39 stopni

Temat dostępny też na forum: 39 stopni
Opinie do spektaklu: 39 stopni.
39 stopni
wg powieści Johna Buchana i filmu Alfreda Hitchcocka
Przekład: Elżbieta Woźniak

Teatralna wersja kryminału Hitchcocka. Czterech aktorów gra 84 role.

Akcja spektaklu rozgrywa się w latach 30. Richard Henney podczas spektaklu w jednym z tutejszych teatrów poznaje Anabellę, ukrywającą się przed ścigającymi ją agentami służb specjalnych. Richard zabiera dziewczynę do swojego ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

SUPER

GENIALNE!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Żenada

Spektakl bawił mnie i interesował przez pierwsze trzydzieści minut. Potem było coraz gorzej.Śmieszny na siłę. Intryga cieniutka, a użyta forma reżyserska jakby wyjęta z amatorskiego teatrzyku. Miejscami miałem wrażenie, że jestem na festiwalu impro. Dłużyzny, a już scena w samochodzie masakra. Oczywiście spektakl będzie się podobał bo śmieszny na siłę. Jest kilka naprawdę perełek, oraz Marek Richter, stworzony do tej roli, ale sorry mnie nie zachwycił ten spektakl. Już widzę te gromy na moją głowę, ale sorry, jedyną grupą zarykującą się od śmiechu była drużyna złożona z kolegów, aktorów Teatru Muzycznego i słuchaczy ze Studia Wokalno Aktorskiego. A;e to akurat mnie nie przekonuje. A drugi akt - koszmar. pomysły na scenki wyjęte ze stylistyki Teatru Konsekwentnego z Warszawy oraz pomysły przeniesione z teatru dla dzieci. Zmarnowałem w sumie trzy godziny
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 20

zadanie wykonane

...
No toś się namęczył.
A jeszcze popremierówki nie było...
A jaka to stylistyka Teatru Konsekwentnego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Żenada

Popieram. Nie warto tracić czasu na ten spektakl.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oj tam oj tam...

A mnie się podobało. Aktorstwo bez zarzutu (no może tylko pan Szyc nieco odstawał). Intryga może nie porywa, ale dowcipna jest. Świetna pani Anna Urbanowska. Richter odpowiedni do takiej roli. Pan Czarnecki chyba najzabawniejszy. Ogólnie uważam, że warto się wybrać i zobaczyć. Czas nie będzie zmarnowany.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

miernota

Przedstawienie na poziomie szkolnego teatrzyku z grupą klakierów na widowni ze Studium Wokalno Aktorskiego .Dłużyzna,rozmyta fabuła i kiepska gra aktorska.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 15

recepta

lecz się
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

lecz się

co tu odpowiadać. żałosny jesteś, spektakl bombowy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a mnie się podobało

:-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

mierne
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Rewelacja!Lekka i przyjemna farsa, zaskakujaca scenografia i świetna gra aktorów.Polecam!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Słabe

Niestety, po raz pierwszy wyszłam z teatru rozczarowana i zażenowana. Było niesamowicie słabo, niektóre sceny były po prostu nudne i uważam, że można je było spokojnie skrócić (np. samochód, hotel). Jeżeli chodzi o grę aktorską to na panów Richtera i Czarneckiego z przyjemnością się patrzało i słuchało. Pan Szyc, olaboga, nie wiem, w jakim celu przerysowywał swoje postaci. Po pewnym czasie irytowało mnie każde jego wejście na scenę. Nie polecam, stracone ponad dwie godziny życia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11

hmm

No,skoro się "patrzało..."
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

nowe w muzycznym

Byłem dwa razy i chętnie pójdę jeszcze. zawiść przemawia przez tych którzy nie zrozumieli sztuki lub co gorsza nie dostali propozycji zagrania. Niedobrze,że ci co piszą wiedzą kto jest ze studium...?! no coments. mnie się podobało i tej wersji się trzymam.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

brawo

Wreszcie ktoś napisał z sensem...ilość zawiści w tych postach zastanawia mnie od początku...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

No proszę usunięto

Widzę, że nie warto pisać swoich opinii i podejmować dyskusji z reżyserem, bo i tak usuną...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

przepraszam

odnalazłem opinię sorry

ogarnij się człowieku, myślisz, że reżyser nie ma co robić, tylko wdawać się w jakąś głupią dyskusję?! jesteś jakimś znawcą, że trzeba się tobie tłumaczyć z tego, co się zrobiło?! żałosne...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

proszę się obrażać...

...bez używania słów, których chyba nie rozumiecie.
Reżyser może podjąć dyskusje, jeśli dyskutantem będzie osoba ,z którą warto dyskutować.Pozdrawiam (w dalszym ciągu anonimowych) walecznych rycerzy.
I nie podpisujcie się reżyser, bo sugerujecie mój udział w tej jatce.
Pozdrawiam

zbyt trudne?

jakoś cię nie usuneli

Gdybym wiedział wcześniej, nie poszedłbym

Zasadniczo lubię Monty Pythona i jego groteskowe żarty, ale ten spektakl tworzy opary absurdu trudne do strawienia. Nawet humoru było niewiele. Choć trzeba przyznać, że aktorzy grali perfekcyjnie. Tylko co z tego, skoro sztuka do kitu. :-( Nie polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Studenckie etiudy aktorskie

Żenada i bezsens! Po co pokazywać widzom te etiudki???? Przecież to teatr muzyczny, a nie dramatyczny. Aktorzy śpiewający, z całym szacunkiem, raczej kiepsko grają. Wypadają lepiej , gdy śpiewają. A tu - NIC.
Myślę, że chodzi o granie byle czego, by dociągnąć do końca remontu. Ale może lepiej dawać jakieś wiązanki piosenek, arii, melodii...???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

To nie jest musical, ani spektakl muzyczny. Dyrektor informował, że Nowa Scena będzie poświęcona na granie tam raczej dramatycznych spektakli, ten spektakl wkomponowuje się w tą myśl przewodnią. Proszę zaznajamiać się przed wyborem spektaklu czy śpiewają w nim, czy nie!

smutno mi...

masz takie ładne imię, a taki mały rozum
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kto idzie na sensację tego zaskoczą to jest komedia i jest SUPPERR. Ania Urbanowska rewelllacja
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

POLECAM

Miłe zaskoczenie (po tak negatywnych opiniach - sądzę że z zawiści ) ciekawie zrobiony /reżyseria/ spektakl i świetna gra aktorska.Po prostu humor "Monty Pythona" nie przepadam za tym gatunkiem humoru ale pod wpływem tego spektaklu z mieniem zdanie polecam zabawne.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

żal po prostu duża buła chałka i jeszcze ta widownia ruchoma akustyka o pkt po prostu kicz szkoda kasy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

dlaczego tak drogo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Miłe zaskoczenie

Spektakl dynamiczny, angażujący wyobraźnię.
Sztuka w pełnym słowa tego znaczeniu - kilka rekwizytów, skromna obsada a mnóstwo miejsc i sytuacji.

Polecam obejrzeć to choćby dla samego sposobu realizacji.
Aktorzy grali z pełnym zaangażowaniem przez cały czas trwania spektaklu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

coś innego..zabawnego...

Może nie ambitny spektakl ale zabawa przednia....POLECAM z czystym sumieniem...Brawa dla Wszytkich a zwłaszcza Pana Tomka :)))

wielkie rozczarowanie!

Być może człowiek w pewnym wieku oczekuje czegoś więcej?? być może należy zweryfikować swoje poczucie humoru? no cóż, spektakl na bardzo niskim poziomie, wyszłam po pierwszej połowie, strata cennego czasu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

ania urbanowska

Dla mnie świetna jest przede wszystkim ania urbanowska. Jej role są najtrudniejsze bo dość podobne. Jest to zdecydowanie najlepsza aktorka muzycznego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pierwszy raz...

To była moja pierwsza wizyta w teatrze i podobało mi się. Ciesze się że wybrałem ten spektakl, ponieważ zachęcił mnie do przygody z Teatrem.

dno

okropność rzadko się wybieram do teatru ale to było tak marne że po pierwszej części chcieliśmy wyjść nie polecam dzieci w szkole lepiej by to zagrały nie polecam a najgorsze to miejsca na balkonie w pierwszym rzędzie widzi się poręcz a nie scene brawo dla projektantów

Nie polecam!

Sztuka owszem lekka i przyjemna (druga połowa znacznie lepsza) ,może nie wysokich lotów, ale to w końcu komedia. Podobała mi się gra aktorów. szczególnie Szyca, minimalizm rekwizytów i scenografii oraz szalone tempo przedstawienia. Jednak mam pytanie, gdzie tu jest teatr muzyczny?! gdzie śpiew, orkiestra? Tego wszystkiego zabrakło. Rozumiem, że trwa remont w teatrze, ale za taką komedyjkę czworga aktorów-cena za bilet 85 zł, to zdecydowanie za dużo!

Polecam

Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii na temat spektaklu...byłam w teatrze Komedia w Warszawie na tym samym spektaklu i nasza gdyńska interpretacja jest tak samo dobra. Moze jedynie scenę w pokoju hotelowym nieco bym skróciła....a p.Szyc jest rewelacyjny, razem z p.Czarneckim są naprawdę bardzo zabawni i tworzą zgrany duet:)

Warto obejrzeć

Sztuka z gatunku lekka, latwa i przyjemna. Wspaniala gra aktorska szczególnie pana Tomasza. Gratuluje dykcji.

Inne tematy z forum

KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+ (6 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+ . KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+...

Pan Disney zaprasza (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Pan Disney zaprasza . "Pan Disney Zaprasza" Zapraszamy już od kwietnia na...

Stosunki na szczycie (46 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Stosunki na szczycie . Miłosne zagadki za nasze podatki! Sir Clive...