Odpowiadasz na:

Re: cukrzyca w ciąży

cukier miałaś rano wyższy bo z rannymi cukrami zawsze tak jest, z reguły największe problemy cukrzycy, ciążowej również, to cukry ranne po śniadaniu, potem im dalej w dzień tym lepiej. Rano... cukier miałaś rano wyższy bo z rannymi cukrami zawsze tak jest, z reguły największe problemy cukrzycy, ciążowej również, to cukry ranne po śniadaniu, potem im dalej w dzień tym lepiej. Rano powinnaś zjeść jakiś chleb który ci najlepiej pasuje - należy sprawdzic, ale koniecznie z masłem, ale prawdziwym masłem i do tego chuda wędlinka i warzywko jakies. Nie powinno rano się jeść nabiału bo też wywala cukier w kosmos, masło natomiast pozwala cukrom spokojniej się wchłonąć i nie ma takiego skoku, dlatego po godzinie cukier jest niższy. ja miałam cukrzycę ciążową i to z insuliną, wszystko co jadłam zapisywałam i mierzyłam cukier przed i godzinę po każdym posiłku, po dwóch tygodniach wiedziałam co mogę zjeść i ile, niestety jest to metodą prób i błedów każdy toleruje inaczej te same składniki, nie należy się głodzić bo jak zaczynasz się głodzić a i tak nie miescisz się w cukrach to należy niestety zacząć brać insulinę. Musisz miec dobrego lekarza, ja chodziłam do super babeczki co dwa tygodnie wszystko mi mowiła, sprawdzała, uczyła i wiedziałam więcej niż w szpitalu na zaspie o mojej cukrzycy. w razie pytań pisz proszę na maila rozwiń

15 lat temu ~shelby
  • Wybierz kategorię

  • Polityka prywatności