1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

Właśnie po powrocie mamy z wywiadówki w mojej szkole-
Akademickim Liceum Ogólnokształcącym w Gdyni (ORŁOWO) z oburzeniem chciałabym przytoczyć to, czego się właśnie dowiedziałam. Otóż nagle okazuje się, że wspaniały budynek, w którym mieści się wspomniana szkoła, doskonale kojarzony przez wszyskich Gdynian pałacyk jest własnością Zwiąsku Nauczycieli w WARSZAWIE. I własnie WARSZAFKA dała naszej szkole PÓŁ roku na całkowite wyprowadzenie z budynku!!! Jest to rządanie wprost absurdalne, moim zdaniem, jako uczennicy pierwszej klasy. Mam bowiem w tej szkole spędzić jeszcze ponad 2 lata, a przecież nie wiadomo, jaki będzie los jednej z lepszych szkół w trójmieście. Pół roku to bardzo krótki czas na przeprowadzenie tak wielkich zmian- przede wszystkim znalezienie nowego budynku, patrząc na to jeszcze przez pryzmat czekającej uczniów trzecich klas pierwszej edycji nowej matury... Nie wiem co się z nami stanie, z uczniami, nauczycielami całą jednością jaką jest nasza szkoła. Przecież pałacyk wraz z otaczającym go parkiem jest w pewnym sensie symbolem tak jakże już starej i zasłużonej szkoły. W tej formie chciałabym zwrócić uwagę wszystkich na powstały problem a przede wszystkim uczulić na niego wszystkich Gdynian no i oczywiscie władze Gdyni. Proszę o odpowiedź wszystkich zainteresowanych!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: 1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

Kolejarz też fajna szkoła, z klimatem:P. To co, że spadnie poziom nauki, wzrośnie za to liczba narkomanów i żuli:]. Jeśliby protestować, to jest teraz ostatni dzwonek, w wakacje, jak to radzą niektórzy, będą wywozić już ławki itp. czyli przeprowadzka pełną parą, a wtedy już na pewno ZN w Wa-wie nie zrezygnuje z naszej szkoły. Za dużo jest wart ten pałacyk i otaczający go park żeby mieli się przejmować uczniami:/

A samemu panu na michałowi zależy na jego szkole więc nie widzę sensu jego ostatniej wypowiedzi. Tak samo się w tej chwili troszczy o swoją szkołę jak my o naszą cytuje: "Wasza szkoła będzie dalej istnieć tylko mojego ekonomika zlikwidują"

No więc widze że pan z ekonomika też popiera naszą sprawę. I mam nadzieję że z chęcią przyłączą się wszyscy z tamtąd do nas. Na razie wszyscy tylko mówimy, a sądzę że jak tylko będzie można to trzeba skontaktować się z dyrekcją naszej szkoły (1alo), może oni podpowiedzą nam dokładniej co mamy robić. Poza tym ZNP też jest troche śmieszny, szkoły w Łodzi tak w Gdyni nie co za bzdura.

a jeszcze jedno.... jakie wy jesteście głupki to już HOOY, naprawde myślicie sobie że Wy te kujony, te pieprzone ludziki co całe dnie przed książkami siedzą.... z Trójmiasta stracicie szkołe? że wywalą was z niej? to chyba równo was powaliło. Tu wyszło jacy wy jesteście inteligentni, widać że wy wszystko kujecie na pamięć bo myśleć to nie potraficie (tzn mówie to tylko do tych co tak wypisują w tym forum bezsensu).... rozśmieszacie mnie... hehehehehehehehehehe usuńcie ten temat bo sobie ludzie myślą jacy to frajerzy chodzą do jedynki w Orłowie...

tzn nie że zlikwidują ekonomika tylko poprostu nie będę przyjmować nowych osób... więc po jakimś czasie i tak ekonomik przestanie istnieć.... wasza frajerska szkoła nam zabierze naszą szkołę....

hehe zapytaj się swoich nauczycieli gdzie przeniosą waszą szkołę... a ja Ci powiem że przeniosą ją do ekonomika, jak mieli zrobić ... Wasza szkoła będzie dalej istnieć tylko mojego ekonomika zlikwidują (tak mówiła u nas Pani od ekonomii)... więc wypieprzać z naszej szkoły i budujcie sobie jakiś namiot w którym się będziecie uczyć....

Masz racje damy rade i wszystko będzie dobrze Trzeba pozytywnie myśleć =) a jeśłi to nie wystarczy to cieszę się, że wszyscy są gotowi walczyć =)

Czy ktokolwiek po przeczytaniu tego forum jest w stanie zaprzeczyć że kochamy tą szkołę i nie damy sie wynieść?. Ja po przeczytaniu myślę że jeżli dalej będziemy stawiać opór, narazie teoretyczny, to wszystko będzie dobrze ;]. Pozdro dla 1e !,

uczeń 1 klasy

Słuchajcie!!! Naprawdę nie możemy pozwolić na wyrzucenie nas z naszej szkoły!! Myślę,że teraz jeszcze powinniśmy poczekać aż dyrekcja zajmie się tym do końca...jeśli skutki nie będą nas satysfakcjonowały...postawimy się wszystkim,którzy chcą nas pozbawić części nas-naszego pałacyka,naszej szkoły i klimatu,który tam panuje!!Przecież nasze ALO jest jedyne w swoim rodzaju!! Nie mogą nam tego odebrać!! A co do likwidacji szkoły jako instytutu.do tego nie dojdzie...przecież jesteśmy zbyt wysoko w rankingu gdyńskich szkół.Chociaż to jest pocieszające...Pamiętajmy nie damy się!! Mam nadzieje,że podobnie jak ja jesteście nastawienie na 'walkę' o to co nasze do końca,do skutku=) Ola =) napisał(a):

Autor: Przyszły uczeń IALO 18-01-2005 11:42 wyślij odpowiedź

STRAJK!!! ZRÓBCIE STRAJK !!! Ja co prawda jeszcze nie jestem uczniem IALO, ale wybieram się tam i nie wyobrażam się przenosić do ... technikum kolejowego. Jakby co piszcie - postaram się o poparcie trójmiejskich młodzieżówek.

STRAJK!!! ZRÓBCIE STRAJK !!! Ja co prawda jeszcze nie jestem uczniem IALO, ale wybieram się tam i nie wyobrażam się przenosić do ... technikum kolejowego. Jakby co piszcie - postaram się o poparcie trójmiejskich młodzieżówek.

1ALO w niebezpieczeństwie!!!!!

Ja wciąż wierzę, że to wszystko się jeszcze ułoży pozytywnie dla nas. Przecież nasz sławny dyrektor :) sam powiedział, ze wszystko jest na dobrej drodze. Poczekajmy na rozwój wypadków. Ale jeśli będzie trzeba to oczywiście, jak większość zapewne, wezme udział w strajku :P.
"W jedności siła" :)

Ja akurat jestem uczennica 2 lo.,ale znam kilka osob ktore chodza do jedynki i w pelni rozumiem ich rozgoryczenie.Z pewnoscia wielu z nich przywiazalo sie do tej szkoly i nie chca jej opuszczac.Raczej w praktyce za bardzo nie moge Wam pomoc,ale za to wspieram Was duchowo:D

jaki klimat? jaki czar? co ty pierdolisz każda buda taka sama jest

Zgadzam się w pełni z wszytskimi uczniami I ALO oraz całym gronem pedagogicznym ,aby ratować naszą kochaniutką szkołe. Jestem aktualnie w drugiej klasie i kto by przypuszczał, że kiedykolwiek będe chciała ratować jakąkolwiek szkołe?chyba nikt:) ale jakoś tak się złożyło, że bardzo lubię swoją szkołe,nauczycieli w niej uczących oraz wszytskich moich znajomych ze szkoły:) W I ALO poznałam wielu świetnych ludzi, każdy ma tam coś do powiedzenia i razem tworzymy swoistą ,,rodzinę".Dlatego musimy się zmobilizować i gdy nadejdzie chwila największego zagrożenia pokonać wszytskie przeciwności i utrzymać władze nad naszym wspaniałym PAŁACYKIEM . Jestem święcie przekonana iż wiele osób uczęszczających do naszej szkoły przy wyboże Liceum zdecydowało się właśnie na nasze ze względu na dobrą lokalizację i ten budynek, który utrzymuje świetny klimat:) W pałacyku wszytsko toczy się swoim życie, tu również nauka wygląda inaczej niż w innych gdyńskich LO. Tu wszytsko jest takie ,,zaczarowane"

No przecież to jest skandal. Wszyscy wybraliśmy tą szkołę ze względu na jej niepowtarzalny urok i specyficzny klimat, który w niej panuje. Z pewnością każdy, gdy wszedł do wnętrza pałacyku, zobaczył te wszystkie schody, orginalne sale lekcyjne, w niczym nie przypominajace tych obskurnych pomieszczeń występujących w innych szkołach, pomyślał, ze to jest właśnei szkoła dla niego - szkoła w której chce spędzić trzy lata. Nie pozwolimy, żeby nam ją zabrano!!!!!!!!!! Nigdy!!!!!!!!!!!!!!! Jestem uczennicą klasy drugiej i nie wyobrażam sobie, żebym mogła pisać maturę w jakimś innym budynku. W przyszłym roku chcę wrócić do tego samego pałacyku, chcę być witana przez nasze kochane kaczuszki.
To jest nasza szkoła, nie pozolimy by nam ja odebrano!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Patrzcie jak ZNP dzielnie broni szkoly i przedszkola przed likwidacja: http://www.znp.edu.pl/artykul.php?id=531
Tylko dlaczego nie zalezy im na szkoly z prawie 60letnia tradycja...??

Moze artykul w prasie, stawiajacy ZNP w zlym swietle cos by zmienil? Wydaje mi sie, ze wystarczy wyslac linka do tego forum na maila jakiejs redakcji, a moze nawet do samego ZNP. Proponuje sie jednak wstrzymac z wszelkimi dzialaniami, bo nie wiadomo co na to dyrekcja szkoly. Moze udalo im sie juz cos osiagnac, a my nie wiemy i bysmy niepotrzebnie rozdmuchali sprawe... Sprawa delikatna, wiec trzeba z rozwagą dzialac, a bez poparcia kadry edukacyjnej szkoly nic niestety nie zdzialamy.

Ludzie - nie po to walczylem o to, aby dostac sie do I ALO, zeby teraz ktos mi ją odbierał.
Nie chce mi sie wierzyc, ze ktos bedzie chcial zamknac jedna z najlepszych szkół w Gdyni (ktora przy okazji współpracuje z szkołami wyższymi)... Jeśli ją tkną to zawsze mozna zrobic stary dobry strajk albo napisac do odpowiednich ludzi.

Pozdrawiam

Jak tylko sie dowiedziałem o tej wiadomości, nie mogłem uwierzyć i od razu poleciałem sprawdzićczy to prawda.........:(:(:(: NIESTETY to PRAWDA!!!!!
Skończyłem tą szkołe dobre 3 lata temu i nadal Zyje w NIEJ , bo ucześtniczę w życiu tej szkoły CAŁY CZAS...... WIĘC JESLI JEST POTRZEBNA POMOĆ TO LUDZIE ZE SZKOŁY WIEDZĄ DO KOGO IŚC jełsi chodzi o ABSOLWENTÓW!!!!!!!
BĘDZIEMY WALCZYĆ I TO WSZELKIMI ŚRODKAMI, jełsi takie będą potrzebne!!!!!!!
POZDRO DLA bobra:):):):

Owszem czemu nie można coś wysłać, ale dobrze jest sie zorientować wpierw z poparciem dla całego planu wśród różnych ludzi. Poza tym UM już raczej o całej sprawie wie. I jedyną siłą do przebicia argumentów do przodu którą ja widze to jest strajk.