1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

Właśnie po powrocie mamy z wywiadówki w mojej szkole-
Akademickim Liceum Ogólnokształcącym w Gdyni (ORŁOWO) z oburzeniem chciałabym przytoczyć to, czego się właśnie dowiedziałam. Otóż nagle okazuje się, że wspaniały budynek, w którym mieści się wspomniana szkoła, doskonale kojarzony przez wszyskich Gdynian pałacyk jest własnością Zwiąsku Nauczycieli w WARSZAWIE. I własnie WARSZAFKA dała naszej szkole PÓŁ roku na całkowite wyprowadzenie z budynku!!! Jest to rządanie wprost absurdalne, moim zdaniem, jako uczennicy pierwszej klasy. Mam bowiem w tej szkole spędzić jeszcze ponad 2 lata, a przecież nie wiadomo, jaki będzie los jednej z lepszych szkół w trójmieście. Pół roku to bardzo krótki czas na przeprowadzenie tak wielkich zmian- przede wszystkim znalezienie nowego budynku, patrząc na to jeszcze przez pryzmat czekającej uczniów trzecich klas pierwszej edycji nowej matury... Nie wiem co się z nami stanie, z uczniami, nauczycielami całą jednością jaką jest nasza szkoła. Przecież pałacyk wraz z otaczającym go parkiem jest w pewnym sensie symbolem tak jakże już starej i zasłużonej szkoły. W tej formie chciałabym zwrócić uwagę wszystkich na powstały problem a przede wszystkim uczulić na niego wszystkich Gdynian no i oczywiscie władze Gdyni. Proszę o odpowiedź wszystkich zainteresowanych!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: 1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

a teraz przytaczam tu czyjas wypowiedz z tego forum:

Autor: :D 19-01-2005 11:30 wyślij odpowiedź

myśle, że pomysł z zawiadomieniem nauczycieli o tym forum jest całkiem niezły. fajnie by było zeby dyrektor tez sie gdzieś tam wypowiedział wtedy bylibyśmy pewni co tak naprawde sie dzieje i czy w obecnej sytuacji możemy coś zrobić.

Pewnie! Jestem jak najbardziej za powiadomieniem nauczycieli o tym forum. Przy okazji wyjdzie na światło inna bardziej śmierdząca sprawa, poważniejsza jak pisze Dorotka nie do rozmowy tutaj bo moze kurka ktos sie za dozo dowie o prawdziwej twarzy uczniow IALO i wysiedla biedakow na dobre,,,z drugiej strony Dorotka też mogłabym czepić sie szczegolow i powiedziec ze sprawa waszej szkoly nie jest taka wazna skoro rozmawiacie o niej na tym forum a kwestia alkoholowa to sama mowilas wazna kwestia wiec nie do rozmowy na forum,,, ale i tak ze w koncu raczylas zauwac te kwestie... :]

no coz na wasze szczescie pewnie musze juz konczyc ale moze tu jeszcze wroce

papapa

hmm.. dziwne... czy to jakis problem że sie wódkę, czy piwo lubi? Ja np pije bo lubię bo... czasami warto... hmm nie rozumiem nawet tej dyskusji na temat alkoholu... to ejst akzdego osobista sprawa. a ze potrafi to połączyć z nauką szkoła itp itd to chwała mu za to...
przeciez lduzie z dobrych szkół(czyt:3) to fani picia...i co.. głupkami są? ... hmm
ble.. krycha dziwna jest

żenada. ta dziewzyna jest na maxa żenujaca :P
a kto powiedział ze to źle mieć poczucie wlasnej wartosci :) jeśli to poczucie ma jakies prawdziwe podstawy :P
ALO wymiata a krysia ja nie wiem może ty jestes sfrustrowana dziewczyneczka która się tu nie dostał i dlatego tak krzyczy :) sprawa alkohgolu biedna krysu może zostac załatwiona jak sie spotkamy w cztery oczy a nie na forum które jest ważne , a ty po prostu sobie stąd idz i omów sie z nai na jakies spotkanie twarzą w twarz bo tak sie lepiej konwersuje na powazne sprawy jak picie wódki.

OK LUDZIE NIE ZWRACAMY NA NIA UWAGI, JEJ TYLKO O TO CHODZI , MA JAKIEŚ KOMPLEKSY A PRZY OKAZJI CHCE NAS SPROWOKOWAĆ IECH GADA , A MY BIERZEMY SIĘ DO PRACY I PISZEMY COŚ SĘSOPWNEGO :) TRZEBA O TO NASZA BUDE W KONCU WALCZYC NO NIE????
CZY KTOS MI WKONCU ODPOQWIE NA PYTANIE CO Z TYMIU EMAILAMI ????

chcialam zauwazyc ze nie chodze do transportowki ale tez do LO dokladnie XLO ale mam rowniez znajomych w transportowie i nie dam se zlego slowa powiedziec o tej szkole,,,zreszta zdaje sie wy tam sie niedlugo wybieracie wiec sami zobaczycie :)
widze ktos wypowiedzial sie "pije bo lubie" nie ma co nastepny stary sie znalazl he he...co ty nie powiesz? naprawde wódka ma taki niepowtarzalnie dobry smak?

Jeżeli 1ALO dalej będzie produkować warstwę rządzącą naszego kraju to niech sobie piją...

:D:D:D::D:D:D:D:D

czepiacie sie szczegołow! wyższe sfery . Ale zauwazcie wszyscy mili panstwo spoza IALO ktorzy odwiedzacie to forum - że żaden uczeń IALO który brał udział w tym forum w dalszym ciągu nic nie mówi na temat picia alkoholu mimo ze juz powiedzialam skad wiem o tym fakcie. proponuje zatem - jesli wejdzie tu jakis madry pan odpowiedzialny za wasza szkole czy jaki dyrektor minister czy nawet sam prezydent niech najpierw zwroci uwage jacy ludzie tam sa do ratowania w tej budzie...obijajacy sie żule uwazajacy sie za nie wiem jak wartosciowych ludzi czepiajacy sie szczegolow jakis moich wyrazen a nie odpowiadajacy wprost na moje glowne pyt: CZEMU UCZNIOWIE IALO PIJĄ ALKOHOL?

Pije bo lubie, masz jakis problem??!! Wypad Krycha rób stąd bo śmierdzisz tu tylko i nic sensownego nie piszesz!! Nie kumasz nic, nie wiesz o oc chodzi wię WYPAD (po twojemu WYPIER*****)!!!!!!!!!!!!

Krycha brak mi na ciebie słów... Wypad z tego forum, bo gadamy tu o sprawach, które cie gówno obchodza!!! Zrozumiano??!!

hmmm, ja tutaj jednej rzeczy nie rozumiem Krycha... Wytłumacz mi dlaczego większość z was, ludzi transportu też pije, a co więcej w ilościach większych od nas, ba, nawet o wiele większych. Tekst "u nas niema alkocholu" to jest jakaś prowokacja?. Co ty ściemniasz dziewczyno?

Dorotka za madra jestes! "pić sie nauczylam sama :)" A co o waszym wywyzszaniu sie to kurka widze ze mialam calkowita racje. Uwazacie sie za lepszych od innych. Ale gąsko przyjmij to do swego rozumku ze akurat TRANSPORT jest akurat jedną z ważniejszych gałęzi całej naszej egzystencji. Gdyby go nie bylo nie wiem jak bysmy w ogole zyli...nie dowiaza chlebka...nie dowiaza podrecznikow, waszego kochanego piwka, ani sami do szkolki nie dojedzieta. A transport miedzynarodowy? To szerokie pojecie...Caly świat sie kreci wokol transportu. Bez niego wszystko by stanelo i nawet najprostsze rzeczy stalyby sie niemozliwe...rozumiem - inne dziedziny tez potrzebne jedne mniej drugie wiecej ...ale do licha nie polega to na wysmiewaniu sie z innych ktorzy maja taka prace np. jak sprzatanie ulicy. To tez jest potrzebne i wbrew pozorom umyc podloge tez trza umiec a ni rozmaza tylko :)
W dalszym ciągu nie piszecie po co wódke pijecie...Tchórze!

eee, a od kiedy to że ktoś jest dobry, i dostał sie do dobrej szkoły jest znakiem że należy do wyższych sfer. Wygląda na to że to jakieś inne(potencjalnie niższe sfery :P) stworzyły ten mit. Ja nieuważam sie za członka jakiejś arystkoracji. Ale skoro wokół naszej szkoły jest taka fama to już nic na to nieporadzimy.

skoro tak mowisz Robert byc moze rowny z ciebie gosc ale BYC MOZE ...nie znam cie przeciez ...ale jak mowilam -mam kumpla co chodzi do waszej budy i tez sie nie uczy, ROWNY GOSC nie mowie zeby w ogole sie nie uczyc no ale nie do przesady no i nie na pamiec...ale przeciez WYJATKI POTWIERDZAJA REGULE...a skad wiem o UZYWKACH? tez przez kumpla on jest w drugiej klasie byl na wszystkich klasowych imprezach wycieczkach i to co tam sie dzieje to po prosstu JEDNA WIELKA LIBACJA moj kumpel takich rzeczy nie robil i nigdy nie schlal sie jak swinia...i wg mnie to jest godna postawa wiek w jakim jestesmy nie wydaje mi sie dobry na takie upijanie sie choc nie myslcie ze nie chodze na imprezy ale u nas nie ma alkoholu...ale widac ze to tylko domena wyzszych sfer...Dorotka pisala ze nic co ludzkie nie jest mi obce - zgoda ale zycie jest dosc dlugie zeby wszystkiego sprobowac...na wszystko przyjdzie czas...

słonko krysiu czy ty chcesz odpoiwiedzi na to kto nas nauczyl pić czy własciwie na jakie pytanie ?? pić sie nauczylam sama :) chcesz jeszcze jakąś liste pod tytułem co się pija w alo??
a wiesz ja poprostu nie mam podobnych aspiracji jak ludzie z transportówki i ławki bycmoze są rzeczywiscie za twarde:)
sztuka jest sie opierdlać a prawdziwym arcydzielem opierdalać sie i przy okazji zostać kimś :) my chyba mamy na to szanse.

jest taka możliwość zeby na s porozwalali po różnych szkołach??? ja sie do qrway nędzy nie zgadzam ;( ;( można rozwiazać szkołe?? prawda ze nie!! ja nie chce do 6 czy gdzies tam.. chce zostać w ALO !!!

Dorotka mówi że ludzie z IALO znaja swoja wartosc ,,,alez jak najbardziej..to mniemanie o sobie to wy macie dosłownie niesamowite...przeciez sama mowilas ze wolisz opierdalac sie w waszym palacyku niz w transportowie a co mury transportówy dla ksiezniczek z IALO za twarde? ludzie z tamtej szkoly wcale nie sa gorsi od was.....

hmm... a wy wogule cos konkretnego wiecie? bo jak narazie myslicie , myslicie.. i nic... hmm.... właściwie to po co ta panika?....hmmm
pozdro dla gosi H- pięknej z 1 e

ekhm, my? kujony?, całe życie sie nie ucze :D, tutaj jestem pół roku i też sie nie ucze..., mam 4,3 i nie wyobrażam sobie jak na razie tego zmieniać. A gdzie jest ta moja słoma z butów, Krysiu, powiedz gdzie ostatnio widziałaś ludzi z ALO którzy wedłóg ciebie zachowywali sie jak żule?

P.S. Nie mówcie jej żeby sie zamknęła bo bardzo miły nastrój wprowadza(ew. zagrzewa nas do walki:P )

Pozdrawiam QJONY z Alo... ;)

no ale teraz sami zobaczcie! ;B znowu nic na moje pytanie po co wam uzywki...boja sie dzieciaszki oj boja...okreznymi drogami chodzicie...

nie no patrzcie patrzcie jaki madry! nie no doslownie ... ale wy trzesi dupki to jednak tez jestescie....jak juz macie wytlumaczyc po co wam uzywki to pierdolicie glodne kawalki zamiast szczerze przyznac ze po prostu zule z was nieslychane i uzywki uzywacie bo tak fajnie poczuc sie doroslym zaimponowac koledze jacy to z was twardziele szumnie nazwiecie ze ja was nie zrozumiem...wiadomo wy to calkiem inny swiat...pierdolone wyzsze sfery...kujony pamieciowe...a z butow...co tu duzo sciemniac ...słoma...kto was tego picia wódy nauczył? mamusia? drażliwy to temat dla was widze skoro nikt z was nie ma odwagi cokolwiek powiedziec....bo moze tatus przeczyta przypadkiem i nie da kieszonkowego na piwko? albo jeszcze gorzej - przeczyta to jakis wazny czlek co to ma wam niby te szkole moze uchronic i powie "po co wam ten budynek skoro i tak z was takie żule sa?"

krysiu . posuchaj mnie .
ktośd kiedys powiedzial że nic co ludzkie nie jest mi obce.
wiec teraz staram ci sie cos wytłumaczyc. ALO jest częścią nas.
jest miejscem w którym mamy swoich ludzi i po którym mamy szanse dostac sie na takie studia na jakie chcemy.
ale to do qrwy nędzy nie znaczy ze jesteśmy bandą zasuszonych kujonów ktorenigdy nie robia nic poza wkówaniem i sluchaniem starszych. pobijcie mnie jeśli sie myle :) chyba ze ja mam mniejsze pojecie o tym co sie dzieje u nas w szkole niż ty. wiesz zachowujesz sie jak jedza ktora chce nam udowodnić ze jestesmy glupimi dziobakami i nie zauważyla ze znamy swoje poczucie wartośc i ze znamy wartosć naszej szkoly o którą walczymy.
i jeszcze jedno wiesz mlodość nie jest po to żeby zachowywać sie jak dorośli :P
wiec jedna moja prosba juz sie tu wiecej nie odzywaj. bo w sumie to na tym forum poruszmay pewne sprawy którre dotyczą nas a nie glupich dziewczyneczek które chcą sie wyladować i pobluzgać. twoja elokwencja co prawda jest zaskakujaca ale już zamilknij .

a teraz do ludzi ze szkoły. słuchajcie co w koncu , nauczyciele wogole zareagowali?? nie damy sie jak cos to strajkujemy!!!!!!!!!!!!!!!!

Avathar, a ja myślałem że ze zwierzętami co od wigilii nie przestały gadać to już niemusimy pertraktować, no ale skoro i one sie interesują naszą szkołą...