję, że jest Pani gorącą przeciwniczką tegoż ? Chciałbym przypomnieć, że w liceum kończy się 18 lat. A jeżeli ktoś lubi (picie bo "koledzy tak robią" jest godne pogardy) alkohol, to i czemu nie miałby go spożywać, nawet jeżeli jest rok młodszy?
Mam pytanie - skąd takie pretensje ? Czyżby nie trafiła Pani do szkoły, jaka się Pani marzyła ? My tę budę sobie WYBRALIŚMY, to chyba musi się nam podobać, nie ? A przeprowadzka nastąpi w czasie wakacji najpewniej, więc wolnego nie będzie tak czy siak. A Pani ma chyba jakieś kompleksy, może to zwykła zazdrość... no, ale nie wnikam.
W każdym razie zazdrość to durna sprawa - grzech jest, a przyjemności żadnej - łączę wyrazy współczucia :)
Zostanę pewno zwyzywany za w miarę kulturalną wypowiedź od kujonów, no, ale malo mnie to obchodzi - kto mnie zna, ten mnie zna, a kto mnie nie zna, niech sobie myśli, co mu się żywnie podoba ;]

Pozdrawiam 1e, 2b & Dorotę :)

PS. Kmieciu, śniegu u mnie sporo- ale ja mieszkam na prowincji :P

dlaczego miało to byc głupie pytanie? wręcz przeciwn ie w koncu coś normalnego..
hmm... otóz u mnie daleko od gdynii śnigu ni ma. zero.. deszcz tylko pada. ale nie płaczmy z tego powodu... jak zarobimy to kupimy sztuczny

Widze ze to abrdoz popularny topic na tym forum. Tak wiec chcialabym sie podzielic z Wami moim problemem. Jedna rzecz mnie nurtuje od dosc dawna, a dokladniej przyszla mi do glowy ok 2 minut i 34 sekund temu. Z poczatku wstydzilam sie zadac takie pytanie, ale do odwaznych swiat nalezy i moze otrzymam ciekawa odpowiedz. Nie zmuszam oczywiscie nikogo do odpisywania, ale chcialabym otrzymac szczere odpowiedzi bez wulgaryzmow itp. Po tym przykrotkim wstepie wkoncu jestem gotowa aby sie spytac... Czy jest u Was snieg?

jeśli uważasz ,że każda "buda" jest taka sama to masz sieczkę w głowie

właściwie to sumując wasze powyższe wypowiedzi wydaje mi się, że powielacie tylko swoje wypowiedzi, każdy tylko cos potwierdza.. ludzie ferie.. mamy... nie dajmy sie zwariować. idzta!! gdzieś w pole się bawić a nie tkwic w domach przed kompem.. i stekać bedzie co bedzie teraz.. nic nie da się zrobić... po feriach bedą wam sie tyłki trząś...

Dyrektor zapewne nie podda się tak łatwo, bedzie walczył do końca, a my mu w tym pomożemy. Tylko nie popadajmy w jakieś skrajności. Mamy ferie więc spróbujmy trochę zapomnieć o szkole, naszej sytuacji; póki co nasze działania są bezskuteczne i tylko dorzucamy oliwy do ognia naszymi wypowiedziami. Czekanie nie jest miłe ale taki jest nasz los. Jeszcze 11dni i się czegoś zapewne dowiemy.

No niestety musimy poczekać, ale tak to już jest w życiu, nie można mieć wszystkiego odrazu. Poczekajmy spokojnie, bez pisania jakiś bzdur na tym forum.

Wiemy tyle,że po powrocie do szkoły muszą nam powiedzieć co z nami będzie!!Wiemy też,że trwają jakieś poczynania dyrektora w tej sprawie, a pan dyrektor napewno o nas walczy. Nie załamujmy się !! Wiem ,że czekanie jest najgorszym rozwiązaniem,ale nic nei możemy zrobić =/

no tak.. ale taka niepewnosć nie jest wcale łątwa... a poza tym...
ja juz nic nie wiem, i jakoś nie jestem pewna czy bedzie dobrze ;/

Popieram mojego poprzednika. Niestety jesteśmy skazani na niewiedzę=/ i na czekanie.

Chyba nas- uczniów- to nei zraziło,aczkolwiek oburzyło.

Po powrocie do szkoły nie pytajcie się wszystkich nauczycieli co obecną sytuacje szkoły. Myślę, że dobrym wyjściem byłaby rozmowa przewodniczącego Samorządu z odpowiednim nauczycielem,bądż z dyrektorem.Wtedy wszystko powinno być już pewne. Zobaczymy jak daleko będziemy musieli posunąć się w działaniach. Ale wierzę , że tak łatwo się nei poddamy=)

Ludzie nie dajmy się zwariować. Nauczyciele pewnie nic tu nie napiszą, jak przeczytają co tu niektórzy już napisali; i dowiemy się czegoś więcej dopiero po feriach. Dopóki się nie skończą ferie, nie ma co panikować, znając dyrektora, to nie pozwoli on tak łatwo zabrać nam pałacyku. Bądźmy dobrej myśli i spokojnie czekajmy na decyzję dyrektora.

wytłumaczcie mi jedno. czemu zdjeli link?? nieiwerze ze tylko z powodu wulgaryzmów!!!!! nie chcą zebyśmy sie mieszali?? o co im chodzi bo juz teraz nic nie kuma.
może oni na serio maja nas w (...) ???

może na serio jakas zbiórka kasy chociaz w malym stopniu by pomogła ???

No więc możemy w spokoju porozmawiać =) Otóż może poczekajmy na dokładne informacje dotyczące wszyscy wiemy czego i wtedy zróbmy z tym coś. A teraz to po prostu bądzmy dobrej myśli i uwierzmy w naszego dyrektora ,który jestem pewna,bardzo się stara o to abyśmy nie zostali wyrzuceni z pałacyku. Dajmy na razie wolną rękę głowie naszej szkoły=) =P

Sorry krycha ale mam dla ciebie chyba złą wiadomość bo przez zejście z głównego tematu jak i nieodpowiednie słownictwo zastosowane na tym forum prawdopodobnie żaden z nauczycieli się nie wypowie tutaj. Gdyż do tej pory nie było żadnej odezwy ze strony szkoły został usunięty link do forum i jedynie co pozostaje nam czekać do czasu końca ferii na ewentualną powiadomienie nas wtedy o aktualnej sytuacji szkoły. Z góry podziękowania dla tych którzy nie myśleli pisząc na tym forum. Jedyne co zostało nam do zrobienia na tym forum to opracowanie planu co dokładnie robimy po powrocie z ferii.Przypominam że maile zostały wysłane. Osobiście mam nadzieje, że szkoła nie wypowiedziała się do tej pory tylko ze względu na nieodpowiednie słownictwo i nie zrazi to wszystkich troszczących się o naszą szkołe do dalszego działania.

dziękujemy bardzo za udział w tej dyskusji,chyba nie zrozumiała pani do końca sedna sprawy,no ale trudno się mówi,może kiedyś to zrozumiesz droga Krysiu. trzymaj sie ciepło i pozdrawiamy Twoją szkołę papa

Oj widze że się państwo rozchulali....Krycha zeszła nieco z tematu...no ale cóz..My nie twierdzimy ,że transportówka jest zła,czy niepotrzebna. My tylko nie chcielibyśmy tam kontunuowac naszej nauki i zabawy(czyt. jak to nazwałaś-opierdalanie się)ze względu na zachowanie uczniów(np.rzucaenie krzesłąmi itp.) a także fakt,że szkołą nie będzie już taka klimatyczna jak w naszym pałacyku.
Jeśli chodzi o alkohol i inne używki...no cóż uważam, że nie ma to na celu pokazanei się, jako osoba dorosła,której wszystko wolno. Takie zachowanie można raczej nazwać buntowaniem się. A poza tym, to myśle, że jesteś świadoma, że połowa z nas jest już pełnoletnia i różnego typu używki są dozwolone. A poza tym spożywanie alkoholu jest rzeczą naturalną..tak nic co ludzkie obce mi nie jest...widzisz młodość ma do siebie to ,że wszystkiego chce spróbować jak najszybciej...myślę,że ma to w sobie jakiśurok. No ale zejdzmy z tego tematu bo nie ma potrzeby dyskutowania o tym aspekcie.
Co do grona - mam nadzieję, że ktoś w końcu zaszczyci nas swojąopinią i informacjami dotycząymi naszego problemu
Pozdrawiam ALO