Re: 50 zł wpisowego na ROWERY? ;(
TJ / rowery.trojmiasto.pl napisał(a):
"> słabo pamiętasz. 30 zł na ostatnim H27. (
> http://www.harpagan.gda.pl/h/26/?s=regulamin ). Czyli 166,(6)
> % wzrostu."
Z całym szacunkiem, ale to, moim zdaniem nie może być przeszło 100 % wzrostu. Żeby było tak jak mówisz (166,(6) % wzrostu), cena musiałaby przekroczyć (i to mocno) 60 zł. Także z pewnością nie jest to stuprocentowa podwyżka.
> W tym momencie Organizatorzy wyrównali do wpisowego
> naszych maratonów MTB
Racja. I tu muszę wyrazić moje zdziwienie. Jak właśnie sprawdziłem łącznie (na TP i TR) w Harpaganie w Bytowie wystartowało 800 osób. Mało który maraton rowerowy zorganizowany w Polce zgromadził tylu zawodników (z tego co wiem to żaden nie przekroczył z pewnością 1.000 uczestników). Zatem jest to impreza równie "masowa" jak maratony, a przy tym pod niektórymi względami bardziej ekstremalna. Moje zdziwienie budzi brak jakiegoś sponsora żywności, a szczególnie napojów dla sportowców. Z tego co wiem, to większość uczestników używa dozwolonych "dopalaczy", żeli, batonów energetycznym, napojów hipo- i izo-tonicznych, itp. Dziwię się, że żaden z producentów takich produktów nie jest sponsorem Harpa. Czy jest to wynikiem braku inicjatywy ze strony organizatorów, czy też brakiem zainteresowania tego typu imprezą ze strony producentów - nie wiem. Ale chciałbym się tego dowiedzieć. Czy ktoś z Was wie, czy próby pozyskania takiego sponsora były podejmowane. Z tego co dotychczas zauważyłem, to sponsorzy Harpa mają niewiele wspólnego z tym wydarzeniem i zawsze ich lista budziła moje zdziwienie, poza nielicznymi wyjątkami. Natomiast, skoro rzeczywiście opłata dobija do tej z maratonów, to może by tak pokusić się o jakieś energetyczne produkty (choćby symboliczne) na starcie no i może jakąś koszulkę w cenie imprezy.
Pzdr
0
0