aaa i nie wszystkie woreczki do szynkowarów są dobre - musi być taka grubsza, sztywniejsza folia :) Bo cieniutka się szybko rwie i faktycznie trudno wyciągnąć wędlinę... Miałam woreczki "gratis"...
aaa i nie wszystkie woreczki do szynkowarów są dobre - musi być taka grubsza, sztywniejsza folia :) Bo cieniutka się szybko rwie i faktycznie trudno wyciągnąć wędlinę... Miałam woreczki "gratis" kupione z szynkowarem - maaasakra. Już cudowałam z nicią wędliniarską na "x" pod mięsem na dnie szynkowara, żeby łatwiej wyjmować gotowca. Zapomnij.
Mąż kupił u Nomarta fajne grube woreczki.
Poza tym jeśli masz wytwór z galaretką - można zamknięty szynkowar, przed wyjęciem mięsiwa, polać gorącą wodą :) na tyle żeby galaretka puściła ;)
rozwiń
6 lat temu
~AgusiaGda