Odpowiadasz na:

> w zamrażarce lodówkowej nie należy przechowywać żywności dłużej niż miesiąc.

To chyba jakaś forma asekuracji ze strony producenta lodówki. Mi potrawy w zamrażalniku wytrzymują...
> w zamrażarce lodówkowej nie należy przechowywać żywności dłużej niż miesiąc.

To chyba jakaś forma asekuracji ze strony producenta lodówki. Mi potrawy w zamrażalniku wytrzymują dowolny czas. Najwyżej, po kilku _latach_, się nadmiernie wysuszają. A szczególnego szału nie mam, bo raptem rzędu -22-25° w zależności od temp na zewnątrz.
Lodówka jednoagregatowa. Nie rozróżnia, temp dołu i góry. Termostat pilnuje części "chłodniczej". Temp dołu wychodzi zatem dosyć losowo ale mieści się w kanonie. Im częściej "wietrzę" górę, tym bardziej p*ździ na dole. Prosta zależność :D
Mięso, ryby, moje włąsne potrawy, czy choćby właśnie zblanszowane lub obsmażane grzyby, po N miesiącach kompletnie się nie różnią od tych, zamrożonych tydzień temu.
Jedynie zielsko się różni. Mrożone liście np. mięty czy selera, po roku są suche jak pieprz. Mimo, że niby "hermetycznie" zamknięte. Podobnie płatki róż, które trzymam do kąpieli dla wyjątkowych Pań. Co rok muszę wymieniać :D
rozwiń

5 lat temu ~sa∂yl
  • Polityka prywatności