Odpowiadasz na:

Re: Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc

Jejku, ja pamiętam czas, kiedy zaczęłam gotować (po wyprowadzce z domu) - nic mi nie wychodziło a kiedy siostra przyszła w odwiedziny i oznajmiłam jej, że właśnie robię obiad a były to mrożonki to... Jejku, ja pamiętam czas, kiedy zaczęłam gotować (po wyprowadzce z domu) - nic mi nie wychodziło a kiedy siostra przyszła w odwiedziny i oznajmiłam jej, że właśnie robię obiad a były to mrożonki to się przeraziła bo też mi nie wyszło hahah:-) Na szczęście w mojej rodzinie kobiety świetnie gotują, często eksperymentują i po wielu godzinach rozmów telefonicznych trochę się poduczyłam. Mam też szczęście, że moja rodzina zjada właściwie wszystko i nie muszę się uginać bo uwielbiam eksperymentować i rzadko pojawia się u mnie to samo danie.

Agusia - jednym z produktów, których mąż nie znosi to kapary a ja mam świetny przepis na sos kaparowy, który idealnie pasuje do pieczonego łososia, pewnie też do innych ryb. I tym sosem moja rodzinka się mocno zajada. Do rondelka wrzucasz posiekaną drobno cebulkę i ząbek czosnku, szklisz na maśle, potem dodajesz ze 3 łyżki posiekanych kaparów i pojemniczek śmietany 30%, doprawiasz (jak były solone to po prostu omijamy sól) np. pieprzem i papryką w proszku i na małym ogniu redukujesz sos. Do tego pieczona rybka, brokuły - polecam:-)
rozwiń

10 lat temu ~emilia
  • Wybierz kategorię

  • Polityka prywatności