Odpowiadasz na:

Właśnie sobie czytam. Niektórzy twierdzą, że śluz jest cieżkostrawny i może zaczopować układ trawienny. Myślę, że im człowiek starszy tym mu trudniej z trawieniem. Ale równie dobrze może to być... Właśnie sobie czytam. Niektórzy twierdzą, że śluz jest cieżkostrawny i może zaczopować układ trawienny. Myślę, że im człowiek starszy tym mu trudniej z trawieniem. Ale równie dobrze może to być jakaś kolejna klechda ludowa, której po prostu nikt naukowo nie zbadał. Jakiś pisarz opisał przykładowo sensacyjną metodę łowienia węgorzy na koński łeb i do dziś są ludzie, co zarzekają się, iż widzieli potworne węgorze wyłażące z wyżartych oczodołów. A węgorz to ryba drapieżna a nie padlinożerna. Jak się gdzieś zaplącze w takim łbie to przypadkiem całkiem, bo tam ciemno i bezpiecznie. Mamie koleżanki skórka pomidora przykleiła się do żołądka czy gdzieś tam w okolicach. Wyobraziłem sobie takie katusze i akurat pomidory to parzę wrzątkiem i obieram. No ale to sama przyjemność takie ściąganie skórki. Maślak zamarynowany ze skórką jest po prostu śliski i sprawia wrażenie tłustego. Jego spożywanie jako zagrycha do zmrożonej wódy jest zatem psychologicznie uzasadnione. Człowiek ma wrażenie, że zagryza czymś bardziej treściwym, co lepiej te wszystkie błony żołądka zabezpiecza.
Tak se skaczę po tematach bo czemu nie?
rozwiń

5 lat temu ~the raven
  • Polityka prywatności