Odpowiadasz na:

Ok, ale denaturacja zachodzi też w "normalnym" procesie ogrzewania (jak choćby przy przyrządzaniu sosu). Każde dziecko wie, że w surowych potrawach więcej jest np. witamin niż w gotowanych, dlatego... Ok, ale denaturacja zachodzi też w "normalnym" procesie ogrzewania (jak choćby przy przyrządzaniu sosu). Każde dziecko wie, że w surowych potrawach więcej jest np. witamin niż w gotowanych, dlatego nie bardzo widzę powód do demonizowania akurat procesu UHT. Poza tym, nie wiem jak inni, ale ja nigdy całego kubka śmietany nie zużywam na sos (bo na sosy, w przeciwieństwie do kawy, kupuję właśnie taką śmietankę w kubeczku o jakiej Kruk pisał) a resztę, żeby się nie zepsuła, po prostu wychlewam na surowo, zatem bilans prozdrowotny znacząco się poprawia :) rozwiń

2 miesiące temu ~sa∂yl
  • Polityka prywatności