Namówilista mnie na tę chińszczyznę.
Kolanka poczekają. Zresztą sedno dobrej kapusty kiszonej tkwi w zasmażaniu jej do tego poziomu, ż zaczyna się lekko przypalać, potem szybkie wymieszanie,...
Namówilista mnie na tę chińszczyznę.
Kolanka poczekają. Zresztą sedno dobrej kapusty kiszonej tkwi w zasmażaniu jej do tego poziomu, ż zaczyna się lekko przypalać, potem szybkie wymieszanie, deglasacja i proces przypalania na nowo. Dlatego najlepszy bigos to taki, co się go podgrzewa, a potem zamraża. Ale bigos to będę robić jak przyjdą mrozy, bo wtedy parujący gar wstawiam do sieni i nazajutrz wyjmuję zamrożoną bryłę.
A dzisiaj gęsia wątróbka smażona na krótko z kapustą pekińską, cebulą, marchwią i żółtą tajską papryczką, na słodko-kwaśno. Do tego ryż.
A w temacie kobiet i mężczyzn to Szuroczka zawsze mówiła, że nam się inaczej układają bruzdy na czole. Kobiecie pionowo ("Gdzie masz wypłatę?"), a facetowi poziomo ("Jaką wypłatę?") xD
rozwiń
5 lat temu
~MtF