Odpowiadasz na:

Re: Grzyby!

Kurki też nasiąkają i nie zawsze można je płukać strumieniem wody.
Ale.. kurki są "zbite", jednorodne. Chyba faktycznie musiałbyś karchera użyć, żeby ci się kurka przy płukaniu rozpadła. Kurki też nasiąkają i nie zawsze można je płukać strumieniem wody.
Ale.. kurki są "zbite", jednorodne. Chyba faktycznie musiałbyś karchera użyć, żeby ci się kurka przy płukaniu rozpadła.
Natomiast płachetki i szmaciaki są bardzo kruche. Mocniej kichniesz i kawałek odpada :D
Podejrzewam, że z tego też względu nie ma np. płachetek w obrocie handlowym. Nie przeżyłyby transportu.

@μ:

Poza kruchością istotna jest też faktura grzyba. Moje porównanie z brokułem chyba dosyć wiernie oddaje fakturę szmaciaka. Milion zakamarków w których czai się mech, igliwie, piasek. Na szczęście.. rozjuszonych ślimaków na szmaciakach nie spotkałem :D
Kalafior umyjesz ciśnieniowo. Czasami coś odpadnie ale to rzadkość.
Szmaciaka się nie da.
rozwiń

7 lat temu ~sa∂yl
  • Polityka prywatności