1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

Właśnie po powrocie mamy z wywiadówki w mojej szkole-
Akademickim Liceum Ogólnokształcącym w Gdyni (ORŁOWO) z oburzeniem chciałabym przytoczyć to, czego się właśnie dowiedziałam. Otóż nagle okazuje się, że wspaniały budynek, w którym mieści się wspomniana szkoła, doskonale kojarzony przez wszyskich Gdynian pałacyk jest własnością Zwiąsku Nauczycieli w WARSZAWIE. I własnie WARSZAFKA dała naszej szkole PÓŁ roku na całkowite wyprowadzenie z budynku!!! Jest to rządanie wprost absurdalne, moim zdaniem, jako uczennicy pierwszej klasy. Mam bowiem w tej szkole spędzić jeszcze ponad 2 lata, a przecież nie wiadomo, jaki będzie los jednej z lepszych szkół w trójmieście. Pół roku to bardzo krótki czas na przeprowadzenie tak wielkich zmian- przede wszystkim znalezienie nowego budynku, patrząc na to jeszcze przez pryzmat czekającej uczniów trzecich klas pierwszej edycji nowej matury... Nie wiem co się z nami stanie, z uczniami, nauczycielami całą jednością jaką jest nasza szkoła. Przecież pałacyk wraz z otaczającym go parkiem jest w pewnym sensie symbolem tak jakże już starej i zasłużonej szkoły. W tej formie chciałabym zwrócić uwagę wszystkich na powstały problem a przede wszystkim uczulić na niego wszystkich Gdynian no i oczywiscie władze Gdyni. Proszę o odpowiedź wszystkich zainteresowanych!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: 1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

Taki mądrala z ciebie Avathar a nie umiesz dać nawet sensownego powodu korzystania z używek "Widac, ze nie wiesz jak to wyglada." - to jedyne co umiesz powiedzieć? skoro wiesz ze nauka to takie dobro, to czy nigdy nie obilo ci sie o uszy ze uzywki raczej zdrowiu nie sluza? no bo chyba ze zdrowie masz gleboko gdzies bo jesli chce sie robic cokolwiek uczyc pracowac spiewac czy co tam jeszcze to trza chyba przede wszystkim miec zdrowie ?! nie mow tylko ze uzywki pomagaja ci i twoim kolegom w nauce bo to kolejna śmiesznosc...

Ech Krycha...
Chesz przez to powiedziec, ze skoro jestesmy, jak to mowisz, madrzy, to wyklucza sie to z jakimikolwiek uzywkami? Widac, ze nie wiesz jak to wyglada.

Dzieci nie bawia sie w doroslych. Nie wiem skad tak boskie stwierdzenie przyszlo Ci do głowy.

Nie jestes wstanie zrozumiec ile dla nas znaczy ta szkola - dobrze. Chcesz nam to powiedziec ? nie ma sprawy. Tylko zrob to w jakis ludzki sposob bo jak narazie to nie wzbudzilas we mnie uczucia innego niz litosc i szeroki uśmiech.

Pozdrawiam

P.S. Jak chcesz sie opierdalac to smialo. Ciekawe jak potem bedzie Ci sie zyło.

no ale ja własnie to mowie: skoro jestescie tacy madrzy uczycie sie to po co wam wóda?! dzieci bawia sie w dorosłych? śmieszne to jest ityle...

droga krysiu

(... .. . ....) jak dla mnie to ty nas nie znasz. opierdalanie sie dobra zecz ale wole sie opierdalać w naszym parku i palacyku niż w jakiejś zasrtanej transportówce .
wiesz nie wiem jak sobie to wyobrażasz ale jak dla mnie to glupia jestes :)
i jeszcze jedno nie trzeba sie nie uczyć zeby pić wino czy wódke . albo nie trzenba byc głupim zeby chodzic na imprezy czy byc ok.
zwałowa dzieweczko jestes jak dla mnie.

ale pan bóg z tobą , tylko prosze weź nie oceniaj w taki elokwentny sposób ludzi których nie znasz :D bo niestety racji nie masz :)

a szkole kochamy ze względu na to że jest jedna z niemwielu którą da sie kochać :))

bóg z tobą bialoglowo krycho :***

"... ogladacie straszny nowy o ALO film kolorowy, ludzie patrzcie jak wesoło martwe dzieci leżą wokolo .."

a teraz do was , co z tymi emailami do nauczycieli i czemu zdjęli ze strony ALO link o tym ze forum istnieje????????????????

ja sie tylko dziwie co wam zalezy tak na szkole?! przeciez dla was powinno byc lepiej przeprowadzka zamieszanie powodują zawsze jakas utrate lekcji a co za tym idzie LABE czy wy jestescie niespelna rozumu? mnie np jak i wielu osobom z mojego LO nie zalezaloby przeniosa to przeniosa i tak nikt nie lubi szkoly a wy?! wy to naprawde Lubicie Szkole?!uczyc sie tych bzdur i w ogole no nie...co za z was jakies cieniasy...zeby bronic jakiejs budy czy palacyku czy baraku zawsze to przeciez tylko DURNA szkola...gdyby chcieli skrocic wakacje to ja rozumiem tez bym strajkowala ale budy?! nie no ja pierdole co za matolki chyba ze wy tylko tak na pokaz...ze to niby takie dobre kujonki jestescie ale skoro chcecie wino chlac to chyba cos tu nie pasuje żeby tacy grzeczni uczniowie co tu duzo gadac jeszcze wciaz dzieci wóde chlali ?! zreszta na pewno sporo z was chleje taka niby kulturalna mlodziez z dobrych domow a normalnie to prawdziwe żule ... i po co wam tak ta wiedza matołki? do czego zmierzacie? by was ktos nie znal by was kupil... mam kumpla w waszej z****nej budzie i mu jest wszystko jedno byle sie opierdalac tylko a obojetnie w jakiej budzie ale taka jest roznica ze my uczniowie innych szkol sie do tego otwarcie przyznajemy ze lubimy sie opierdalac a nie uczyc a wy to starannie ukrywacie zeby wyjsc tylko jak najlepiej w rankingach i przed mamusia i tatusia i nauczycielem ...a wiadomo co wam we łbach gra,,,

wyłyżeczkujcie se macice....

Maile wysłane teraz czekamy czy ktoś z ze szkoły w wogóle coś odpowie. Pisze jeszcze raz bo przez pomyłke w złym miejscu kliknąłem wyślij odpowiedź, a wiem że nie wszyscy czytają wcześniejsze posty.

Maile wysłane teraz czekamy czy ktoś z ze szkoły w wogóle coś odpowie.

Sama mnogość pomysłów i profesjonalizm podejścia rzucił mnie na kolana ;). Mimo wszystko qwejt ma rację, trzeba walczyć, ale poczekajmy na dyrektora.

Sprawa nie jest za ciekawa z naszą szkołą, ale poczekajmy do końca lutego. Jak dobrze się dowiedziałem, to dyrektor naszej szkoły czeka do końca lutego na decyzję UM w sprawie naszego pałacyku. A więc nie działajmy wbrew planowi dyrektora. Zapewne po powrocie z ferii odbędzie się zebranie Samorządu Uczniowskiego i tam się dowiemy czegoś więcej o naszych dalszych losach. Znając naszego dyrektora to nie pozwoli tak łatwo odebrac nam pałacyku, zwłaszcza jeśli mu pomożemy.

fajne masz pomysly,przyznaje bardzo interesujace. Tylko jest jedn problem.Nie ma co tego rozprzestrzeniac bo jeszcze nic nie wiadomo.Jak dyrektor nic nie zdziala to wtedy my wkroczymy, Pozdrawiam

Wybaczcie mi ostre słowa, ale dla mnie dupy jesteście nie uczniowie. Gdyby mnie ktoś spróbował wyrzucić z uczelni to broniłbym się bagnetem i saperką. To będą kroki ostateczne. Jeżeli poważnie myślicie aby przeciwstawić się tej decyzji, musi być was słychać i widać. Forum w internecie to dobre na początek. Jeżeli prawdą jest jakoby mieli was usunąć z tego budynku to zacznijcie od pisania petycji (duuuuużoo petycji).

1. Petcja do dyrekcji szkoły.
2. Petycja do Prezydenta miasta Gdynia.
3. Petycja do Okręgowej Komisji Edukacji.
4. Petycja do Ministerstwa Edukcji Narodowej.
5. Petycja do Związku Nauczycielstwa Polskiego.
6. Petycja do konserwatora zabytków.
7. Petycja do Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej.

Ważne jest, aby pod tymi petycjami podpisało się jak najwięcej osób. W tym celu potrzebna jest szeroko zakrojona akcja dywersyjno - informacyjna. Plakaty informujące o tym problemie powinny znaleźć się na każdym słupie, przystanku, klatce schodowej, w każdym autobusie, a jak wam się uda to na biuście Pameli Anderson Lee i czapce księdza Rydzyka. Przydała by się również debata gdzieś w miejscu publicznym (Nie żebym wam podpowiadał ale przed CHU Batory byłoby dobrze). Ważne jest aby dowiedziała się o tym opnia publiczna. Sprawa ta dobry materiał na artykuł bądź reportaż. Możecie urządzić również wielki happy end aby ściągnąć na siebie uwagę ludzi. Na początek macie dość zadań wszelki pytania sprawy prosze kierować pod adres qwejtspecnaz@poczta.fm lub lukasz11118. Ofiaruje swoją pomoc, życze powodzenia, niech moc będzie z wami a towarzysz Stalin nad wami czuwa.

Z wyrazami szacunku Qwejt

Hmm....albo mi się wydaje albo pani pierogowa i jej koleżanka...troszeczke przesadziły...no ale co tam....wszyscy już wiemy, że nasza szkoła jest wspaniała i cale jej otoczenie nadaje jej dodatkowo niepowtarzalny klimat. Wiemy również, że jeżeli będzie taka potrzeba to wszyscy stawimy czoła problemowi. Mam nadzieje, że kolejni goście Forum troche poważniej podejdą do tej sprawy. Z góry dzieki. Pozdrawiam =)

i mozna zbiorke zrobic i wnioski o dotacje do jakis firm i organizacji XD

Wypisywanie na nasz temat takich obrazliwych glupot swiadczy tylko o twojej nieinteligencji, Michale M. Tzw.: Odreagowywanie kompleksow ;P. Koniec kropka.

nie znasz sie ;P

lol, dobre :D

Re: I ALO

Ja tez wybralam te szkole dlatego, ze zauroczyl mnie jej budynek i przyleglosci (no i wyklady ;))

DRODZY BRACIA I SIOSTRY ZJEDNOCZENI W DUCHU
Jako dwie uczennice gdynskiego ALO, jesteśmy zbulwersowane, oburzone i zdruzgotane faktem, iż w njablizszym czasie będziemy zmuszone wmieszać się w polski motłoch jakim jest, szkoła kolejarska, czy transportówka. hmmm... nasze czerwone serca są pełne ksenofobii, czy też żalu do warszawskiego związku nauczycieli, którzy mają na celu przejąć naszą piękną, z jednym plastikowym oknem , z pieknymi ubikacjami, z skrzypiącą podłągą, i kominkami szkołę. Jesteśmy pełne nadzieji, że nasze dusze bedą kiedyś szcęśliwe i pozbawione strachu przed obcym najeźdzcą. Jeżeli bedziemy zmuszone to nasze piekne i zgrabne ciała zawisna TWARDo na pobliskim dzrewie umieszconym tuz przy naszej szkole, jako znak naszego prostestu, a cierpienie związku nauczycieli w warszawie nie będzie miało końca. jestesmy pewne, iż nasza organizacja zjednoczonej szkoły ALo, będzie w pokoju i jednośći nadal dążyc do królestwa niebieskiego, które będzie trwało na wieki wieków AMEN.
Dziekujemy za przeczytanie naszej mowy. Bog zapłać, trzymajcie sie w łasce ducha świetego i pokoju.

Uważam, że należy poczekać do końca ferii ,po tym krótkim odpoczynku, porozmawiać z odpowiednimi osobami na ten temat. Jeśli rozmowa z nauczycielami nie wystarczy, myślę, że należałoby podejść bezpośrednio do dyrektora i dowiedzieć się jak naprawdę to wszystko wygląda. Jednak tą kwestie zostawmy przewodniczącemu Samorządu Uczniowskiego(z tym nie będzie żadnego problemu). A pomysł z mailami do grona pedagogicznego jest całkiem sensowny =)
Pozdrawiam ALO =)