Odpowiadasz na:

Re: przepis na tortille

Ja robiłam tortille z tego przepisu i powiem tak: za pierwszą razą jak miałam mało mąki kukurydzianej, to dałam proporcje na odwrót, czyli 2 szkl. mąki pszennej i 1 kukurydzianej i wyszło super.... Ja robiłam tortille z tego przepisu i powiem tak: za pierwszą razą jak miałam mało mąki kukurydzianej, to dałam proporcje na odwrót, czyli 2 szkl. mąki pszennej i 1 kukurydzianej i wyszło super. Ciasto bez problemu się rozwałkowało na cieniutkie placki :)
Za drugą razą jak kupiłam mąkę kukurydzianą i zrobiłam jak w przepisie to nie było już tak super smacznie :( Ciasto było klejące, musiałam dodać jeszcze sporo mąki pszennej bo bym nie rozwałkowała, a i tak ciężko było uzyskać takie super cieniutkie placki.

Ja ostatnio, robiłąm tortillę z jajecznicą ze szczypiorkiem, sałatą, pomidorem i cebulką. Mąż prosił o powtórkę za parę dni bo tak mu smakowało :)
rozwiń

12 lat temu ~dzynka
  • Polityka prywatności